یک‌شنبه 4 آذر 1403

پویش الف - ب - ایران؛ پایداری انرژی در همدان

خبرگزاری ایرنا مشاهده در مرجع
پویش الف - ب - ایران؛ پایداری انرژی در همدان

همدان - ایرنا - پویش الف - ب - ایران در پایتخت تاریخ و تمدن پایداری انرژی را به ارمغان آورد و نه تنها مردمان این کهن دیار بلکه 400 روستای ایران نیز در پویایی و شادی همدانی‌ها شریک شدند و طعم گوارا و زلال خدمت بی‌منت را چشیدند و «برق امید» در خانه‌هایشان تابیدن گرفت.

پویش آبادانی در کهن دیار همدان پویا شد تا ساخت و سازهای به ثمر نشسته در صنعت آب و برق کشور را از بام پایتخت تاریخ و تمدن به گوش مردم ایران زمین برساند و ساز و کارهای تعریف شده در وزارت نیرو را با مردمان این شهر به شور و مشورت بنشیند.

سازو کارهایی همچون تدوین لایحه قانونی جامع آب، مدیریت حوزه‌های آبریز، تهیه طرح‌های سازگاری با آب در همه استان‌ها که تا پایان دولت دوازدهم به ثمر می نشیند تا ریل گذاری مناسبی برای فعالیت دولت آینده در عرصه آب و انرژی باشد.

وزیر نیرو در بیست و یکمین هفته از این پویش سد مخزنی نعمت آباد را افتتاح کرد، آبرسانی 400 روستای کشور را به صورت ارتباط تصویری به بهره برداری رساند و چند طرح برق رسانی را با هدف تقویت زیرساختهای صنعتی و شهری آغاز کرد.

در این سفر مردم همدان خواسته‌هایی از مرد شماره یک انرژی کشور داشتند و او نیز خاضعانه به آنها لبیک گفت؛ سر و سامان گرفتن برخی طرح های برق آبی و تعیین تکلیف انتقال آب از سد تالوار که سالهاست به درازا کشیده مهمترین مطالبه مردم بود.

جوشش زلال آب در روستاهای ایران 

در این سفر 400 روستای کشور در 20 استان از آب سالم و باکیفیت برخوردار شدند، برای اجرای این طرح ها دولت 379 میلیارد تومان اعتبار هزینه کرده است.

به گفته رضا اردکانیان آبرسانی به روستاهای یاد شده مستلزم ایجاد زیرساختهای کلان همچون حفاری 67 حلقه چاه و بهسازی ده‌ها چشمه و قنات، اجرای 830 کیلومتر خط انتقال و 380 کیلومتر شبکه توزیع و نیز نصب 80 ایستگاه پمپاژ و سامانه آب شیرین‌کن بوده است.

سهم همدان از این کلان طرح ملی 30 روستا است تا از این پس 9 هزار خانوار ساکن در این مناطق از آب سالم و با کیفیت برخوردار شوند و برای همیشه با شبکه‌های فرسوده، قطعی آب و آبرسانی سیار خداحافظی کنند.

حضور اردکانیان در دیار مادستان علاوه بر برکت در آبرسانی، فراوانی در بخش برق را هم به ارمغان آورد، به طوری که برق شهرهای رزن، ملایر و اسدآباد افزایش ظرفیت یافت و احداث خط 400 کیلوولت ملایر به خرم آباد نیز شروع شد.

بی تردید به ثمر نشستن این طرحها به دغدغه مشترکان برق خانگی و صنعتگران این مناطق برای احداث واحدهای صنعتی جدید و توسعه خطوط تولید پایان می‌دهد.

در سفر وزیر نیرو سد نعمت آباد نیز بهره برداری شد و مرمان این دیار به آرزوی دیرین خود برای داشتن زمینهای کشاورزی حاصلخیز رسیدند و جلوه ای نوین از گردشگری در این منطقه ایجاد شد و آب ذخیره شده پشت این سد می‌تواند 450 هکتار از اراضی پایین دست سد را سیراب کرده و به تغذیه مصنوعی سفره‌های آب زیر زمینی هم کمک کند.

