دوشنبه 28 آبان 1403

پیشنهاد ایران برای همکاری دو کنوانسیون راپمی و کویت برای حفظ محیط‌زیست خلیج فارس

خبرگزاری خبرنگاران جوان مشاهده در مرجع
پیشنهاد ایران برای همکاری دو کنوانسیون راپمی و کویت برای حفظ محیط‌زیست خلیج فارس

رئیس سازمان حفاظت محیط‌زیست پیشنهاد کرد دو کنوانسیون راپمی و کویت برای حفظ پهنه آبی خلیج فارس در کنار هم قرار گیرند.

علی سلاجقه در حاشیه نهمین نشست وزرای محیط‌زیست جهان اسلام در جده در گفتگو با وزیر عربستان ضمن محکوم‌کردن جنایات رژیم جعلی صهیونیستی در بیمارستان المعمدانی غزه اظهار کرد: با وجود تحریم‌های ظالمانه‌ای که برخی کشور‌ها به ما تحمیل کردند، شاهد رشد فناوری‌های علمی مناسبی در کشور هستیم به‌نحوی‌که آوازه این فناوری‌ها به کشور‌های دیگر نیز رسیده است.

وی افزود: فناوری‌های نوین موجب شده که بتوانیم شاخص‌های مختلف محیط زیستی را در کشور به بهترین نحو ارتقا دهیم در این راستا بیش از 2 هزار شرکت دانش‌بنیان توسط جوان‌های مملکت در زمینه‌های مختلف ایجاد شده و ظرفیت مناسبی برای توسعه روابط فی‌مابین است.

رئیس سازمان حفاظت محیط‌زیست ادامه داد: در زمینه‌های مختلف محیط زیستی می‌توانیم با هم مشارکت داشته باشیم به‌ویژه آنچه که ماحصل تغییرات اقلیمی است خیلی می‌تواند ما را به یکدیگر نزدیک‌تر کند.

وی افزود: در یک بازه زمانی یکساله دو نشست منطقه‌ای و بین‌المللی در زمینه مسائل محیط زیستی به‌ویژه گردوغبار برگزار کردیم. از این نشست‌ها استقبال خوبی از سوی کشور‌های منطقه و مجامع بین‌المللی به عمل آمد. بسیاری از کشور‌ها در این اجلاس بین‌المللی شرکت کردند و بیانیه بسیار خوبی نیز صادر شد. نقش اصلی در اجرایی‌شدن مصوبات این اجلاس‌ها را ارتباط با کشور‌های همسایه می‌تواند داشته باشد.

معاون رئیس‌جمهور ادامه داد: از جمله مصوبات این بیانیه می‌توان به ایجاد سازمان منطقه‌ای محیط‌زیست، صندوق منطقه‌ای محیط‌زیست و کنوانسیون مقابله با توفان‌های گردوغبار در سازمان ملل اشاره کرد که به همکاری شما نیاز دارد. با توجه به تجارب ارزنده‌ای که در دو کشور وجود دارد همچنین دانشگاه‌ها و دانشکده‌های قدیمی و متعدد، استادان و اندیشمندان بزرگی در این زمینه داریم و می‌توانیم با مشارکت هم نسبت به حل این مشکل منطقه‌ای اقدام کنیم.

وی افزود: در زمینه خلیج‌فارس تمایل داریم کنوانسیون راپمی و کنوانسیون کویت در کنار هم قرار گیرد و همین‌جا درخواست دارم که با تلاش‌های یکدیگر این کنوانسیون را فعال کنیم. خلیج‌فارس به دلیل عبور کشتی‌های نفتکش فراوان و لوله‌های انتقال مایعات شدیداً دستخوش آلودگی قرار گرفته است. ایستگاه‌های اصلی و حساس این منطقه اعم از آبزیان و منابع آبی تحت‌تأثیر این آلودگی‌ها قرار گرفته‌اند.

سلاجقه تصریح کرد: خوشبختانه ما با توجه به شرایط اقلیمی تجارب بسیار ارزنده‌ای داریم که مطمئناً در کشور شما نیز وجود دارد؛ در این زمینه‌ها نیز با استفاده از شرکت‌های دانش‌بنیان در کنار هم قرار گیریم و از در همین‌جا پیشنهاد شما در زمینه ایجاد کارگروه می‌پذیرم.

وی تأکید کرد: مسائل محیط زیستی شدت بسیار فزاینده‌ای گرفته و می‌طلبد که این گفتگو‌ها در زمینه محیط‌زیست هرچه زودتر معضلات منطقه را رفع کند.

علی سلاجقه معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان حفاظت محیط زیست به منظور شرکت «نهمین نشست وزرای محیط زیست جهان اسلام» عازم جده عربستان سعودی شده است. این نشست در جده عربستان سعودی در حال برگزاریست.

منبع: ایرنا

باشگاه خبرنگاران جوان اجتماعی محیط زیست