دوشنبه 1 بهمن 1403

چطور گوشی خیسمان را نجات دهیم؟

وب‌گاه عرشه آنلاین مشاهده در مرجع
چطور گوشی خیسمان را نجات دهیم؟

از آنجا که این روزها گوشی‌های موبایل به همراه همیشگی ما تبدیل شده‌اند و در هر شرایط و موقعیتی با ما هستند، خطرات متفاوتی نیز آن‌ها را تهدید می‌کند. تصور کنید برای تفریح به دریا، رودخانه یا استخر رفته‌اید و مشغول گرفتن عکس یادگاری و سلفی‌های اینستاگرامی هستید، ناگهان گوشی‌تان از دستتان سر خورده و در آب میفتد. از آنجا که این روزها گوشی‌های موبایل به همراه همیشگی ما تبدیل شده‌اند و در...

از آنجا که این روزها گوشی‌های موبایل به همراه همیشگی ما تبدیل شده‌اند و در هر شرایط و موقعیتی با ما هستند، خطرات متفاوتی نیز آن‌ها را تهدید می‌کند. تصور کنید برای تفریح به دریا، رودخانه یا استخر رفته‌اید و مشغول گرفتن عکس یادگاری و سلفی‌های اینستاگرامی هستید، ناگهان گوشی‌تان از دستتان سر خورده و در آب میفتد.

خیس شدن گوشی موبایل و راه‌حل های آن:

گرچه حتی تصور چنین صحنه دلخراشی عذاب آور است ولی برخی از اتفاقات اجتناب ناپذیرند. اگر گوشی موبایل خیس یا خراب شود صرف نظر از قیمت بالای گوشی در این روزها بسیاری از اطلاعات شخصی و با ارزش ما نیز در معرض نابودی و از دست رفتن قرار می‌گیرد.

بنابراین، باید از آخرین تلاش‌ها برای نجات گوشی خیسمان دریغ نکرده و هرکاری از دستمان برمی‌آید را انجام دهیم. گرچه خیس شدن گوشی موبایل اغلب به این معنیست که دیگر باید گوشی خود را تعویض کنید ولی با رعایت نکاتی می‌توانید گوشی خود را حفظ و با کمترین آسیب آن را خشک کنید.

در مقاله خیس شدن گوشی موبایل قصد داریم به اقدامات و راه‌حل‌های مشکل بعد از خیس شدن گوشی لمسی سامسونگ، آیفون، هوآوی و.. بپردازیم.

سریع عمل کنید!

اولین کاری که باید بعد از ریختن هرگونه مایعات مثل چای، قهوه و... یا افتادن در آب انجام دهید سریع خارج کردن گوشی از آن است. گوشی راه‌های نفوذ زیادی دارد و هر چه بیشتر در زیر آب بماند، مقدار آب نفوذی در آن زیادتر می‌شود. پس سعی کنید هر چه سریع‌تر گوشی را از آب بیرون بیاورید.

به هیچ وجه گوشی را روشن نکنید، دکمه‌ای را فشار ندهید و حتی سعی کنید به آن ضربه‌ای وارد نکنید چون می‌تواند منجر به انتقال آب به سایر بخش‌های گوشی شده و آسیب بیشتری به آن برساند.

اگر گوشی خاموش شده اجازه دهید خاموش بماند و گرنه آن را خاموش کنید. روشن بودن گوشی باعث اتصال‌های کوتاه شده و منجر به سوختن بردهای گوشی می‌شود. توجه داشته باشید که از خشک کن‌های برقی مثل سشوار یا مایکروویو استفاده نکنید.

گاهی نجات سریع گوشی از آب امکان پذیر نیست، مثل زمانی که در جیب لباس جا گذاشته‌اید و در ماشین لباس‌شویی کاملاً خیس شده است، اینطور مواقع احتمال آسیب جدی به گوشی وجود دارد ولی هنوز هم ارزش آن را دارد که اقداماتی انجام دهید تا شاید آن را نجات دهید.

