چرا سفتهبازان در جنگ 12 روزه بازنده شدند؟

به گزارش خبرگزاری اقتصاد ایران، بانک مرکزی طی ماههای قبل از بحران، با تقویت ذخایر ارزی، افزایش عرضه در بازار متشکل ارز و مدیریت سختگیرانه تقاضا موفق شد انتظار سفتهبازی را کاهش دهد. حضور فعال بازارساز و اجرای سیاستهای بازدارنده در همان روزهای ابتدایی جنگ، مانع موجسواری دلالان شد.
اطلاعرسانی فوری و مدیریتشده درباره کنترل اوضاع، انتشار اخبار مثبت از منابع رسمی و محدودیت موقت انتشار شایعهها و سیگنالهای منفی به شکل قابل توجهی از انتقال ترس به جامعه جلوگیری کرد.
علیرغم فضای درگیری نظامی، صادرات نفت و فرآوردهها مختل نشد، سامانه نیما فعال ماند و بازار اسکناس از کمبود جدی عرضه رنج نبرد. همچنین، شهروندان و فعالان اقتصادی به خاطر تجربه بحرانهای گذشته، شتابزده برای خرید دلار هجوم نبردند.
حجم بالای حضور بانک مرکزی و نبود شوک بزرگ در بخش واقعی اقتصاد، دلالان و سفتهبازان را نسبت به کسب سودهای بالا ناامید کرد. انتظارات تورمی نیز نسبت به سالهای قبل مهار شده و عامه مردم کمتر به دنبال تقاضای هیجانی بودند.
به گزارش اکونیوز، تحلیل کارشناسان حکایت از این داشت که سطح درگیریها محدود و کنترلشده است و احتمال ورود به جنگ فراگیر پایین میباشد. بازار نیز واکنش خود را براساس همین برآورد تنظیم کرد.
ترکیب سیاستهای هوشمند اقتصادی، مدیریت روانی و حضور قاطع بانک مرکزی موجب شد بازار ارز، برخلاف بسیاری از تصورات، برخوردی سنجیده و کمنوسان با بحران سیاسی اخیر داشته باشد. تجربیات گذشته و جهتگیری عمومی دولت به سمت حفظ ثبات، نقش مهمی در شکلگیری این آرامش داشت.