سه‌شنبه 6 آذر 1403

پیشنهادات و نقطه نظرات زائران دانشگاهی برای بهتر برگزارشدن عملیات حج

خبرگزاری تسنیم مشاهده در مرجع
پیشنهادات و نقطه نظرات زائران دانشگاهی برای بهتر برگزارشدن عملیات حج

جمعی از زائران دانشگاهی و تحصیلکرده در دیدار با سرپرست حجاج ایرانی نقطه نظرات و پیشنهادات خود را برای بهتر برگزار شدن عملیات حج مطرح کردند.

- اخبار ویژه نامه‌ها -

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری تسنیم، نخستین همایش از سلسله همایش‌های «حج در نگاه رهبری» با حضور حجت الاسلام والمسلمین سیدعبدالفتاح نواب، جمعی از نخبگان، اساتید دانشگاه و زائران تحصیلکرده سرزمین وحی در مکه مکرمه برگزار شد.

در این همایش اساتیدی از دانشگاه‌های مختلف مقالات خود را ارائه کردند که از جمله آن‌ها می‌توان به مقاله‌های «حج راهی به سوی عالم معنا و غیب» با ارائه دکتر صادق رحیمی شعرباف از شاهرود، «منافع حج در آینه قرآن و روایات» با ارائه محمد اردبیلی دکترای فقه و حقوق و «تبیین گفتمان حج تمدن‌ساز از منظر امام خامنه‌ای» با ارائه ابوطالب مطلبی از دانشگاه علوم دریایی امام خمینی نوشهر اشاره کرد.

نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت در این همایش با بیان اینکه علاقمند است بیشتر از نقطه نظرات حاضران و ارائه راهکار و پیشنهادات آن‌ها برای بهتر شدن عملیات حج بهره ببرد، در سخنان کوتاهی گفت: این اولین همایش از مجموعه همایش‌های «حج در نگاه رهبری» است و تا پایان ایام حج چند همایش دیگر نیز برگزار خواهد شد.

وی ادامه داد: ما زمانی می‌توانیم از دانش و اطلاعات نخبگان استفاده کنیم و انتظار داشته باشیم باعث شفاف‌سازی در جامعه و بین مردم شوند که همه ابهاماتی که خودشان دارند برطرف شده باشد. به همین خاطر می‌خواهیم از فرصت حضور نخبگان در این همایش استفاده کنیم و شنونده نقطه نظرات‌تان درمورد عملیات حج امسال باشیم.

در ادامه این دیدار چند تن از حاضران به ارائه نقطه نظرات خود پرداختند و تعدادی نیز سؤالاتی را در مورد شرایط برگزاری حج مطرح کردند که سرپرست حجاج ایرانی درباره آن‌ها توضیحاتی داد.

حجت‌الاسلام والمسلمین نواب در پاسخ به سؤال نیکزاد از دانشگاه صنعتی خواجه نصیر طوسی که عنوان کرد «برخی روحانیون با ایجاد حساسیت زیاد زائران را برای انجام اعمال‌شان دچار استرس می‌کنند» گفت: به دوستان روحانی توصیه کرده‌ایم که زائران را به دو دسته تقسیم کنند و برای افراد کم سواد یک برنامه‌ریزی داشته باشند و برای افراد تحصیل کرده هم محتوای دیگری ارائه کنند.

نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت ادامه داد: البته حساسیت برخی روحانیون از این جهت است که درست و کامل انجام دادن اعمال حج بسیار مهم است و در صورتی که زائری یک مورد اشتباه داشته باشد همه اعمالش زیر سؤال می‌رود و به مشکل می‌خورد. به همین خاطر روحانیون ناچارند حساسیت‌ها را بار‌ها گوشزد کنند تا اعمال به درستی انجام شود.

وی در پاسخ به پرسش محمد حسینی‌پور که از چهارمحال و بختیاری در همایش حضور داشت و موضوع انتظار زیاد زائران ایرانی برای اعزام به حج و تفاوت قیمت و ارزش پول در سال‌های ثبت‌نام تا اعزام را مطرح کرد، گفت: تعداد ثبت‌نام‌کنندگان و متقاضیان حضور در سرزمین وحی بسیار است و محدودیت‌های کشور میزبان اجازه نمی‌دهد خواسته همه آن‌ها را محقق کنیم.

سرپرست حجاج ایرانی به انتقاد زائر اصفهانی که عنوان کرد در مدینه زیارت‌های دوره را به صورت عبوری برگزار می‌کردند، گفت: زیارت‌های دوره زائران باید حضوری انجام شود.

سلیمی از شهرکرد دیگر زائری بود که خواستار اضافه شدن نیرو‌هایی از ایران به عنوان خادمان مسجدالحرام برای برقراری و راهنمایی بهتر حجاج ایرانی شد که نماینده ولی فقیه در پاسخ به او گفت: برای چنین کاری ارتباط و رفاقت با کشور میزبان باید کامل باشد اما خیلی نزدیک نشده‌ایم.

خانم رفیعی از تهران اسراف در رستوران‌ها را به عنوان یکی از دغدغه‌هایش مطرح کرد و خواستار نظارت بیشتر بر این موضوع شد که حجت الاسلام والمسلمین نواب بیان کرد: هیچکس راضی به اسراف نیست و ما هم نمی‌خواهیم این اتفاق رخ بدهد ولی ما باید به اندازه زائرانی که حضور دارند غذا آماده کنیم که ممکن است برخی کمتر میل کنند و اضافه بیاید.

نماینده ولی فقیه در پایان از مشارکت نخبگان و زائران در ارائه نقطه نظرات و پیشنهادات خود برای سال آینده قدردانی خاطرنشان کرد: استفاده از این تجربیات به ما کمک خواهد کرد که سال آینده تدابیر بهتری برای خدمت به ضیوف‌الرحمان داشته باشیم.