هر کاری می‌خواهید انجام دهید فقط بررسی نکنید که آیا گوشی خیس شما هنوز کار می‌کند یا خیر. انجام این کار فقط اوضاع را بدتر خواهد کرد!

در سریع‌ترین زمان ممکن گوشی‌تان را خشک کنید!

خوشبختانه، گوشی‌ها و تبلت‌ها خیلی راحت از هم جدا نمی‌شوند که اگر اینطور بود، احتمالاً این‌بار قطعه قطعه می‌شدند! با این حال، به جز باتری دو آیتم دیگر قابل جدا شدن هستند.

سیم کارت: سیم‌کارت خود را خارج کنید و آن را با دستمال کاغذی خشک کنید.

کارت حافظه: کارت حافظه را نیز بیرون آورده و خشک کنید. توجه داشته باشید که همه مدل‌های گوشی از کارت حافظه جانبی پشتیبانی نمی‌کنند.

دلیل این‌کار بسیار واضح است؛ با بیرون آوردن این دو کارت فضای خالی ایجاد شده و می‌توانید آب نفوذ کرده به درون گوشی را بوسیله دستمال کاغذی یا پارچه‌ای بیرون بیاورید.

راهکا‌رهای زیادی برای خشک کردن گوشی وجود دارد، در ادامه به نکاتی که می‌بایست در هنگام خشک کردن گوشی رعایت کنید اشاره می‌کنیم:

فکر گرفتن سشوار روی گوشی خیس را از سرتان بیرون کنید (حتی با دکمه سرد)! چراکه گرما به قطعات الکترونیکی آسیب زده و از طرفی این قطعات خیس شده با آب واکنش نشان داده و باعث زنگ زدگی آن‌ها می‌شود. به جای آن، فرآیند خشک کردن را با یک پارچه ریزبافت نرم آغاز کنید، درست همان‌هایی که برای پاک کردن شیشه عینک استفاده می‌شود.

اگر می‌توانید قسمت پشت گوشی‌تان را باز کنید، از این پارچه برای خشک کردن قطعات مشهود داخل محفظه پشتی استفاده کنید. از آنجایی که نسل جدید گوشی‌ها قابلیت باز شدن پنل پشتی را ندارند احتمالاً چاره‌ای جز مراجعه به متخصص گوشی موبایل نخواهید داشت. برای اینکه اطمینان یابید رطوبت قسمت‌های داخلی که با پارچه از بین نرفته نیز خارج شده‌اند بهتر است گوشی خاموش شده را کنار پنجره در نور ملایم آفتاب قرار داده یا از فشار ملایم باد برای بیرون راندن آب از داخل گوشی استفاده کنید.

به طور خلاصه؛ هنگام خیس شدن گوشی موبایل چه کارهایی را نباید انجام دهید:

o گوشی را روشن نکنید.

o گوشی را به شارژ نزنید.

o هیچ دکمه یا کلیدی را فشار ندهید (تا آب از درزهای آن وارد گوشی نشود)

o گوشی را تکان ندهید یا به آن ضربه نزنید.

o از سشوار، ماکروویو و یا دیگر وسایل خشک کننده استفاده نکنید.

o گوشی خیس را فوت نکنید، این کار باعث می‌شود که آب وارد قسمت‌های داخلی که هنوز به آن نرسیده بشود.

راه‌حل‌هایی برای بیرون آوردن آب در زمان خیس شدن گوشی موبایل:

خیس شدن گوشی موبایل - راه‌حل برنج:

یکی دیگر از اقداماتی که می‌توان در چنین شرایطی انجام داد استفاده از مواد جاذب آب است. یکی از این مواد که همیشه بین مردم رایج بوده، برنج است! البته آن‌طورها هم که گفته می‌شود برنج جاذب رطوبت نیست و تنها در برخی از موارد موثر بوده است. جالب است بدانید که این مورد در برندهای مختلف گوشی متفاوت است مثلاً گوشی‌های Samsung در مقایسه با iPhone به برنج پاسخ مناسب‌تری نشان می‌دهند.

