سه‌شنبه 6 آذر 1403

پیشنهاد کدخدایی برای برگزاری رفراندوم، مشارکت در انتخابات را افزایش می‌دهد / صلاحیت کاندیدها بنا بر مر قانون باشد / شأن مجلس را به خودش برگردانید

وب‌گاه تابناک مشاهده در مرجع
پیشنهاد کدخدایی برای برگزاری رفراندوم، مشارکت در انتخابات را افزایش می‌دهد / صلاحیت کاندیدها بنا بر مر قانون باشد / شأن مجلس را به خودش برگردانید

نایب رئیس فراکسیون امید مجلس شورای اسلامی، دلجویی از مردم بعد از حوادث آبان ماه، بررسی صلاحیت کاندیدا‌ها طبق مر قانون و اجرای پیشنهاد کدخدایی درباره برگزاری رفراندوم را در افزایش مشارکت مردم در انتخابات تاثیرگذار دانست و گفت: حداقل تا چند ماه باقی مانده تا برگزاری انتخابات، شأن مجلس را به خودش برگردانید.

حدود دو ماه تا انتخابات زمان باقی است، ولی همچنان تنور انتخابات داغ نشده و بسیاری از سیاسیون بر این باورند تا زمانی که نتایج صلاحیت کاندیدا‌ها مشخص نشده باشد، بازار انتخابات راکد خواهد بود. البته برخی‌، عوامل دیگری مانند حوادث ماه‌های گذشته بخصوص پس از گرانی بنزین را در ایجاد این اوضاع بی ارتباط نمی‌دانند.

به گزارش «تابناک»؛ نایب رئیس فراکسیون امید مجلس شورای اسلامی، دلجویی از مردم بعد از حوادث آبان ماه، بررسی صلاحیت کاندیدا‌ها طبق مر قانون و اجرای پیشنهاد کدخدایی درباره برگزاری رفراندوم را در افزایش مشارکت مردم در انتخابات تاثیرگذار دانست و گفت: حداقل تا چند ماه باقی مانده تا برگزاری انتخابات، شأن مجلس را به خودش برگردانید.

محمدرضا تابش در گفت‌وگو با تابناک در توضیح تاثیر انجام اقداماتی همچون بررسی صلاحیت‌ها در افزایش مشارکت مردم در انتخابات گفت: باید در وهله نخست همه نهاد‌های حاکمیتی با تحلیل درستی از جو جامعه، همه تلاششان را بر ایجاد وحدت و تزریق امید به مردم بگذارند، چون بعد از حوادث آبان ماه، جامعه دچار یاس بسیاری شد. برای همین، این اقدامات کارکرد مثبتی در حضور موثر و گسترده مردم در انتخابات دارد.

وی با تاکید بر اینکه بخش عمده‌ای از ایجاد روحیه امید بر عهده حاکمیت است، توضیح داد: برای داشتن مشارکت گسترده مردم در انتخابات، باید آن‌ها روحیه ناامیدی را کنار گذاشته و با امید پای صندوق‌های رای حاضر شوند؛ موضوعی که بخشی از آن بر عهده حاکمیت است و بخش دیگر به نهاد‌های اجرایی و اعمال نظراتشان در انتخابات برمی‌گردد. آن‌ها باید صلاحیت کاندیدا‌ها را شفاف و مستند بر مر قانون بررسی کنند.

تابش ادامه داد: ما درباره کسانی که جرم و پرونده‌ای دارند و یا فساد اخلاقی، مالی و اقتصادی شان ثابت شده حرفی نداریم، بلکه حرفمان این است که نپسندیدن کاندیدا‌ها توسط گروه و یا پرونده سازی و ارائه گزارش هایی که در محکمه قضایی ثابت نشده، نمی‌تواند دلیلی بر ردصلاحیت باشد. اگر مردم احساس کنند در انتخابات ویترینی از سلایق و افکار مختلف وجود دارد، آن گاه این موضوع می‌تواند در افزایش مشارکتشان اثرگذار باشد.

وی در توضیح سایر اقدامات برای افزایش مشارکت مردم در انتخابات مجلس به نامه دبیر شورای عالی امنیت ملی به مقام معظم رهبری در حوادث اخیر بعد از اصلاح قیمت بنزین اشاره و اظهار کرد: به دنبال گزارش دبیر شورای عالی امنیت ملی به مقام معظم رهبری درباره نحوه مدیریت وضعیت جانباختگان و مصدومین حوادث اخیر رهبر انقلاب، دستورهای خوب و عاقلانه‌ای دادند؛ دستورهایی مبتنی بر این که در این حوادث عده‌ای از مردم آن هم عمدتا مردم بیگناه، فقیر و حاشیه نشین کشته شده و باید با شهید دانستن آن‌ها از خانواده هایشان دلجویی شود.

