چرا استقلال تیم متفاوتی است؟
چرا استقلال در این دوره از رقابتهای لیگ قهرمانان یا به عبارت دقیقتر در دو هفته نخست این بازیها برترین تیم تورنمنت بوده و توانسته نظر مثبت بسیاری از منتقدان را به دست بیاورد؟
هفته سوم رقابتهای لیگ قهرمانان آسیا در مرحله گروهی از شب گذشته با بازی سه نماینده ایران شروع شده و امشب هم آخرین نماینده ایران یعنی استقلال به مصاف الدحیل میرود تا تکلیف بازیهای دور رفت این مرحله مشخص شود. فارغ از نتایجی که در هفته سوم به دست آمده یا امشب رقم میخورد، وضعیت برای نمایندگان ایران در این دوره از رقابتهای لیگ قهرمانان آسیا متفاوت است.
برای سه تیم دیگر به کنار، این تفاوت برای استقلال بهطور مشخصتری نمایان است. در این مطلب با اشاره به آماری که پیش از شروع هفته سوم به دست آمده، بررسی میشود که چرا استقلال در این دوره از رقابتهای لیگ قهرمانان یا به عبارت دقیقتر در دو هفته نخست این بازیها برترین تیم تورنمنت بوده و توانسته نظر مثبت بسیاری از منتقدان را به دست بیاورد. این آمار بدون درنظرگرفتن بازیهای هفته سوم است و اگر جایی به غیر از استقلال از تیم یا تیمهای دیگر صحبتی به میان آمده، کارنامه آنها بعد از انجام دو بازی مورد بررسی قرار گرفته تا مقایسه دقیقتری با وضعیت استقلال صورت گرفته شود.
بهترین خط حمله
شاید این مورد مهمترین فاکتوری بوده که بازیهای استقلال را زیر ذرهبین برده است. تیم فرهاد مجیدی بعد از دو بازی موفق به زدن هشت گل شده است. یعنی دوبرابر بیشتر از نزدیکترین تعقیبکنندههایش در این مسیر. پنج گل در بازی نخست و سه گل در بازی دوم برابر الشرطه، نشاندهنده عطش بالای بازیکنان استقلال برای رسیدن به دروازه رقیب است.
نکته دیگری که در همین زمینه میگنجد، وضعیت گلزنان استقلال در دو بازی نخست است. در بین گلزنان برتر این دوره نام چهار بازیکن دوگله استقلال دیده میشود که از نظر تنوع درخورتوجه است: دیاباته و مهدی قایدی بهعنوان مهاجم، فرشید اسماعیلی بهعنوان هافبک و محمد نادری بهعنوان مدافع، گلزنان استقلال در دو بازی نخست بودهاند که هرکدام موفق شدهاند دو بار دروازه رقبا را باز کنند.
تنوع در ضربهزنی به سمت دروازه
برای پرداختن به دومین نقطه قوت استقلال در دو بازی قبلی ابتدا باید به تعداد ضربه به سمت دروازه بازیکنان استقلال پرداخت. این تیم بعد از الدحیل، رقیب امشبش، که توانسته 42 بار به سمت دروازه رقبا شوت بزند، 32 بار به سمت دروازه رقیب ضربه زده و در رده دوم این ردهبندی، پشت سر الدحیل ایستاده است.
نکته متفاوت، اما اینکه آنقدر بازیکنان مختلفی از استقلال در این دو بازی به سمت دروازه رقیب ضربه زدهاند که هیچکدام از آنها در بین 10 بازیکنی که بیشترین ضربه را به سمت دروازه رقیب در دو بازی نخست لیگ قهرمانان زدهاند، قرار نگرفتهاند. میشل اولونگا و معز علی از الدحیل هرکدام به ترتیب 13 و هشت ضربه داشته و در رده اول و دوم از این حیث قرار گرفتهاند، ولی هیچیک از بازیکنان استقلال با وجود آنکه این تیم در رده دوم از این حیث قرار دارد، نتوانستهاند پنج ضربه هم به سمت دروازه بزنند! این مورد به خوبی بیانگر تنوع حملات صورتگرفته استقلال در لیگ قهرمانان است و نشان میدهد بازیکنان مختلفی در فاز هجومی این تیم درگیر شدهاند.
دقت در تمامکنندگی
شاید موردی که کمتر درباره استقلال مورد توجه قرار گرفته، ولی برگ برنده اصلی آنها تا به اینجاست، همین فاکتور باشد. بازیکنان این تیم یا در چارچوب رقبا ضربه نزدهاند یا وقتی زدهاند آن را تبدیل به گل کردهاند؛ البته نه همه آنها بلکه 81 درصد از موقعیتهای در چارچوب را تبدیل به گل کردهاند. از این حیث هیچ تیمی در آسیا حتی به استقلال نزدیک هم نشده است. بعد از دو بازی، استقلال تاجیکستان نزدیکترین تعقیبکننده استقلال ایران در این فاز بوده که تنها موفق به ثبت آمار 27 درصد شده است!
این موضوع بهخوبی تفاوت کار استقلال با سایر تیمها، دستکم در این بخش را نشان میدهد. در همین زمینه البته میتوان دو بازیکن استقلال را زیر ذرهبین برد که بیشترین نقش را در ایجاد موقعیت برای تیم داشتهاند. هروویه میلیچ و مهدی قایدی، هرکدام با شش ایجاد موقعیت برای استقلال، بهترین کارنامه را در باشگاه خودی دارند و نامشان در رده چهارم بازیکنانی قرار میگیرد که بعد از دو بازی موفق به ثبت چنین عدد قابلتوجهی شدهاند.
مسعود فرمانده میدان
شاید بازیکنانی که در استقلال در این دو بازی توانستهاند گلزنی کنند خیلی مورد توجه قرار گرفته باشند؛ از جمله فرشید اسماعیلی و مهدی قایدی که علاوه بر گلزنی پایهگذار گلهای استقلال هم بودهاند. بااینحال، این تیم یک بازیکن متفاوت در ترکیبش دارد که به نظر میرسد مغز متفکر آن باشد: مسعود ریگی! آمار نشان میدهد هیچ بازیکنی در لیگ قهرمانان بعد از انجام دو بازی در منطقه غرب، نتوانسته بیشتر از مسعود ریگی پاس بدهد. او 200 پاس در دو بازی به همتیمیهایش داده که میانگین جالب توجه صد پاس در هر بازی را برایش به ارمغان داشته است. عبدالله اوتائف بازیکن الهلال عربستان نزدیکترین تعقیبکننده مسعود بوده که توانسته در مجموع 169 پاس بدهد.
البته که این موضوع در مورد کار گروهی استقلالیها هم متمایز است. این تیم با ردوبدلکردن 88 درصد پاس صحیح بین بازیکنان خودی با اختلاف یک درصد در رده سوم قرار گرفته است! الدحیل، رقیب امشب استقلال با 89 درصد دقت پاس در دو بازی، در کنار الهلال بالاتر از استقلال ایستادهاند.
با بررسی مختصر آماری که استقلال در مقایسه با سایر تیمهای این دوره از لیگ قهرمانان آسیا تا الان از خودش به جا گذاشته، میشود پی برد که بیدلیل نیست این تیم حسابی مورد توجه قرار گرفته و این روزها از آن بهعنوان یکی از خطرناکترین تیمهای حاضر در آسیا یاد میشود.
منبع: روزنامه شرق