پیشرفت صنایع در گرو استقبال از دانشمندان رباتیک / ایران در بعضی شاخههای رباتیک ابر قدرت است + فیلم
به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، تیم دماوند در مسابقات 2023 ربوکاپ شرکت کرد. این مسابقات در دانشگاه بوردو در شهر بوردو فرانسه از تاریخ 13 تا 19 تیرماه با حضور 3 هزار متخصص هوش مصنوعی، رباتیک و الکترونیک از 45 کشور دنیا در قالب 450 تیم برگزار شد که نماینده کشور ایران در لیگ شبیه سازی دوبعدی فوتبال مقام سوم را کسب کرد. رضا آقایاری، عضو فدراسیون ربوکاپ ایران در گفتگو با خبرنگار...
به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، تیم دماوند در مسابقات 2023 ربوکاپ شرکت کرد. این مسابقات در دانشگاه بوردو در شهر بوردو فرانسه از تاریخ 13 تا 19 تیرماه با حضور 3 هزار متخصص هوش مصنوعی، رباتیک و الکترونیک از 45 کشور دنیا در قالب 450 تیم برگزار شد که نماینده کشور ایران در لیگ شبیه سازی دوبعدی فوتبال مقام سوم را کسب کرد. رضا آقایاری، عضو فدراسیون ربوکاپ ایران در گفتگو با خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، با اشاره به کارشکنی کشور فرانسه و عدم همکاری سفارت این کشور برای صادر کردن ویزا برای نماینده ایران گفت: تیم دماوند برای گرفتن ویزا از سفارت فرانسه اقدام کرد و سفارت فرانسه در ابتدا برای دریافت ویزا نوبت نمیداد پس از آن که از طریق وزارت امور خارجه اقدام کردیم پاسخ جالبی شنیدیم، گفته بودند ربوکاپ اعلام کرده که این تیم لازم نیست در مسابقات شرکت کند به همین دلیل ما ویزای این تیم را صادر نمیکنم.
وی ادامه داد: همان روز یک ایمیل از فدراسیون ربوکاپ برای ما ارسال شد که ما به حضور تیم در این مسابقات نیاز داریم و دوست داریم که شما در مسابقات حضور داشته باشید هر کاری که لازم است برای حضور شما انجام میدهیم که تیم شما حتما در محل مسابقات حضور داشته باشد.
عضو فدراسیون ربوکاپ تصریح کرد: ما این ایمیل را برای سفارت فرانسه ارسال کردیم، اما متاسفانه پاسخ روشنی دریافت نکردیم. با توجه به اینکه زمان درخواست ویزا به پایان میرسید و چند روز تا شروع مسابقات باقی مانده بود با فدراسیون جهانی ربوکاپ ارتباط برقرار کردیم و اطلاع دادیم که سفارت فرانسه همکاری نمیکند. با توجه به اینکه فضای شبیه سازی و برنامه نویسی است از فدراسیون ربوکاپ درخواست کردیم که این تیم به شکل آنلاین در مسابقات شرکت کند.
وی با اشاره به حمایت آستان قدس رضوی و سازمان انرژی اتمی برای برگزاری این مسابقه گفت: از آستان قدس رضوی و سازمان انرژی اتمی درخواست کردیم که این تیم به پابوس امام رضا برود و از استان مقدس در این مسابقات شرکت کند. خوشبختانه هر دو ارگان همکاری کردند و تمام امکاناتی که تیم نیاز داشت را در اختیار آن قرار دادند و شرایطی را فراهم کردند که تیم با قدرت وانرژی در مسابقات شرکت کند.
آقایاری با اشاره به واکنش فدراسیون ربوکاپ در مواجه با عدم صادر کردن ویزا برای تیم ایران گفت: معمولا فدراسیون در مسائل سیاسی دخالت نمیکند. فدراسیون ربوکاپ اعلام کرد که به سفارت فرانسه ایمیل زدیم که تیمها قرار است برای شرکت در مسابقات در فرانسه حضور پیدا کنند. وی اظهار کرد: ربوکاپ یک رویداد علمی است که اکثر دانشمندان در دنیا برای ارائه آخرین دستاورهای علمی خود با هم رقابت میکنند. در حقیقت مکانی برای توسعه، به دست آوردن تجربه و اشتراک گذاری اطلاعات است.
آقایاری ورود این متخصصان به صنعت را تحول آفرین دانست و خاطرنشان کرد: ما خیلی توقعی از ارگانهای دولتی نداریم. فدراسیون ربوکاپ ایران چندین سال است که تشکیل شده و تلاش میکند دانشمندان و نیروی متخصص در این حوزه تربیت کند و تحویل صنایع کشور بدهد.
عضو فدراسیون ربوکاپ ادامه داد: درخواست ما از حاکمیت، تسهیل کردن شرایطی است که این دانشمندان بتوانند وارد صنعت شوند. به هر حال تا سال 2050 رباتها وارد صنایع و علم پزشکی میشوند و هوش مصنوعی هرروز در حال توسعه و پیشرفت است.
آقایاری با اشاره به اینکه ورود متخصصان رباتیک به صنعت کشور باعث تحول صنایع میشود افزود: چیزی که نیاز است این است که حاکمیت شرایطی را تسهیل کند که این بچهها بتوانند وارد حوزههای کارآفرینی شوند تا بتوانند صنایع ما را زیر و رو کنند. در دنیا شرکتهایی مثل تویتا و BMW و دیگر شرکتها در این زمنیه سرمایهگذاری کرده و سعی میکنند داشمندان بزرگ را از مسابقات جذب کنند. برای مثال سال 2007 تیمی که در مسابقات جهان اول شد وقتی از سکو پایین آمد شرکت ماکروسافت با آنها قرارداد بست و «کینکت» ساخته شد.
وی ادامه داد: کینکت دوربینی است که روی ایکسباکس میگذارند وقتی شما حرکت میکنید آن دوربین اجرا میکند. کینکت یکی از ابزارهایی است که یکی از شرکتهای دانش پژوهان ربوکاپی در دنیا ساختند. امیدوارم حاکمیت از ایجاد شرکتها و استارتاپها در حوزه رباتیک و هوش مصنوعی حمایت کند.
آقایاری با اشاره به اینکه جایگاه رباتیک در ایران پیشرفت کرده است، گفت: ما در بعضی لیگها ابر قدرت هستیم. تیم دانشگاه قزوین چندین و چند سال جز غولهای شاخهی رباتهای امداد و نجات بوده است. ایرانیها در رشتههای امدادگر، بعضی رشتههای فوتبالیست و رباتهای کارگر خیلی خوب هستند. امیدوارم که رباتها به صنایع ورود کنند. و صنایع ما به این فکر نکند که تیم، ربات فوتبالیست ساخته و ربات فوتبالیست به کار ما نمیآید؛ بلکه کسی که ربات فوتبالیست میسازد دانش بسیار بالایی دارد؛ که این دانش وقتی وارد صنعت شود در حوزه الکترونیک، هوش مصنوعی، میتواند آن صنعت را ارتقا دهد.