لازم است حکومت تمام قد وارد شده و ضمن جدا کردن صف مردم بی گناه و خطاکار از ضدانقلابیون و گروه‌هایی که معرکه راه انداختند، با جبران خسارت و ابراز همدردی با خانواده‌ها از مردم دلجویی کنند.

تابش با تاکید بر اینکه باید آمار کشته‌ها شفاف اعلام شود، اضافه کرد: باید ضمن دلجویی از خانواده‌های دغدار، از بیت المال جبران خسارت شده و عزم جزم نظام برای مقابله با برخی ناروایی ها، کژی‌ها و کاستی‌ها نشان داده شود. نباید اجازه دهیم رسانه‌های بیگانه با بزرگ نمایی از این اتفاقات برای خود نمد و کلاهی ببافند و بین مردم ایجاد ترس کنند.

نایب رئیس فراکسیون امید مجلس در ادامه به صحبت‌های اخیر کدخدایی دبیر شورای نگهبان اشاره و اظهار کرد: اخیرا آقای کدخدایی بحثی را مطرح کرد، مبنی بر اینکه رفراندوم تابو نیست و نباید از طرح آن لرزه بر اندام کسی بیفتد و می‌توان حتی رفراندوم را در خیلی از اصول قانون اساسی اجرا کرد؛ برگزاری رفراندوم برای اصول قانون اساسی پیشکش، جامعه به خیلی از موضوعات مهم مبتلاست که رفراندوم می‌تواند ما را از آن بحران‌ها عبور دهد.

وی ادامه داد: این حرف جدی است؛ البته ما گلایه‌هایی داریم که چرا بسیاری از دوستان اصلاح طلب ما به واسطه طرح موضوع رفراندوم در بیست سال گذشته رد صلاحیت شدند، اما اگر این موضوع از طرف یک مقام حاکمیتی بیان شود، مورد طبع و مقبولیت واقع می‌شود؟ این یک نقیصه است که نمایندگان نمی‌توانند در این مسائل ابراز نظر کرده و باید چشمشان به دهان مقام حاکمیتی باشد تا طبق آن نظر دهند؛ همین‌ها باعث ناامیدی در مردم می‌شود.

تابش افزود: همین شرایط را بعد از اعتراضات در موضوع بنزین هم شاهد بودیم، نمایندگان که بین مردم هستند و خسارات مالی و جانی مردم را دیدند، نتواستند در حادثه‌ای که باعث کشتار مردم بیگناه شد، ابراز همدردی کنند، چون باید نگاهشان به این باشد که مسئولان امنیتی چه می‌گویند و بعد حرفشان را بزنند. این نقیصه نه تنها شأن مجلس را پایین می‌آورد که امید مردم را به خانه ملت کم کرده و باعث می‌شود آن‌ها مجلس را کارآمد ندانند.

وی تاکید کرد: حداقل تا چند ماه مانده تا انتخابات، شأن مجلس را به خودش برگردانید تا نمایندگان بتوانند بنا بر قانون در بیان اظهاراتشان آزاد بوده و به واسطه عقاید و مواضعشان تحت تعقیب قرار نگیرند. اگر شأن را به مجلس برگردانند، مجلس خانه واقعی مردم شده و نمایندگان هم می‌توانند اظهاراتشان را فارغ از نگاه بخشی از حاکمیت در تایید و یا رد آن بیان کرده و در نهایت احساس امید در مردم ایجاد شود.

تابش در پایان و در جمع بندی با ابراز امیدواری از اینکه صحبت‌های کدخدایی درباره رفراندوم موضع نظام باشد، گفت: درباره رفراندوم با آقای لاریجانی و آقای عارف نیز صحبت کردم، چون اگر این موضوع جدی باشد، می‌تواند در تحرک و امیدبخشی به جامعه موثر بوده و بن بستی در کار‌ها نباشد؛ اگر رفراندوم همزمان با انتخابات مجلس برگزار شود، می‌تواند شوری در مردم ایجاد کرده و احساس نا امیدی را به امید تبدیل کند.