ژل سیلیکا:

در صورت امکان، بهتر است که از یک رطوبت‌گیر استفاده کنید. رطوبت‌گیر بهتر از برنج می‌تواند رطوبت را جذب کند. از ژل سیلیکا (همان پاکت‌های کوچکی پر از ژله‌های ریز که در وسایل الکترونیکی، کیف و کفش و.. قرار داده می‌شود تا در مسیر نقل و انتقال یا مدت زمان قبل از باز شدن در برابر رطوبت در امان باشند) و جو دوسر و ذرت هم می‌توانید استفاده کنید؛ اما این دو مورد از قدرت جذب آب و رطوبت کمتری برخوردار هستند.

از معایب این روش این است که رطوبت‌گیرهای داخل کفش و کیف معمولاً تابه حال به اندازه ظرفیت خود رطوبت جذب کرده‌اند. رطوبت‌گیرهای مخصوص خشک کردن گل را می‌توانید خریداری کنید. حداقل یک شب اجازه دهید که گوشی در رطوبت‌گیر یا برنج بماند تا رطوبت آن جذب شود.

خیس شدن گوشی موبایل - الکل:

یک پیشنهاد بسیار خوب که درباره خشک کردن تلفن همراه مرطوب همیشه وجود داشته و از پشتوانه علمی خوبی نیز برخوردارست، استفاده از الکل خالص است. الکل سبب می‌شود تا رطوبت از قسمت‌های حساس گوشی خارج شود.

اگر بابت ضرر الکل به گوشی‌تان نگران هستید، بهترست بدانید الکل از آن‌جا که بسیار زود تبخیر می‌شود، نمی‌تواند به برد و قسمت‌های سخت‌افزاری گوشی موبایل یا تبلت‌تان آسیب وارد نماید وخیلی زود از گوشی موبایل‌تان خارج می‌شود.

می‌توانید گوشی‌تان را در الکل غوطه‌ور کنید و سپس دستگاه را از مایع خارج کنید؛ الکل آب را جابجا می‌کند و خودش تبخیر می‌شود. اگر راه‌حل‌های دیگر جواب ندادند، این اقدام نهایت کاریست که از دست شما برمی‌آید.

در آخر اگر موفق به نجات گوشی موبایل خود نشدید، تأکید می‌شود که به یک متخصص موبایل مراجعه کنید. گرچه این اتفاقات ناگوار برای هرکسی ممکن است پیش بیاید ولی امیدوارم شما در این شرایط قرار نگیرید و یا اگر این اتفاق افتاد بتوانید گوشی باارزش خود را نجات دهید.

گوشی‌های ضدآب؛ پیشگیری بهتر از درمان است!

البته این روزها در بیشتر گوشی‌های موبایل قابلیت ضدآب بودن به چشم می‌خورد. هنگام خرید گوشی اگر این ویژگی برای شما حائز اهمیت است، حتماً بررسی کنید که آیا مدل مورد نظر از استاندارد IP67 یا IP68 پشتیبانی می‌کند یا خیر. گوشی‌های دارای استاندارد IP67 در شرایط استاندارد می‌توانند به مدت 30 دقیقه در عمق 1 متری آب دوام بیاورند و گوشی‌های دارای گواهینامه IP68 نیز قادرند به مدت 30 دقیقه در عمق 1.5 متری آب به کار خود ادامه دهند. شرکت اپل گوشی‌های آیفون 7 و 7 پلاس، آیفون 8 و 8 پلاس و همچنین آیفون 10 را با استاندارد IP67 تولید کرد و همچنین موفق به اخذ گواهینامه IP68 برای گوشی آیفون 11 پرو خود نیز شد.

منبع: برترین ها، 19 کالا

هم اکنون دیگران می خوانند -->

بیشتر بخوانید

چطور گوشی خیسمان را نجات دهیم؟ 2