چرا مرغ و گوشت با قیمت معقول به دست مردم نمیرسد؟/ روزانه 30 تا 40 تن مرغ تولیدی کردستان به خارج از استان میرود
بسیاری از محصولات غذایی و کالاهای اساسی موردنیاز مردم در طی ماه گذشته روند افزایشی داشت بهگونهای که گوشت مرغ از کیلویی 24 هزار و 900 تومان به 31 هزار تومان تغییر قیمت داد.
به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از کردتودی، مشاهدات خبرنگاران ما نشان میدهد نرخ بسیاری از کالاهای اساسی هم چنان نقطهبهنقطه و روزبهروز در حال افزایش است و در این راستا برخی از کارشناسان و کسبه پیشبینی میکنند که قیمتها تا پایان سال روند افزایشی و شتاب قیمتی بیشتری هم در پیش رو داشته باشد.
بسیاری از محصولات غذایی و کالاهای اساسی موردنیاز مردم در طی ماه گذشته روند افزایشی داشت بهگونهای که گوشت مرغ از کیلویی 24 هزار و 900 تومان به 31 هزار تومان تغییر قیمت داد.
مجوز صادرات 3 هزار راس دام سبک برای استان کردستان صادر شده است
خالد جعفری معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار کردستان اظهار کرد: در حال حاضر قیمت مرغ نسبت به سایر کالای موجود در سطح بازار کمتر است.
وی با بیان اینکه کردستان جزو معدود استانهای کشور است که قیمت مرغ در آن یکپارچه است افزود: اما اختلاف قیمت گوشت قرمز در استان کردستان نسبت به سایر استانها به دلیل کیفیت بالای گوشت در کردستان است.
جعفری بیان کرد: به دلیل شرایط آب و هوایی، مراتع وضعیت مطلوبی نداشته و در نتیجه دامداران با کمبود علوفه مواجه بودند که ضروری است تا علوفه مورد نیاز دامداران تامین شود.
وی با بیان اینکه مجوز صادرات 3 هزار راس دام سبک برای استان کردستان صادر شده است، افزود: در زمینه گوشت گوسفندی در استان هیچ مشکلی نداریم چون در خود استان تولید میشود.
جعفری اظهار داشت: ملاک قیمت گوشت سفید و قرمز برای ما تنها مرکز آمار کشور است چرا که ممکن از نقاط مختلف این قیمتها متفاوت باشد.
افزایش 80 درصدی کشتار مرغ در کردستان
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان کردستان با بیان اینکه امسال 13 میلیون و 88 هزار قطعه مرغ با وزن دو کیلو گرم در کشتارگاههای استان کشتار شده که نسبت به مدت مشابه سال گذشته 80 درصد افزایش دارد.
محمدفرید سپری اظهار کرد: ستاد تنظیم بازار بخش کشاورزی با هدف تنظیم بازار و تامین نهادهای اصلی در استان انجام میشود.
وی با بیان اینکه از ابتدای امسال تا 6 آبان ماه جاری 204 هزار تن نهاده دامی در استان توزیع شده است، افزود: این میزان نسبت به مدت مشابه سال گذشته 121 درصد تامین نهادهها برای واحدهای دامی استان افزایش یافته است.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان کردستان بیان کرد: نهادههای حداقل 45 روز دامداریها در استان تامین میشود که حداقل 33 درصد آن با ارز دولتی تامین میشود.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان کردستان خاطرنشان کرد: امسال بیش از 26 میلیون قطعه جوجهریزی در استان انجام شده که نسبت به مدت مشابه سال گذشته 7 درصد افزایش یافته است.
وی با اشاره به اینکه میزان جوجهریزی در شهریورماه 10 درصد و در مهرماه نیز 3 درصد رشد داشته است، گفت: میزان جوجهریزی در آبان ماه سال جاری نیز 6 درصد نسبت به مدت مشابه سال گذشته افزایش یافته است.
سپری افزود: میزان جوجهریزی در کشور 776 میلیون قطعه است که سهم استان کردستان از این میزان 3.3 درصد است.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان کردستان با بیان اینکه کردستان از لحاظ تولید گوشت سفید مشکلی ندارد اظهار داشت: به صورت میانگین 115 میلیون قطعه مرغ در کشور تولید میشود که این در شهریور ماه در استان 107 میلیون تن بوده که کمتر از میانگین کشوری است.
