یک‌شنبه 4 آذر 1403

پیش بینی برندگان جشنواره فیلم فجر 1400

وب‌گاه الف مشاهده در مرجع
پیش بینی برندگان جشنواره فیلم فجر 1400

جشنواره فجر 1400 در شرف آغاز است و مانند هر سال مخاطبان و علاقه‌مندان هنر هفتم در انتظار تماشای فیلم‌ها در این رویداد مهم سینمایی هستند. جشنواره فیلم فجر شاید از آن جهت حائز اهمیت است که اغلب محصولات و آثار تولیدی سینمای ایران، برای اولین بار در این جشنواره نمایش داده می‌شوند. علاوه بر آن جشنواره فیلم فجر جزو معدود جشنواره‌های سینمایی داخل کشور است، که علاوه‌بر منتقدان، اهالی سینما و اصحاب رسانه، برای مردم و مخاطبان نیز جذابیت های خود را دارد، از همین روی تعدادی از سینماهای تهران و شهرستان‌ها در ایام جشنواره به نمایش و اکران آثار بخش سودای سیمرغ، همزمان با خانه جشنواره و سینمای منتقدان، می‌پردازند.

چهلمین جشنواره فیلم فجر در دو بخش فرهنگی و رقابتی از دوازدهم تا بیست و دوم بهمن ماه برگزار می‌گردد که در آن بیست و دو فیلم در بخش سودای سیمرغ، هشت فیلم در بخش سینمای مستند و ده فیلم نیز در بخش فیلم‌های کوتاه با یکدیگر به رقابت می‌پردازند. در جشنواره امسال مانند سالیان گذشته، تعدادی از آثار هستند که بنا بر موضوع فیلم، کارگردان و بازیگران اثر، توجهات بیشتری را معطوف به خود کرده و کنجکاوی‌های بیشتری را برانگیخته‌اند و منتقدان و رسانه‌ها پیش‌بینی می‌کنند که نامزدهای جشنواره فجر 1400 در بخش‌های مختلف، به احتمال زیاد از میان این آثار انتخاب می‌شوند.

در ادامه قصد داریم به معرفی آثار و هنرمندانی که، دست‌کم بر روی کاغذ، از شانس بیشتری برای نامزدی در بخش‌های مختلف هستند، بپردازیم و پیش‌بینی کنیم که برندگان چهلمین جشنواره فیلم فجر از میان یکی از این نام‌ها باشند.

فیلم «خائن کشی»

فیلم خائن کشی را می‌توان در زمره مهم‌ترین آثار چهلمین جشنواره فیلم فجر قرار داد، از آن روی که در پشت این فیلم و در مقام نویسنده و کارگردان نام بزرگی قرار دارد، که به خودی خود افراد بسیاری را مشتاق دیدن این اثر در سینما می‌کند، مسعود کیمیایی که یکی از پیشکسوتان و مولفان سینمای ایران است. او که یکی از افراد موثر در جریان موج نوی سینمای ایران است، در فیلم «خائن کشی» به سیاق آثار پیشین خود به سراغ داستانی قهرمان‌محور رفته است. موضوع فیلم داستان دزدی برنامه‌ریزی شده‌ی گروهی از بانک است که در بستری تراژیک و عاشقانه روایت می‌شود. در این میان فیلمساز گریزی نیز به ماجرای ملی شدن صنعت نفت و تبعید دکتر مصدق نیز زده است. این فیلم یکی از پربازیگرترین آثار این دوره جشنواره فجر است و بازیگران و چهره‌های بسیاری در آن ایفای نقش کرده‌اند. پیش‌بینی می‌شود این فیلم در چندین شاخه از جمله در بخش فیلمنامه و کارگردانی نامزد دریافت جایزه جشنواره شود.

