یک‌شنبه 4 آذر 1403

چرایی هجمه‌ها به مجلسی که هنوز تشکیل نشده است

خبرگزاری دانا مشاهده در مرجع
چرایی هجمه‌ها به مجلسی که هنوز تشکیل نشده است

هجمه‌ها به مجلسی که هنوز تشکیل نشده، باید هشداری به نمایندگان منتخب نیز باشد که عملکردشان تا چه حد می‌تواند در معادلات سیاسی آینده تعیین کننده باشد.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا به نقل از یزدرسا، شکست تمام عیار جریان اصلاحات و حامیان دولت در انتخابات مجلس یازدهم، اتفاق غیرمنتظره‌ای نبود، چرا که عملکرد مجلس دهم به عنوان مجلسی بیشتر اصلاح‌طلب و به ویژه ناکارآمدی آشکار فراکسیون امید و همچنین ناکارآمدی مبرهن دولت روحانی، نتیجه انتخابات دوم اسفند 98 را از قبل مشخص کرده بود.

اصلاح‌طلبان به قدری از شکست در انتخابات مطئمن بودند که مجید انصاری سرلیست این جریان می‌گوید: رئیس دولت اصلاحات قبل از انتخابات از 110 چهره اصلاح‌طلب درخواست کرده بود که در انتخابات ثبت‌نام کنند اما فقط 5 نفر این درخواست را پذیرفتند!

با این وجود طبیعی است که طیف شکست خورده انتخابات، بیکار نخواهد نشست و برنامه اصلی خود را بر روی هجمه به جریان پیروز متمرکز کند؛ اقدامی که از هفته‌ها قبل و در شرایطی که هنوز مجلس یازدهم تشکیل نشده، از سوی ارتش رسانه‌ای اصلاح‌طلبان و حامیان دولت شروع شده است.

تعابیری مانند «از نمایندگان راه‌یافته به مجلس، در رأس امور بودن مجلس بیرون نمی‌آید»، «نمایندگان جدید مجلس نمی‌توانند کاری برای مردم بکنند»، «مجلس یازدهم علیل به دنیا آمده است» و مواردی از این دست، همگی بیانگر حسابی است که مخالفان مجلس یازدهم بر روی ناکارآمد جلوه دادن مجلس پیش رو باز کرده‌اند.

هرچند انتقاد از نمایندگان مجلس توسط جریان مخالف طبیعی است، اما اینکه هنوز مجلسی که تشکیل نشده با این شدت مورد هجمه قرار می‌گیرد دلایل دیگری دارد که مهم‌ترین آن را باید تأثیر عملکرد مجلس یازدهم در مناسبات و معادلات سیاسی آینده دانست.

جریان سیاسی ناکام در انتخابات دوم اسفند، به وضوح می‌داند که اگر مجلس یازدهم به دور از حاشیه و بازی‌های سیاسی، عملکردی قابل قبول از خود ارائه دهد، می‌تواند اعتماد بیش از پیش مردم را جلب کند و شکست جریان رقیب در انتخابات‌های بعدی را به یک دومینو تبدیل کند.

افزون بر این، کارآمدی مجلس یازدهم به ویژه در یکسال پیش‌رو، نقش تعیین‌کننده‌ای در نتیجه انتخابات ریاست جمهوری سال 1400 خواهد داشت. در واقع اگر نمایندگان منتخب در مجلس یازدهم به دور از حاشیه، به خدمت صادقانه به مردم بپردازند و اولویت اصلی‌شان - برخلاف آنچه در مجلس دهم شاهد بودیم - مشکلات واقعی و اصلی مردم باشد، اقبال مردم در انتخابات ریاست جمهوری سال آینده نیز به سمت جریان منتقد دولت خواهد بود و این واقعیتی است که جریان شکست خورده انتخابات اخیر به وضوح نسبت به آن واقف است و به همین جهت تلاش برای القای ناکارآمدی مجلس پیش‌رو را مدت‌ها است آغاز کرده است.

هجمه‌ها به مجلسی که هنوز تشکیل نشده، باید هشداری به نمایندگان منتخب نیز باشد که توجه کنند که عملکردشان تا چه حد می‌تواند در معادلات سیاسی آینده از جمله انتخابات ریاست جمهوری پیش رو تعیین کننده باشد.

عملکرد نمایندگان در روزهای ابتدایی آغاز به کار مجلس یازدهم در جریان انتخاب رئیس و هیئت رئیسه مجلس، اولین آزمون آن‌ها خواهد بود که هم می‌تواند طراحی مخالفان مجلس را تقویت و یا اینکه تلاش‌های آن‌ها را در گام اول ناکام کند.

اختلاف در انتخاب رئیس و هیئت رئیسه مجلس توسط نمایندگان مجلس یازدهم - که اکثریت قاطع آن‌ها را منتقدان دولت تشکیل می‌دهند -، این پیام را به جامعه منتقل خواهد کرد که این جریان نیز تفاوتی با جریان حاکم بر دولت و نمایندگان کنونی مجلس دهم ندارند و همانند آن‌ها اولویت‌شان بیش از آنکه مردم باشد قدرت‌طلبی خودشان است. این در حالی است که نمایندگان مجلس یازدهم اگر گام اول را منسجم و حساب شده بردارند، می‌توانند هجمه‌های مخالفان را خنثی کنند و پیامی امیدبخش به مردم ارسال کنند.

حمیدرضا زارع

انتهای پیام /