سپری اظهار داشت: قیمت جوجه در حال حاضر در استان کردستان بین 7 هزار تا 7 هزار و 200 تومان است.
وی با بیان اینکه امسال 13 میلیون و 88 هزار قطعه مرغ با وزن دوکیلوگرم در کشتارگاههای استان کشتار شده است افزود: به صورت میانگین حداقل 2900 تن تا 4100 تن در هر ماه مرغ در استان کشتار میشود.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان کردستان بیان کرد: میزان کشتار مرغ از ابتدای امسال تا 6 آبان ماه جاری نسبت به مدت مشابه سال گذشته 80 درصد افزایش یافته است.
وی با تاکید بر اینکه زنجیره تامین گوشت قرمز برای ما از اهمیت ویژهای برخوردار است گفت: در زمینه تولید و توزیع گوشت قرمز جز در بازار سنندج در سایر مناطق استان با هیچ مشکلی مواجه نیستیم.
سپری بیان کرد: در حال حاضر مشکل اصلی ما تامین دام است چراکه قصابان دام مورد نیاز خود را از سایر استانها تامین میکنند.
وی اظهار داشت: میانگین روزانه 65 راس دام سنگین در کشتارگاه کشتار میشود.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان کردستان بیان کرد: در حال حاضر روزانه 75 تن گوشت گرم وارد بازار سنندج میشود که 25 تن آن بیشتر از نیاز است.
وی افزود: بازار مرغ در استان کردستان به تعادل و پایداری لازم نرسیده ولی با این وجود ارزانترین ماده پروتئینی در سطح کشور است.
قاچاق مرغ در کردستان واضح است
استاندار کردستان گفت: قاچاق مرغ در استان کردستان آشکار است چرا که روزانه 30 تا 40 تن مرغ تولیدی استان به خارج از استان میرود.
بهمن مرادنیا اظهار کرد: میزان بالای عرضه دام کم وزن به کشتارگاهها نشان میدهد مردم در این زمینه تحت فشار هستند.
وی با بیان اینکه ادامه این روند ممکن است کردستان را در نیمه دوم سال در زمینه افزایش قیمت گوشت قرمز با مشکل مواجه کند، افزود: باید تدابیر لازم برای جلوگیری از افزایش قیمت گوشت قرمز در ماههای آینده اندیشیده شود.
استاندار کردستان با عنوان اینکه مرکز آمار کشور ملاک قیمت گوشت در استان کردستان است، بیان کرد: قاچاق مرغ در استان کردستان آشکار است چراکه 30 تا40 تن مرغ تولیدی در استان به خارج استان میرود.
وی با بیان اینکه باید تصمیمات لازم جهت جلوگیری از قاچاق مرغ در استان اتخاذ شود، خاطرنشان کرد: اگر قیمت 20 هزار و800 تومان برای مرغدار توجیه اقتصادی داشته باشد دیگر اقدام به قاچاق مرغ نمیکند.
وی تاکید کرد: زمانیکه سود مطلوبی عاید مرغداران شود دیگر قاچاق مرغ نیز در استان انجام نمیشود.
استاندار کردستان اظهار داشت: مشکل اصلی ما در استان قطعهبندی مرغ است که باید بیشتر مورد توجه قرار گیرد.
وی در خصوص سامانه جامع تجارت که مربوط به ثبت میزان مرغ ورودی و خارج شده از کشتارگاههای استان، گفت: باید با دو کشتارگاه استان که به این موضوع تمکین نمیکنند برخورد جدی شود.
وی افزود: عدم اجرای این موضوع از سوی دو کشتارگاه به معنی فروش خارج از چهارچوبهای قانونی و انجام تخلف است.
مرادنیا با بیان اینکه ما نباید در مقابل منافع مردم عقبنشینی کنیم، افزود: با توجه به نگرانی در خصوص افزایش قیمت گوشت قرمز لازم است تا شرکت پشتیبانی در ذخیرهسازی این محصول جدی عمل کنید.
وی درخصوص صادرات گوشت قرمز از استان گفت: در شرایط کنونی صادرات گوشت قرمز از استان توجیه ندارد و در این زمینه باید ملاحظات لازم صورت گیرد.
انتهای پیام /