پنج‌شنبه 8 آذر 1403

پیش بینی قیمت سکه در پی اوج گیری نرخ دلار

وب‌گاه گسترش مشاهده در مرجع
پیش بینی قیمت سکه در پی اوج گیری نرخ دلار

بعضی از فعالان بازار معتقدند که افزایش قیمت دلار در روزهای اخیر به صورت هیجانی بوده است و جو روانی بازار باعث شده تقاضا برای خرید سکه افزایش یابد. این گروه از تحلیلگران می‌گویند که با کاهش هیجان قیمت‌ها، بازار به حالت قبل برمی‌گردد و بنابراین باید از خرید هیجانی خودداری کرد.

دیروز، اکثر بازارها شاهد یک رونق قابل توجه بودند و قیمت طلای جهانی یکی از عوامل اصلی تحرک بازار سکه در داخل ایران بود.

همانطور که پیش‌بینی می‌شد قیمت اونس طلا دیروز نه تنها به مرز حساس 2100 دلار رسید بلکه تا نزدیک 2130 دلار بالا رفت.

اما دلیل این امر چه بود؟ در پاسخ به این سوال باید به گزارش اخیر شورای جهانی استناد کرد. این نهاد در روزهای اخیر اعلام کرد که بانک‌های مرکزی در نخستین ماه 2024 میزان قابل توجهی فلز زرد انباشت کردند.

یعنی بانک‌های مرکزی با هجوم به این بازار از روند صعودی قیمت این دارایی حمایت کردند. از سوی دیگر در آستانه انتشار گزارش مشاغل و گزارش تورمی آمریکا برخی از اقتصاددانان تاکید کردند که جرمی پاول در نیمه دوم سال جاری به سیاست‌های انبساطی روی آورده است.

در کنار طلا دیروز برخی از معامله‌گران مدعی نوسانات صعودی قیمت دلار در بازار ارز بودند. بنابراین این دو عامل دست به دست هم دادند و همین امر موجب شد بازار سکه ملتهب شود.

یکی از خبرهایی که امروز مورد توجه معامله‌گران قرار خواهد گرفت در رابطه با دومین حراج سکه در مرکز مبادله ارز و طلاست.

نخستین حراج عمومی سکه طلای مرکز مبادله ایران با عرضه سکه ربع بهار آزادی در روز یکشنبه 13 اسفند ماه برگزارشد.

و از 12 هزار و 877 قطعه ربع سکه ثبت سفارش‌شده در اولین حراج سکه طلای مرکز مبادله ایران، با توجه به کف قیمت تعیین‌شده توسط عرضه‌کننده، هزار و 118 قطعه سکه با میانگین قیمت 11 میلیون و 548 هزار تومان به برندگان تخصیص داده شد.

درشرایط کنونی تحلیلگران فنی معتقدند بازار سکه از دو جناح (نرخ دلار و قیمت طلای جهانی) تحت فشار است. به عقیده دسته‌ای از فعالان بازار، امروز سکه برای جناح افزایشی برای رسیدن به مرز 36 میلیون و 800 هزار تومان تلاش خواهد کرد. به عقیده این دسته درصورتی‌که سکه بالای مرز 36 میلیون و 500 هزار تومان تثبیت دهد، احتمال نوسان صعودی سکه تا مرز یاد شده وجود دارد.

بااین‌حال اگر سکه مرز 36 میلیون و 500 هزار تومان را از دست دهد ممکن است احتمال عقب‌نشینی تا پله دوم کانال مذکور محتمل است.

برخی از فعالان بازار بر این باورند که افزایش قیمت دلار در روزهای اخیر به‌صورت هیجانی بوده و جو روانی بازار موجب شده سطح تقاضا برای خرید سکه زیاد شود. این دسته از تحلیلگران می‌گویند با فروکش کردن قیمت‌ها دوباره به حالت قبل باز خواهد گشت و ازاین‌رو باید از خرید هیجانی دوری کرد.

عوامل موثر بر قیمت سکه

قیمت سکه تحت تأثیر عوامل مختلفی قرار می‌گیرد. برخی از عوامل موثر بر قیمت سکه عبارتند از:

1. عرضه و تقاضا: نسبت بین عرضه و تقاضا بر روی قیمت سکه تأثیر دارد. اگر تقاضا برای سکه بیشتر از عرضه باشد، قیمت معمولاً افزایش می‌یابد و بالعکس.

2. وضعیت اقتصادی: وضعیت اقتصادی کشور و عواملی مانند تورم، رشد اقتصادی، نرخ بهره و سیاست‌های پولی تأثیرگذاری می‌کنند. هر چه وضعیت اقتصادی بهتر باشد، قیمت سکه ممکن است افزایش یابد.

3. نرخ ارز: قیمت سکه به نرخ تبدیل به ارز محلی نیز وابسته است. اگر ارز محلی نسبت به ارز خارجی کاهش یابد، قیمت سکه ممکن است افزایش یابد..

4. تغییرات سیاسی و جهانی: تغییرات سیاسی داخلی و جهانی، تنش‌های بین‌المللی و عوامل امنیتی می‌توانند بر قیمت سکه تأثیرگذار باشند.

5. طلبه‌ها و سرمایه‌گذاران: علاقه طلبه‌ها و سرمایه‌گذاران به سرمایه‌گذاری در سکه نیز می‌تواند قیمت سکه را تحت تأثیر قرار دهد.

6. تغییرات مالیاتی: تغییرات در سیاست‌های مالیاتی مانند مالیات بر سود سرمایه‌گذاری‌ها و مالیات بر خرید سکه نیز می‌تواند قیمت سکه را تحت تأثیر قرار دهد.

توجه: تحلیل و پیش‌بینی قیمت سکه معمولاً به تخصص و تجربه تحلیلگران ارتباط دارد و ممکن است به عوامل دیگری همچون عوامل روانشناختی و شایعات نیز وابسته باشد.