خشکسالی در محاصره سد نعمت‌آباد

در سفر وزیر نیرو سد نعمت آباد نیز بهره برداری شد و مردمان این دیار به آرزوی دیرین خود برای داشتن زمین های کشاورزی حاصلخیز رسیدند و جلوه ای نوین از گردشگری در این منطقه ایجاد شد.

بر اساس اطلاعات موجود آب ذخیره شده پشت این سد می‌تواند 450 هکتار از اراضی پایین دست سد را سیراب کرده و به تغذیه مصنوعی سفره‌های آب زیر زمینی هم کمک کند.

سدی که بر اساس موقعیت جغرافیایی منطقه از نوع خاکی احداث شده و قریب به 80 میلیارد تومان اعتبار برای آن صرف شده است.

وزیر نیرو از سد نعمت آباد به عنوان 46 امین سد آبگیری شده در دولت تدبیر و امید یاد کرد و آن را هدیه‌ای کوچک به اهالی این منطقه دانست.

طرحهای بهره برداری شده در سفر وزیر نیرو به همدان ردیف عنوان طرح

اعتبار هزینه شده

1 آبرسانی به 400روستای کشور

379 میلیارد تومان

2 بهره برداری از سد مخزنی نعمت‌آباد 80 میلیارد تومان 3 تامین برق و افزایش ظرفیت شهرهای ملایر، رزن و اسدآباد در مجموع برای این طرحها 588 میلیارد تومان سرمایه‌گذاری صورت گرفته است 4 آغاز عملیات اجرای خط 400 کیلو ولت (ملایر - خرم آباد) 5

آبرسانی به 30 روستای همدان

تابش برق امید در همدان

اما از ساخت و سازهای صنعت آب و برق که گذر کنیم نوبت به ساز و کارهایی می‌رسد که وزیر نیرو با تشریح آن‌ها برق امید را در دل مردمان این خطه تاباند، البته این تابش منوط به تعامل و مشارکت مردم است.

وزیر نیرو به مشترکان کم مصرف همدان وعده داد مشمول تخفیف 100 درصدی می‌شوند.

بر اساس آمارهای موجود 30 درصد از 600 هزار مشترک خانگی همدان کم مصرف هستند که طرح برق امید از ماه آینده برای این گروه از مشترکان اعمال می‌شود.

برق امید علاوه بر قدردانی از مردم صرفه جو موجب تشویق پرمصرفها به استفاده بهینه می‌شود و تابستانی آرام و بدون خاموشی در سال آینده را تضمین می‌کند.

انتقال آب از سد تالوار

وکلای مردم در خانه ملت نیز خواسته هایی از وزیر نیرو داشتند که چراغ اول را نماینده مردم همدان و فامنین در مجلس شورای اسلامی روشن کرد و خواستار تعیین تکلیف طرح آبرسانی از سد تالوار به همدان شد.

به گواه اطلاعات موجود این طرح در سال 86 کلید خورد و تاکنون پیشرفت چندانی نداشته است، طرحی که آینده دشت های پهناور و تشنه این خطه به اجرای آن بستگی دارد.

حجت الاسلام احمد حسین فلاحی با اشاره به اینکه 100 کیلومتر لوله گذاری برای انتقال آب از سد تالوار انجام شده است از وزیر نیرو خواست موانع پیش روی این طرح را برداشته و آن را به سرانجام برساند.

سد تالوار در بخش چنگ الماس شهرستان بیجار استان کردستان و در مجاورت مرز همدان و زنجان واقع شده است.

