یک‌شنبه 4 آذر 1403

پیشرفت60 درصدی شبکه ملی اطلاعات تا پایان سال

خبرگزاری دانا مشاهده در مرجع
پیشرفت60 درصدی شبکه ملی اطلاعات تا پایان سال

وزیر ارتباطات به پیشرفت60 درصد شبکه ملی اطلاعات تا پایان سال اشاره کرد و گفت: براساس برنامه‌ریزی‌های صورت گرفته بخشی از این پروژه اجرا می‌شود و بخش دیگر آن که شبکه پرسرعت و امن مبتنی بر فیبرنوری است، نیازمند نیازمند کار ویژه بوده که حداقل 4 سال طول می‌کشد.

عیسی زارع پور وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در گفتگو با خبرنگار اقتصادی شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ با بیان اینکه شبکه ملی اطلاعات در حال انجام است، اظهار داشت: ما در حال پیگیری شبکه ملی اطلاعات هستیم قبلا هم گزارشاتی در این باره ارائه شده است.

وی در ادامه بیان کرد: این پروژه در حال حاضر حدود 45 درصد پیشرفت داشته است که براساس برنامه‌ریزی‌های صورت گرفته تا پایان سال 15 درصد دیگر به آن اضافه خواهیم کرد، به طوری که می‌توان گفت تا پایان سال به پیشرفت 60 درصد دست خواهیم یافت که بخشی از آن اجرا می‌شود.

وزیر ارتباطات در پایان با اشاره به اینکه بخش دیگر، شبکه پرسرعت و امن مبتنی بر فیبرنوری است، گفت: این شبکه نیازمند کار ویژه است که حداقل 4 سال طول می‌کشد تا زیر ساخت‌های آن به سرانجام برسد؛ البته بخش‌های مختلف دیگر هم دارد که در حال انجام است.

توسعه شبکه فیبرنوری نیازمند عزم ملی در میان همه دستگاه‌ها است

همچنین عیسی زارع پور هفته گذشته در این راستا نیز گفت: طرح شبکه ملی اطلاعات مصوبه شورای عالی فضای مجازی است، البته مصوبه آن کامل نیست و از شورا درخواست کردیم تا در مورد بقیه اجزا نیز مصوبه بدهد. اکنون تعریف نسبتاً خوبی از شبکه ملی اطلاعات در این طرح صورت گرفته است. پیش از این تکالیفی برای دستگاه‌ها مشخص شده بود، اما سنجه مشخصی که بتوان بر اساس آن پیشرفت شبکه ملی اطلاعات را اندازه‌گیری کرد، وجود نداشت.

وزیر ارتباطات با اشاره به این مطلب که اکنون به بیش از 100 شاخص نهایی رسیده‌ایم که به وسیله آن می‌توانیم میزان استقرار شبکه ملی اطلاعات را بسنجیم، گفت: برای اجرای شبکه ملی اطلاعات بیش از 200 پروژه تعریف شده که همگی به موازات یکدیگر در حال انجام است. شبکه ملی اطلاعات هفت کلان پروژه دارد که یکی از مهم‌ترین پروژه‌ها مربوط به زیرساخت‌های ارتباطی است و زیر پروژه‌هایی مانند فیبرنوری و نوسازی شبکه زیرساخت از مهم‌ترین بخش‌های آن است. بخش دیگر زیرساخت‌های اطلاعاتی مانند دیتاسنترها، اپراتورهای ابری، قطب‌های مرکز داده و منطقه ویژه اقتصادی است که کارها در آن بخش نیز به خوبی پیش می‌رود. زارع پور بیان کرد: بخش دیگر، پروژه‌های مربوط به خدمات پایه کاربردی مانند پیام‌رسان، شبکه اجتماعی و موتور جستجو است که در این بخش نیز اقدامات زیادی در حال انجام است که یکی از مهم‌ترین آنها مزیت بخشی به سکوهای داخلی برای امکان رقابت با نمونه‌های خارجی و نیز تعریف مدل اقتصادی مناسب برای اکوسیستم فضای مجازی کشور است. وی تدوین مدل اقتصادی مناسب برای شبکه ملی اطلاعات و توسعه زیرساخت‌های تامین امنیت را از دیگر کلان پروژه‌های شبکه ملی اطلاعات اعلام کرد که اجرای همه آنها به موازات یکدیگر در حال انجام است.