دوشنبه 5 آذر 1403

پیش‌بینی افزایش صادرات غیر نفتی به 52 میلیارد دلار در سال 1401

خبرگزاری فارس مشاهده در مرجع
پیش‌بینی افزایش صادرات غیر نفتی به 52 میلیارد دلار در سال 1401

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس، مهدی برادران امروز در نشست خبری در محل وزارت صمت، گفت: صادرات ایران نسبت به سال های قبل در سال جاری بی نظیر بوده است و در حالی که صادرات کشور در سال آخر دولت قبل 37.5 میلیارد دلار رسید در سال 1400 صادرات ما به 47.5 درصد رسید و امسال نیز پیش بینی می شود که صادرات ما به 52.5 و میلیارد دلار برسد.

معاون صنایع عمومی وزارت صمت بیان داشت: رشد بخش صنعت در پاییز سال 1401 در مجموع به 11.6 درصد رسیده است و رشد تولید ناخالص ملی براساس گزارش بانک مرکزی به 5.3 رسیده است. برادران بیان داشت: در تابستان نرخ بیکاری کشور به 9.6 رسیده بود، در حالی که این نرخ اکنون به 8.2 درصد د رسیده است و رشد اشتغال صنعت در پاییز 1401 در مجموع به 8 میلیون و 4329 هزار و 100 نفر رسیده است.

برادران با اشاره به گزارش شاخص مدیران خرید، شامخ بهمن ماه که توسط اتاق بازرگانی منتشر شد گفت: بررسی وضعیت صنایع مختلف حاکی از آن است که بیشترین رشد مربوط به صنعت نساجی با شاخص 65.3 بود و پس از آن ماشین سازی و لوازم خانگی 64.9، چوب و کاغذ نیز 56.7، صنایع فلزی 56.3، صنایع غذایی 54 و چرم 52.7 رونق قابل توجهی در کسب و کارها نشان می‌دهد.

وی درباره دلایل رشد تولید در سال 1401 گفت: پس از همت جامعه صنعتی کشور، تعامل مجموعه دولت با اصحاب صنعت، توجه به موضوع نوآوری از جمله این دلایل هستند.

برادران اظهار داشت: قبلا در ساختار وزارت صمت به برخی صنایع کم توجهی شده بود، زیرا فقط یک معاون صنایع در این وزارتخانه حضور داشت، اما امروز برای دفتر سلولزی و نوشت‌افزار، همچنین صنایع خلاق و فرش و غیره مرکز تخصصی وجود دارد.

برادران گفت: در ساختار جدید وزارتخانه به جای توجه به مواد اولیه به صنایع و موضوعات تجارت بین الملل، تسهیل واردات مواد اولیه، تسهیل صادرات و اصلاح نظام بازار توجه ویژه‌ای شده است که از عوامل موفقیت رشد تولید به شمار می‌رود.

معاون صنایع عمومی وزارت صمت با اشاره به گزارش‌های سامانه جامع تجارت به رشد تولید در صنایع مختلف گفت: رشد 300 درصدی تولید الیاف اکریلیک، رشد 30 درصدی تولید نخ اکریلیک، رشد 14 درصدی در تولید موکت و پتو به ثبت رسیده است.

وی به شفافیت کالا در حوزه قطعات یدکی خودرو اشاره کرد و افزود: رکورد قابل توجهی دراین زمینه حاصل شده درحالی‌که ابتدای امسال 80 میلیون کالای دارای شناسه در این حوزه داشتیم در حال حاضر به بیش از 530 میلیون قطعه یدکی خودروی رسیده است.

معاون صنایع عمومی وزارت صمت به مشکل تخصیص ارز اشاره کرد و بیان داشت: این موضوع برای همه صنایع عمومیت داشته و تعداد زیادی از صنایع کشور نیازمند مواد اولیه وارداتی‌اند، اما با کمک شرکت پتروشیمی ایران و همچنین شرکت‌های فولادساز بخش زیادی از مواد اولیه داخلی تامین شد ه است.

وی اظهار داشت: در 11 ماهه امسال نسبت به مدت مشابه سال قبل واردات کالاهای سرمایه‌ای رسد 85 درصدی داشته و واردات کالاهای واسطه‌ای رشد 16 درصدی داشته است و واردات کالای مصرفی افت 21 درصدی داشته است.

وی افزود: تخصیص ارز در روزهای اخیر بهبود داشته و در روزهای آینده نیز گشایش‌هایی حاصل می شود و لذا نگرانی ها برای تامین مواد اولیه و قطعات وارداتی تولید برای بهار و تابستان سال آینده در صنایع مختلف کاسته می شود و ضمن اینکه پیگیری‌های ما برای تسهیل تخصیص ارز با بانک مرکزی ادامه دارد.

وی اظهار داشت: در سال جاری تعداد 27 طرح توسعه‌ای لوازم خانگی در کشور اجرایی شده که شامل خط تولید یخچال فریزر، خط ماشین ظرفشویی، خط ماشین لباسشویی، خط تولید ماژول تلویزیون و... بوده است.

برادران با اشاره به کاهش 22 درصدی ارزبری لوازم خانگی و افزایش عمق تولید ساخت داخل در این بخش؛ گفت: در 11 ماهه سال جاری نسبت به مدت مشابه سال قبل رشد 18 درصدی صادرات لوازم خانگی داشته‌ایم.

وی افزود: تلاش وزارت صمت در تامین نیازهای ارزی تولیدکنندگان از تالار دوم بانک مرکزی و همچنین جلوگیری از افزایش بی‌ضابطه قیمت مواد اولیه در بورس است تا تولید در کشور با مشکل مواجه نشود.

وی اظهار داشت: در رابطه با موضوع مبارزه با قاچاق در سال جاری تمرکز بر کالاهای لوازم خانگی، دخانیات و لوازم یدکی خودرو بوده است و در نتیجه آن در محصولات دخانی کاهش 6 میلیارد نخ سیگار قاچاق را مشاهده کردیم.

پایان پیام /

شما می توانید این مطلب را ویرایش نمایید

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید مهدی برادران معاون وزیر صنعت رشد صنعت واردات کالای سرمایه‌ای این خبر توسط افراد زیر ویرایش شده است