شنبه 10 آذر 1403

چرا حضرت زهرا (س) «سیده نساء العالمین» خوانده می‌شود؟

خبرگزاری دانا مشاهده در مرجع
چرا حضرت زهرا (س) «سیده نساء العالمین» خوانده می‌شود؟

شخصیت حضرت فاطمه زهرا (سلام‌الله علیها) از زوایای گوناگون، پیام‌ها و درسهای بی‌نظیری برای انسانها به‌همراه دارد؛ که به «سیده نساء العالمین» معروف می باشد، چراکه از همه زنان عالم برتر، الگو و سرآمد نیکی در جهان است.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از عصرهامون، حضرت زهرا (س) در نزد مسلمانان برترین و والامقام‌ترین بانوی جهان در تمام قرون و اعصار است که از مضامین احادیث نبوی برگرفته شده که در یکی از این گفتارها و مورد اتفاق مسلمانان، اعم از شیعه و سنی آمده، رسول اکرم (ص) می‌فرمایند: «فاطمه سرور زنان جهانیان است».

در ادیان پیش از اسلام، زنان اسوه وجود داشته‌اند که از آنان به قداست یاد شده است، در قرآن کریم از ساره، همسر حضرت ابراهیم (ع)، به‌عنوان زنی یاد شده که رحمت و برکات خدا بر او و خانواده‌اش تعلق گرفته، آسیه، همسر فرعون، به‌عنوان اسوه پایداری در ایمان به خدا و دل بریدن از شکوه ملوکانه، همسر زکریای نبی (ع)، همسری شایسته و مریم (س) نیز برگزیده خدا و برترین زن دو عالم معرفی شده است. در اسلام، از حضرت فاطمه (س) با عنوان سرچشمه خیر کثیر یاد شده است و همچنین آیه‌های تطهیر، مباهله و مودت نیز بیانگر بخشی از برتری ایشان بر دیگر زنان است. حجت الاسلام مصطفی باهری، کارشناس مذهبی در گفت و گو با خبرنگار ما با اشاره به تعبیر سیده النساء العالمین برای حضرت زهرا (س) بیان کرد: در تاریخ بشریت زن های بزرگی در تاریخ اسلام شناخته و معروف هستند که از نظر شخصیت و فضائل در جایگاه بسیار مرتفعی قرار دارند. وی ادامه داد: مقام برتری حضرت زهرا (س) به‌خاطر فضایل الهی و انسانی است که در وجود آن حضرت جمع شده و تمام ملاک‌ها و ارزش‌هایی که سبب برتری انسان به حساب می آید به‌صورت یک‌جا در وجود شریف آن حضرت محقق شده است. کارشناس مذهبی افزود: به همین جهت یکی از القاب ایشان «سیده نساء العالمین» است و این لقبی که در روایات آمده و در کتب معتبر شیعه و سنی به آن اشاره شده و نشان دهنده اوج فضیلت حضرت زهرا (س) نسبت به همه زن های با فضلیت عالم است. وی اضافه کرد: یعنی فاطمه معیار خشم و خوشنودی خداست، انسان وقتی به این مقام می‌رسد که سرور و برتر از همه مردم باشد، به طوری که اراده الهی با اراده او عجین شده باشد. حجت الاسلام باهری گفت: یکی دیگر از ویژگی های حضرت زهرا (س) روحیه جهادی و مبارزه در راه خدا بود و ایشان پس از ظهور اسلام در کنار پدر بزرگوارش انواع سختی ها و مشکلات و دشواری های زندگی را با اخلاص تحمل کردند. وی افزود: از همان لحظه اولی که پیمان زناشویی بین حضرت زهرا (س) و حضرت علی (ع) منعقد شد، رسول اکر (ص) از امیرالمومنین سوال کردند فاطمه را چطور یافتید که فرمودند: بهترین یار و همکار در راه اسلام و دفاع و پیشبرد اهداف اسلام ایشان هستند. این کارشناس اذعان کرد: تاریخ زندگی حضرت زهرا (س) در مکتب اسلام، دستورات دین و همراهی نبی مکرم اسلام (ص) در زمین خلاصه شده بود. وی ادامه داد: در طول تاریخ زندگی این دو بزرگوار؛ امیرالمومنین دائم در حال جنگ بود و آن کسی که کار امدادگری در پشت جبهه، تربیت اولاد و تعلیم و آموزش معارف دینی و مذهبی را انجام می داد وجود مقدس حضرت زهرا (س) بود. حجت الاسلام باهری با بیان اینکه ترویج فرهنگ فاطمی بدون تردید نیاز امروز جامعه دینی و اسلامی محسوب می‌شود، اظهار کرد: ترویج فرهنگ فاطمی ضامن سعادتمندی جامعه است و در همین راستا برای رسیدن به این اهداف تنها با الگوگیری صحیح و درست از بزرگ بانوی اسلام؛ حضرت فاطمه زهرا (س) میسر است. وی گفت: اگر نسل نو فرهنگ فاطمی را فرا و یاد بگیرند و در زندگی و جامعه عمل کنند از همه انحرافات و خطرات محفوظ و در امان خواهند بود.