پناهیان: ادبیات طلاب و روحانیون نباید منجر به دینزدگی شود
به گزارش خبرنگار حوزه مسجد و هیأت خبرگزاری فارس، حجتالاسلام علیرضا پناهیان در نهمین نشست جمعی از منبریهای جوان هیأتهای کشور که به همت جامعه ایمانی مشعر برگزار شد، اظهار کرد: ادبیات طلاب و روحانیون نباید منجر به دینزدگی شود. رفتار غلط مدعیان دینداری و انقلابی، مشکلات اقتصادی و معیشتی و ادبیات غلط دینی ازجمله مهمترین این دلایل هستند.
ادبیات طلاب باید به قرآن برگردد
این استاد حوزه و دانشگاه با بیان اینکه 80 درصد ضعف بیان دین و 20 درصد نیز ضعف عملکرد داریم، مطرح کرد: این مقدار دینگریزی در جامعه که ایجاد شده و لج برخی افراد درآمده است، به دلیل این است که مردم از ادبیات دینی ما زده شدهاند.
وی ادامه داد: ادبیات طلاب با فقه و اصول شکل گرفته است که باید اصلاح شود و به ادبیات قرآنی باز گردد.
روحانیت و طلاب وکیل مدافعِ مردم هستند
پناهیان با اشاره به اینکه قرآن برای همه است و عمومیت دارد، یادآور شد: ادبیات اهل بیت (ع) و معصومین (ع) در مواردی ممکن است متناسب با یک موقعیت خاص باشد ولی قرآن کریم عمومیت دارد.
وی با بیان اینکه ادبیات قرآنی باید احیا شده و رویکرد طلاب تغییر پیدا کند، خاطرنشان کرد: روحانیت و طلاب وکیل مدافعِ مردم هستند و بهخاطر مردم، به سمت ولایت و نرم افزار دین میروند.
فضای ادبیات ما، فضای اطاعت است
استاد حوزه و دانشگاه تصریح کرد: مردم، طلاب و روحانیون را وکیل مدافع خداوند و یا ولایت میدانند و این موضوع باید اصلاح شود.
وی با اشاره به اینکه فضای ادبیات ما، فضای اطاعت است، اظهار داشت: باید فضای ادبیات از سمت اطاعت به سمت قدرت تشخیص حرکت کند، همانطور که یاران امام حسین (ع) در شب عاشورا بر تشخیص خود در کربلا مانند.
ولایت در جایگاه بالا بردن قدرت تشخیص مردم است
پناهیان با بیان اینکه نقش مردم در جامعه اساسی است، عنوان کرد: روحانیون باید به مردم بصیرت بدهند تا مردم بتوانند در تشخیص خود به درستی عمل کنند.
وی اضافه کرد: ولایت نیز در جایگاه بالا بردن قدرت تشخیص مردم است ولی متأسفانه در مردم ولایت به عنوان دستور دهنده به مردم شناسانده میشود.
امروز برخی با شعار آزادی، روحانیون را ضرب و شتم میکنند
استاد حوزه و دانشگاه افزود: میدان دادن به تشخیص مردم، عامل اصلی مظلوم بودن اهل بیت (ع) بود و این موضوع باید برای مردم تبیین شود.
وی با اشاره به اینکه بزرگترین مدافعان آزادی جهان اهل بیت (ع) هستند، مطرح کرد: متأسفانه این موضوع به درستی به مردم بیان نشده است که موجب شده امروز برخی شعار آزادی را سرداده و با آن اقدام به ضرب و شتم و به شهادت رساندن طلاب کنند.
آزادی در اسلام محدود به آزادی دیگران است
پناهیان با بیان اینکه مردم، آزادی و قدرت تشخیص سه رکن اصلی ولایت هستند، خاطرنشان کرد: آزادی در اسلام محدوده گستردهتری نسبت به آزادی در غرب دارد. وی با اشاره به اینکه آزادی در غرب محدود به آزادی دیگران ولی در اسلام نیز محدود به آزادی دیگران است، تصریح کرد: حجاب، مشروبخواری و... ازجمله مواردی است که به عنوان سلب آزادی دیگران شناخته میشوند.
پایان پیام /