دوشنبه 5 آذر 1403

پژوهشگران جوان دنیا برای موفقیت و تعالی از دانشمندان بزرگ ایرانی الگوبرداری کنند

خبرگزاری تسنیم مشاهده در مرجع
پژوهشگران جوان دنیا برای موفقیت و تعالی از دانشمندان بزرگ ایرانی الگوبرداری کنند

دانشمند مهمان پنجمین دوره جایزه مصطفی (ص) گفت: پژوهشگران جوان دنیا برای موفقیت و تعالی از دانشمندان بزرگ ایرانی الگوبرداری کنند.

- اخبار استانها -

مصطفی سویلاک در گفت‌و‌گو با خبرنگار تسنیم در اصفهان اظهار داشت: جایزه مصطفی ظرفیت خیلی بالایی دارد و در صورتی که کار بیشتری روی آن انجام شده و پژوهشگران بیشتری به بهانه این رویداد دور هم جمع شوند، این جایزه در پیشرفت دانش جهان اسلام تاثیر بسزایی خواهد داشت.

وی افزود: باید از دانشمندان بزرگ ایرانی همچون خیام و زکریای رازی الگوبرداری شود تا پژوهشگران جوان دنیای امروز هم همانند این دانشمندان برجسته مسیر موفقیت و تعالی را طی کنند.

دانشمند مهمان پنجمین دوره جایزه مصطفی (ص) در رابطه با ظرفیت‌های علمی استان اصفهان تاکید کرد: دانشمندان بزرگی در حوزه‌های علمی مختلف در کشور ایران و استان اصفهان حضور دارند که این باعث می‌شود دانشمندان جهان اسلام به همکاری با جامعه علمی ایران و اصفهان علاقه‌مند باشند.

وی ادامه داد: در برخی زمینه‌ها و حیطه‌های کاری مشترک، با یکی از اعضای هیئت علمی دانشگاه صنعتی اصفهان مراودات و تعاملات خوبی داشته‌ام و آشنایی من با این دانشگاه ازطریق همین همکاری‌ها بوده است.

حضور دانشجویان جوان در رویداد مصطفی (ص) لذت‌بخش است

پروفسور محمد عبدالاحد برگزیده دوره گذشته جایزه مصطفی (ص) در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در اصفهان در ارتباط با برگزاری این رویداد اظهار داشت: نگاه جایزه مصطفی (ص) به محصولات و دستاوردها است و نه به یک عمر تاریخ علمی فرد و این کار ارزشمندی است همانطور که در جایزه نوبل نیز انجام می‌شود.

وی افزود: برگزارکنندگان رویداد مصطفی (ص) باید مراقب باشند که این جایزه تحت تاثیر فشارهای غیر علمی قرار نگیرد و از مسیر درست خود منحرف نشود و همواره دستاوردها به جای مقالات و تاریخ علمی افراد مدنظر باشد.

برگزیده دوره گذشته جایزه مصطفی (ص) با بیان اینکه دیدن دانشجویان جوان در این رویداد برای ما حس لذت‌بخشی دارد، عنوان کرد: حضور جوانان و دانشجویان اصفهانی و ایرانی در این رویداد اتفاق مثبتی است چراکه علاقه به علم در جوانان ما بسیار زیاد است و این در کنگره‌های علمی خارجی نیز دیده می‌شود؛ آنها می‌خواهند با اندیشمندان ملاقات کرده، با دستاوردها آشنا شده و مسیرها را برای الگوبرداری بشناسند.

وی با اشاره به تاثیر دستاوردهای علمی جهان اسلام در سطح دنیا تصریح کرد: دانشمندان جهان اسلام نسبت به گذشته تاثیرات بیشتر و بهتری در پیشرفت علم و تکنولوژی در دنیا دارند و رویدادهایی همچون مصطفی (ص) نیز به این اتفاق کمک می‌کند.

عبدالاحد افزود: اگر ما نام اسلام را بسیار بزرگ در نظر گرفته و آن را به نقاط جغرافیایی خاصی محدود نکنیم، می‌توانیم بگوییم که تاثیر دانشمندان مسلمان در سطح جهان بسیار قوی است.

وی در ارتباط با نقش رویدادهای علمی همچون مصطفی (ص) در تحقق پیشرفت کشور اظهار داشت: این رویدادها در پیشبرد اهداف علمی کشور نقش به سزایی دارند چون هرگونه ارتباط علمی ارزشمند است.

برگزیده دوره گذشته جایزه مصطفی (ص) با اشاره به افزایش مهاجرت پزشکان در کشور تصریح کرد: مهاجرات نخبگان و پزشکان از ایران برای همه ما ناراحت‌کننده است و باید دید که چه مشکلی باعث ایجاد این وضعیت می‌شود؛ نمی‌توان گفت همه کسانی که مهاجرت می‌کنند به وطن خود علاقه ندارند اما کسی که نخبه و دارای توانمندی‌های بیشتری است، انتظار بیشتری نیز دارد.

وی افزود: همه ما در کنار آنکه باید به مردم کشور خود و همچنین سراسر جهان کمک کنیم، توقعاتی نیز از نظر حمایتی داریم که باید انجام شود، از این رو با جلوگیری از مهاجرت نمی‌توان این مسئله را کاهش داد بلکه باید شرایطی را ایجاد کرد تا نخبگان احساس کنند از نظر روحی و شخصیتی و نه فقط مالی مورد حمایت قرار گرفته‌اند.

عبدالاحد با بیان اینکه پست‌های علمی باید در اختیار افراد معتبر علمی قرار گیرد، گفت: نباید افرادی در مناصب حاکمیتی علمی قرار گیرند که به ازای آن منصب شخصیت می‌گیرند بلکه باید برعکس باشد و این فرد است که باید به آن جایگاه شخصیت بدهد.

وی ادامه داد: این ضعفی است که گاهی در کشور دیده می‌شود و باید توجه داشت که در همه امور جوانگرایی و یافتن کسانی که علاقه بدون توانمندی دارند، راه مناسبی نیست؛ در کشورهای پیشرفته دنیا از نظر علمی افراد ابتدا به درجه‌ای از توانمندی علمی می‌رسند و سپس مدیریت یک نهاد علمی را بر عهده می‌گیرند.