پهپادها اینبار برای کشتار سلولهای سرطانی میآیند!
دیجیاتو نوشت: این نانوپهپادها با بهکارگیری سلولهای خاصی در بدن، به شکل مؤثری فقط سلولهای سرطانی را نابود میکنند و آسیبی به سلولهای سالم نمیرسانند.
محققان مؤسسه ملی علم و فناوری اولسان کره جنوبی (UNIST) از فناوری قابلتوجهی در درمان سرطان پردهبرداری کردند. این تیم تحقیقاتی با موفقیتی بیسابقه Nanodrones یا نانوپهپادهایی توسعه دادهاند که قادر به هدفگیری انتخابی و ازبینبردن سلولهای سرطانی هستند. این نانوپهپادها میتوانند کمک بسیاری به درمان سرطانهای کشنده مانند سرطان سینه کنند.
بیشتر بخوانید:
جومونگ و سوسانو به روایت هوش مصنوعی / عکس
سلولهای لنفاوی ذاتی که به سلولهای کشنده طبیعی (NK) معروف هستند، نقشی حیاتی در واکنش ایمنی بدن علیه سرطان دارند. تلاشهای زیادی برای استفاده از قدرت سلولهای NK برای ایجاد درمانهای موثر سرطان صورت گرفته است؛ حالا این فناوری میتواند این سلولها را بهتر هدایت و کنترل کند.
براساس مقاله منتشرشده در Nano Today، تیمی از محققان نانوپهپادهایی به نام NKeND ساختهاند که با کمک سلولهای NK و با استفاده از نانوذرات پروتئین AaLS سلولهای سرطانی را هدف قرار میدهند.
ازبینبردن سلولهای سرطانی با نانوپهپادهای NKeND
نانوپهپادهای NKeND بهطور همزمان لیگاندهای سلولهای سرطانی را موردهدف قرار میدهند. از این فناوری میتوان در درمان سرطانهای سینه و دیگر سرطانهای خطرناک استفاده کرد.
نحوه اتصال نانوپهپادها به سلولهای NK و ازبینبردن سلولهای سرطانی
این نانوپهپادها با فعالکردن سلولهای NK میتوانند به طور مؤثر و بدون آسیبرساندن به سلولهای سالم، سلولهای سرطانی را نابود کنند. محققان از این فناوری برای درمان موشهای مبتلا به تومور SK-OV-3 استفاده کردند. باکمک این نانوپهپادها، سلولهای NK توانستند به راحتی در تومور نفوذ کنند. محققان مشاهده کردند که رشد تومور در این موشها بهشکل قابلتوجهی بدون ایجاد عوارض جانبی سرکوب شد.
این پژوهش یک رویکرد جدید برای بهکارگیری مؤثر سلولهای NK است؛ با این روش میتوان سرطانیهایی را که پیش از این درمانناپذیر بودند، کنترل و درمان کرد. پروفسور «سبیونگ کانگ» درباره این دستاور میگوید: «این تحقیق امکانات جدیدی را برای درمان ایمنی از طریق نانوپهپادهایی که سلول NK را کنترل میکند، ارائه میدهد. این نانوپهپادها بر چالشهایی مانند حرکت و بقای سلولهای NK غلبه میکند. هدف ما ارائه فرصتهای جدید برای درمانهای بهخصوص است.»
227227
برای دسترسی سریع به تازهترین اخبار و تحلیل رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1854750