یک‌شنبه 4 آذر 1403

پیشنهاد تشکیل سازمان ملی ایده‌یابی در دولت جدید

وب‌گاه الف مشاهده در مرجع
پیشنهاد تشکیل سازمان ملی ایده‌یابی در دولت جدید

یک کارشناس اقتصادی پیشنهاد کرد که برای استفاده از صاحبان ایده در اداره کشور و انجام اقدام عملی برای اهداف شعار سال تشکیل «سازمان ملی ایده‌یابی» باید در صدر برنامه‌های اولویت‌دار دولت آینده باشد.

غلامرضا اسکندری در گفت و گو با ایسنا، تنها راه نجات و توسعه همه‌جانبه کشور را مشارکت اکثریت مردم در امور اداره کشور و بهره‌مندی از تمام دیدگاه‌ها دانست و گفت: اعتلای کشور، هدف اصلی مردم است و همه برای تحقق آن تلاش می‌کنند.

وی با اشاره به تأکید نامزدهای چهاردهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری بر لزوم استفاده از تمام توانمندهای داخلی به‌ویژه بهره‌مندی از صاحبان ایده و افراد خوش‌فکر در امور اجرایی کشور، تصریح کرد: امید است رئیس جمهور منتخب این پیشنهاد مهم را مورد استفاده قرار داده و عملیاتی کند.

اسکندری اظهار کرد: برای سرعت بخشیدن به رفع مشکلات و توسعه کشور و همچنین جلوگیری از مهاجرت نخبگان، دولت منتخب آینده باید سریعاً تشکیل سازمان ملی ایده‌یابی زیر نظر نهاد ریاست جمهوری را در دستور کار خود قرار دهد.

این استاد دانشگاه به نامگذاری به‌عنوان «جهش تولید با مشارکت مردم» در سال 1403 توسط مقام معظم رهبری اشاره کرد و افزود: تشکیل سازمان ملی ایده‌یابی بدون تردید یک گام مؤثر و کلیدی برای تحقق کامل شعار سال در زمینه مشارکت واقعی مردم است و زمینه انتقال نظرات و پیشنهادهای مردم به تصمیم‌گیرندگان و مدیران کشور و همچنین گسترش بستر نقد مشترک درباره اهداف مشترک را فراهم می‌کند.

اسکندری عزم جدی آحاد مردم به‌ویژه نخبگان برای ارائه پیشنهاد را زمینه‌ساز تحولات مثبت در جامعه دانست و گفت: نظام اداری کشور متناسب با اصل تحول‌پذیری طراحی نشده‌اند و فاقد ساختار انعطاف‌پذیر و شفاف است و با ماهیت پویای پیشنهادها مطابقت ندارد؛ بنابراین باید موانع فراروی نظام مشارکت برداشته شود.

وی یادآور شد: نظام پیشنهادات فعلی در سازمان‌ها محدود به مشارکت حدود پنج میلیون پرسنل همان سازمان‌ها بوده و سر و کار مشخص برای مشارکت میلیون ها ایرانی وجود ندارد به همین جهت تشکیل سازمان ملی ایده یابی زیر نظر نهاد ریاست جمهوری که در آن مردم و به‌ویژه نخبگان با شجاعت بتوانند نظرات خود را اظهار کنند پیشنهاد می‌شود.

به گفته این استاد دانشگاه، تشکیل سازمان ملی ایده‌یابی با اشاعه فرهنگ همکاری داوطلبانه مردم و نخبگان در بهبود فعالیت‌های جاری کشور، موجب بهبود روحیه و افزایش انگیزه مردم و مسئولیت‌پذیری و تعلق‌خاطر مردم به دولت و همچنین بهبود بهره‌وری، استقبال از تغییر و تقویت اعتمادبه‌نفس ملی می‌شود.

اسکندری در پایان خاطرنشان کرد: مطالعات اولیه برای عملیاتی کردن و استقرار سازمان ملی ایده‌یابی در کشور و سازوکارهای عملی آن انجام شده است.