جمعه 9 آذر 1403

«چله مهدویت» در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی الگو قرار داده شود

خبرگزاری مهر مشاهده در مرجع
«چله مهدویت» در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی الگو قرار داده شود

اسماعیلی باتأکید براینکه مهدویت دارای ظرفیت‌هایی برای تولید آثار فرهنگی و هنری است، گفت: عهدواره سراسری چله مهدویت یک برنامه ابتکاری است که باید دروزارت ارشاد الگوی فعالیت‌ها قرار داده شود.

اسماعیلی باتأکید براینکه مهدویت دارای ظرفیت‌هایی برای تولید آثار فرهنگی و هنری است، گفت: عهدواره سراسری چله مهدویت یک برنامه ابتکاری است که باید دروزارت ارشاد الگوی فعالیت‌ها قرار داده شود.

به گزارش خبرگزاری مهر، اختتامیه نخستین عهدواره سراسری «چله مهدویت» با حضور محمدمهدی اسماعیلی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در حوزه هنری برگزار شد.

در ابتدا محمدمهدی اسماعیلی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی درآیین اختتامیه نخستین عهدواره سراسری «چله مهدویت» بابیان اینکه موضوع مهدویت و نگاه آرمانشهر در همه جوامع بشری دنبال می‌شود، اظهار داشت: نگاه آرمانشهر در همه ادیان وجود دارد و امتیاز ویژه و منحصربه فرد آن در مکتب تشیع است.

وی نزول رحمت را از برکات انتظار برای ظهور حضرت مهدی (عج) دانست و افزود: زمینه‌سازی برای ظهور اسباب نزول رحمت و برکاتی را برای جامعه بشری به‌همراه خواهد داشت.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی تصریح کرد: مجموعه ادعیه بسیاری برای ارتباط با امام زمان (عج) وارد شده است که توصیفات زیبایی را درباره این وجود نازنین و مبارک دارد که نمونه آن‌ها دعای ندبه با عبارات زیبا و دلنشین است که مثال یک راز و نیاز عاشقانه در وصف معشوق است.

اسماعیلی تأکید کرد: از برکات بزرگ انقلاب اسلامی این بود که اندیشه مهدویت این تفکر دینی را در جامعه بشری امروز به عنوان یک تفکر مهم مورد توجه قرار داده است؛ ریشه‌ای که امروز انقلاب اسلامی مبتنی بر آن شکل گرفته است دقیقاً مبتنی بر فلسفه حضور امام زمان و نظام سیاسی نظام امت و امامت دارد.

وی با بیان اینکه به‌برکت نظام اسلامی شبیه‌ترین فرد به امام معصوم در جایگاه ولایت فقیه قرار دارد، گفت: خوشحالیم که محبت و عشق به امام عصر (عج) را در دل داریم و جایگاه ایشان که در این دوران ولایت فقیه یعنی نزدیک‌ترین فرد به ایشان است را پاس می‌داریم.

اسماعیلی تصریح کرد: موضوع مهدویت و اشتیاق دوره غیبت، سرشار از تم‌ها برای تولید اثر و محتوا در بخش‌های فرهنگی و هنری است. اگر امروز این توفیق را داریم که در پرتو ایثار ایثارگران و شهدای عظیم‌الشان منتظر حضرت باشیم بهترین موضوع برای زمینه‌سازی ظهور ایجاد امید و نشاط است که در عرصه هنری باید مورد توجه باشد.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با تأکید بر لزوم استفاده از زبان هنر به برای استفاده از ظرفیت بزرگ مکتب شیعی گفت: سلسله برنامه چله مهدویت یک الگو برای فعالیت در وزارت ارشاد است که در دولت مردمی به‌دنبال رخ نمایی آن هستیم و با مدد از جامعه هنری این نوع فعالیت‌های ابتکاری را گسترش خواهیم داد.

خراسانی‌زاده: 2600 اثر به دبیرخانه چله مهدویت ارسال شد

در ادامه، محمد خراسانی‌زاده مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان تهران با بیان‌اینکه تأکید رهبر معظم انقلاب اسلامی در بیانیه گام دوم انقلاب مبنی بر نگاه خوش‌بینانه به‌آینده و امید محور فعالیت‌مان بوده است، اظهار داشت: ایده‌محوری ما در چله مهدویت ایجاد یک رویداد متفاوت و همه جانبه در قالب مأموریت‌های وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی بود.

وی عنوان کرد: در نخستین دوره چله مهدویت 2600 اثر به دبیرخانه‌های 16 گانه ارسال و توسط 48 استاد برجسته ملی و استانی داوری شدند.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان تهران با تأکید براینکه چله مهدویت سال نخست از دهه فجر تا نیمه شعبان برگزار شده بود، افزود: در چله مهدویت هفت محور موضوعی مرتبط با آرمان مهدویت شامل نقش مهدویت و انتظار در ایجاد پیشرفت، تحرک و بالندگی در جامعه؛ امید به آینده در جامعه مهدوی؛ عدالت‌گستری به‌عنوان شاخصه اصلی آرمان مهدویت؛ انقلاب اسلامی مردم ایران و مهدویت و... وجود داشت.

خراسانی زاده امیدآفرینی را ریشه‌ای‌ترین جهاد برای ظهور حضرت حجت (عج) دانست و ادامه داد: انقلاب اسلامی برای پیشرفت و حرکت به‌سمت تمدن‌سازی نوین اسلامی نیازمند امیدآفرینی در جامعه است.

در ادامه، محمدمهدی اسماعیلی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، سیدمحمد هاشمی معاون حقوقی و امور مجلس وزیر ارشاد، شهرام صمدی‌نیا مدیر بسیج هنرمندان استان تهران، ابوالفضل پرپنچی رئیس کمیته امداد استان تهران روی سن امدند و از برگزیدگان این رویداد مهم مهدوی تجلیل کردند.

در بخش پایانی اختتامیه نخستین عهده‌داره چله مهدویت، از پوستر دومین دوره‌ی این رویداد به دبیری محمد خراسانی‌زاده رونمایی شد.