پیشنهاد وزیر راه به مالکان خانههای خالی: خانه بدهید، زمین مرغوب بگیرید
وزیر راه و شهرسازی در مراسم اجرایی شدن سامانه ملی املاک از شرایط اعطای زمین مرغوب به مالکان خانههای خالی خبر داد.
به گزارش تسنیم، محمد اسلامی در مراسم اجرایی شدن سامانه ملی املاک و اسکان کشورگفت: کسانی که دارای واحدهای مسکونی خالی یا طرحهای نیمهتمام هستند اگر واحد خود را در اختیار طرح اقدام ملی مسکن قرار دهند، زمین مرغوب شهری میدهیم تا مجددا ساخت و ساز کنند.
وزیر راه و شهرسازی افزود: طراحی سامانه ملی املاک و اسکان علاوه بر آنکه پایگاه اطلاعاتی و قدرت تجزیه و تحلیل ما را برای برنامهریزی در بخش مسکن واقعبینانه میکند، به ما در شناسایی افراد دارای توانایی و قدرت ساخت و عرضه مسکن دارند نیز کمک میکند تا از این طریق این افراد را نیز در مدار ساخت و تولید مسکن قرار دهیم.
وی با اشاره به مشارکت 16 دستگاه در تکمیل اطلاعات سامانه جامع املاک و اسکان گفت: اجرایی شدن این سامانه از تهاجم سرمایههای غیرمولد به بخش مسکن کمک میکند.
وزیر راه و شهرسازی افزود: امروز به یکی از تکالیف قانونی و لوازم بسیار ضروری مدیریت در حوزه مسکن با تلاش بیوقفه همکاران این وزارتخانه و شرکتهای دانشبنیان پشتیبان سامانه جامه عمل پوشانده شد.
وی تصریح کرد: طراحی و اجرایی کردن این سامانه نه تنها یک تکلیف قانونی که یکی از ضروریات برای برنامهریزی بود تا اطلاعاتی متقن در اختیار داشته باشیم و در سیاستگذاریهای بخش مسکن بر اساس اطلاعات واقعی حرکت کنیم و همواره بتوانیم از تهاجم سرمایه به بازار مسکن و حبس داراییها در بخش مسکن جلوگیری کنیم.
اسلامی افزود: وزارت راه و شهرسازی در مسیر طراحی این سامانه، چالشهای زیادی را پشت سر گذاشته است، که فقدان اطلاعات لازم در این وزارتخانه و مطالبه سنگین مردمی برای راهاندازی این سامانه از جمله چالشهایی بود که در طراحی سامانه با آن مواجه بودهایم.
وی گفت: 16 دستگاه مختلف در شناسایی خانههای خالی نقش دارند که امیدوارم با شروع به کار این سامانه، بتوانیم به اهداف خود دست یابیم.
اسلامی افزود: این سامانه، یک بانک اطلاعاتی قابل اعتماد است که با گسترش حوزه نفوذ آن به سراسر کشور، کل واحدهای مسکونی شناسایی و در سامانه ثبت میشود.
وزیر راه و شهرسازی اضافه کرد: مطابق اطلاعاتی که تا امروز گردآوری شده است، دو میلیون و 700 هزار خانوار در کشور مالکیت بیش از یک واحد مسکونی را در اختیار دارند.
وی گفت: پیامکهایی که از امروز به این دست از مالکان فرستاده میشود، وضعیت این واحدها را پس از یک فرآیند رفت و برگشت، مشخص خواهد کرد؛ این اطلاعات پس از بارگذاری در سامانه در اختیار سازمان امور مالیاتی قرار میگیرد تا اقدامات بعدی صورت گیرد.
نرخ جدید مالیات بر خانه های خالی بازدارنده است
وزیر راه و شهرسازی گفت: اصلاحیه قانون مالیات بر خانه های خالی که در مجلس تکمیل شده است، بازدارندگی لازم را دارد.
محمد اسلامی افزود: حواسمان باشد این مالیات بر خانه های خالی یک فرصت برای درآمد دولت نیست بلکه یک ابزار دقیق و قدرتمند بازدارنده است تا از تهاجم منابع سرگردان به بخش مسکن پیشگیری کند و مردم در آرامش به سر ببرند.
وی گفت: نرخ مالیاتی که در قانون قبلی مشخص شده بود بازدارندگی لازم را نداشت اما میزانی که در قانون جدید مشخص شده با تصویب, اجرایی می شود و این قانون بازدارنده تر است.
وزیر راه و شهرسازی افزود: نکته مهم در اجرایی شدن سامانه ملی املاک و اسکان کشور این است که سرمایه از حبس خارج و احتکاری وجود نداشته باشد تا مسکن عرضه شود.
اسلامی ادامه داد: با اجرایی شدن این سامانه نباید اجازه دهیم منابع به بازار مسکن تهاجم کند و قیمت ها بالا برود چون مسکن محل سرمایه گذاری و تولید ثروت نیست بلکه مسکن نیاز خانواده است.
وی گفت: با حفظ حقوق مالکیتی که قانون مشخص کرده باید طبق ضوابط, اگر کسی می خواهد خانه خالی خود را نگه دارد عوایدی که از آن به دست می آورد را باید بر اساس قانون پرداخت کند.
وزیر راه و شهرسازی در مورد اظهارات رئیس کل بانک مرکزی مبنی بر اینکه خانه خالی نداریم، نیز افزود: خواهش می کنم رابطه ما را با هیچ کس خدشه دار نکنید ما همه یک پیکر و یک واحد هستیم، برد و باختی وجود ندارد، پیروزی و بازندگی نداریم مهم این است که هیچ سرمایه راکدی در بخش مسکن وجود نداشته باشد و سرمایه بی حساب به مسکن هجوم نیاورد این دو را می خواهیم از سامانه ملی املاک و اسکان کشور به دست آوریم.
اسلامی درباره تعداد خانه های خالی در تهران گفت: در تهران 530 هزار واحد مسکونی خالی وجود دارد که بر اساس اجرایی شدن سامانه ملی املاک و اسکان کشور و با ارسال پیامک و بازخورد آن, می توانیم بگوییم بیشترین خانه های خالی در کدام منطقه است.
لینک کوتاه: asriran.com/0037JZ