فیلم «علف‌زار»

فیلم سینمایی علفزار به نویسندگی و کارگردانی کاظم دانشی، به دلیل داستان و مضمون حساسی که دارد یکی دیگر از فیلم‌های کنجکاوی‌برانگیز و پرحاشیه‌ی این دوره از جشنواره است. کاظم دانشی در اولین تجربه‌ی ساخت فیلم بلند خود به سراغ سوژه‌ای ملتهب که برگرفته از واقعیت است، رفته است. او در این فیلم یکی از پرونده‌های قضایی را دستمایه ساخت اثر خود قرار داده است، فیلم داستان بازپرس جوانی است که دریکی از شعبه‌ها دادگاه کیفری درگیر پرونده‌ی پیچیده‌ی قضائی می‌شود. با توجه به موضوع فیلم، شاید بتوان فیلم علف‌زار را نیز جزو نامزدهای این جشنواره در چند بخش اصلی قرار دارد. نقش بازپرس را در این فیلم پژمان جمشیدی عهده‌دار بوده است که احتمالا شاهد یک بازی متفاوت از جمشیدی در این فیلم خواهیم بود که می‌تواند سیمرغ بلورین را برای او به ارمغان بیاورد.

فیلم «مرد بازنده»

یکی دیگر از آثاری که در زمره‌ی آثار مهم جشنواره جای می‌گیرند که احتمال کسب سیمرغ بلورین در چندین بخش را دارد، فیلم «مرد بازنده» به کارگردانی محمد حسین مهدویان است. مهدویان که هفتمین حضور متوالی خود را در جشنواره فیلم فجر تجربه می کند، پیشتر نیز با دست پر از این جشنواره خارج شده بود. او این بار به سراغ سوژه‌ای متفاوت رفته است و داستانی جنایی معمایی را دستمایه‌ی سخت اثر خود قرار داده است. در این فیلم زوج موفق سریال زخم‌کاری، جواد عزتی و رعنا آزادی‌ور در نقش‌های اصلی حضور دارند، که با توجه به نقشی که عزتی عهده‌دار شده است، می‌توان او را یکی از نامزدهای اصلی دریافت سیمرغ بلورین در نظر داشت.

فیلم «ملاقات خصوصی»

فیلم ملاقات خصوصی اگرچه اولین ساخته‌ی بلند سینمایی امید شمس است، اما با توجه به داستان عاشقانه و متفاوتی که دارد و گروه نویسندگان اثر می‌توان آن را جزو بخت‌های اصلی دریافت سیمرغ بلورین قرار داد. در این فیلم پریناز ایزدیار و هوتن شکیبا در نقش‌های اصلی حضور یافته‌اند.

فیلم «نگهبان شب»

نام رضا میرکریمی در مقام کارگردان و فیلمنامه‌نویس اثر کافیست تا آن فیلم را به صورت بالقوه جزو آثاری قرار دهیم که از شانس بالایی برای نامزد شدن در بخش‌های مختلف را داراست. میرکریمی که پیشتر نیز جشنواره‌ی فیلم فجر با آثار متفاوت خوش درخشیده است، برای بازیگر نقش اصلی خود به سراغ چهره‌ای جدید، تورج الوند، رفته است. او برای انتخاب این بازیگر دقت زیادی به خرج داده است و از میان گزینه‌های بسیاری او را برگزیده تا سکان‌دار اصلی فیلم جدید او گردد. باید منتظر ماند و دید که آیا این چهره‌ی جدید شگفتی‌ساز جشنواره امسال خواهد بود یا خیر.

فیلم «بی‌رویا»

فیلم «بی‌رویا» اولین ساخته‌ی بلند کارگردانش، آزین وزیردفتری، است. او که با آثار کوتاهش سابقه‌ی حضور در جشنواره‌ی کن را داشته است، در این اولین اثر سینمایی خود به سراغی داستانی با مضمونی معمایی رفته است. در این فیلم طناز طباطبایی و صابر ابر به ایفای نقش پرداخته‌اند. اگر بخت با وزیردفتری یار باشد و هیئت داوران این دوره، فیلم او را دوست داشته باشند، شاید بتوان او را پدیده‌ی امثال جشنواره‌ی فجر نامید که با دست پر به خانه برمیگردد.

فیلم‌های دیگری در این دسته می توانند قرار بگیرند، فیلم «بدون قرار قبلی» ساخته بهروز شعیبی و «بی مادر» ساخته‌ی سید مرتضی فاطمی را می‌توان جزو آثاری که پتانسیل نامزد شدن در بخش‌های مختلف جشنواره فیلم فجر امسال را دارند قرار داد. در نهایت باید تا انتهای جشنواره منتظر ماند و دید که آیا پیش‌بینی‌ها به حقیقت می‌پیوندد یا خیر.

پیش بینی برندگان جشنواره فیلم فجر 1400 2