اسدآباد نیازمند تقویت زیرساخت

نماینده مردم اسدآباد در مجلس شورای اسلامی نیز از اردکانیان چند خواسته در حوزه تقویت انرژی داشت که مهمترین آن‌ها افزایش پست برق در شهرک صنعتی، تامین اعتبار برای تکمیل تصفیه خانه فاضلاب این شهر و بهره مندی 28 روستای این منطقه از خدمات شرکت آب و فاضلاب بود.

کیومرث سرمدی با اشاره به قابلیتهای اسدآباد در عرصه کشاورزی، معدن و حمل و نقل از وزیر نیرو خواهان توسعه و تقویت زیرساختهای انرژی در این شهرستان شد.

مطالبات و خواسته های مردم همدان از وزیر نیرو ردیف

عنوان طرح

1

تکمیل طرح انتقال آب از سد تالوار به همدان

2

توسعه و تقویت پست برق شهرک صنعتی اسدآباد

3

بهره مند شدن 28 روستای اسدآباد از خدمات آب و فاضلاب روستایی

وعده‌های پرانژی

اردکانیان در پاسخ به مطالبات نمایندگان مجلس به مردم همدان اطمینان خاطر داد که نگران آب و برق آینده نباشند زیرا طرح‌های در حال اجرا می‌تواند انرژی پایدار را برای این استان تضمین کند. او قول مساعد داد دولت دوازدهم طرح انتقال آب از سد تالوار را در مسیری اطمینان بخش پیگیری کند تا به نتیجه دلخواه مردم این دیار برساند.

اردکانیان در پاسخ به مطالبات نمایندگان مجلس به مردم همدان اطمینان خاطر داد که نگران آب و برق آینده نباشند زیرا طرح‌های در حال اجرا می‌تواند انرژی پایدار را برای این استان تضمین کند. او قول مساعد داد دولت دوازدهم طرح انتقال آب از سد تالوار را در مسیری اطمینان بخش پیگیری کند تا به نتیجه دلخواه مردم این دیار برساند.

وزیر نیرو یکپارچه‌سازی آب و فاضلاب شهری و روستایی و تجمیع منابع مالی، انسانی و تجهیزات را سازو کاری موثر دانست که طرح‌های آب و فاضلاب را شتاب می‌دهد و به زودی مردم ثمره این تدبیر را می‌بینند.

اردکانیان ابراز امیدواری کرد: تدوین لایحه قانونی جامع آب، استقرار مدیریت حوزه‌های آبریز در ساختار آب کشور، تهیه طرح‌های سازگاری با آب در همه استان‌ها تا پایان امسال، استقرار مرکز ملی مطالعات آب‌های مرزی کشور مطابق برنامه تا پایان دولت دوازدهم به ثمر بنشیند تا ریل گذاری مناسبی برای فعالیت دولت آینده در عرصه آب و انرژی صورت بگیرد.

او به افزایش 60 درصدی سرمایه گذاری بخش خصوصی در صنعت برق اشاره کرد و این مهم را از برکات پویش هر هفته الف - ب - ایران عنوان کرد و گفت: در بخش آب و فاضلاب نیز این مشارکت و همکاری رو به فزونی است.

مخلص کلام اینکه بیست و یکمین پویش هر هفته الف - ب - ایران در استان همدان برکت و فراوانی بسیار داشت نه تنها برای مردمان این کهن دیار بلکه 400 روستای ایران نیز در شادی همدانی‌ها شریک شدند و طعم گوارا و زلال خدمت بی‌منت را چشیدند.

برق امید از این پس در خانه همدانی‌ها روشن و از تخفیف ویژه وزارت نیرو بهره‌مند می‌شوند و امیدوارانه برای خرمی و آبادانی این دیار پابه پای دولتمردان می‌کوشند تا پویش الف - ب - ایران همیشه پویا و پایدار بماند.

*س_برچسب‌ها_س* *س_پرونده خبری_س*
پویش الف - ب - ایران؛ پایداری انرژی در همدان 2
پویش الف - ب - ایران؛ پایداری انرژی در همدان 3