چند درصد از وکلا و پزشکان فرار مالیاتی دارند؟
گزارش تفریغ بودجه سال گذشته حاکی از آن است که در راستای الزام به ثبتنام و استفاده از پایانههای فروشگاهی (کارتخوان) تنها 35 درصد از پزشکان و وکلای شناسایی شده اقدام به ثبتنام در سامانه مالیاتی کردهاند.
به گزارش ایسنا، سازمان امور مالیاتی از شهریور سال 1398 معادل 15 گروه از فعالان اقتصادی که حدود 50 شغل میشوند را دستهبندی کرد تا برای شفاف شدن درآمد، جلوگیری از فرار مالیاتی و کمک به فرآیند حسابرسی مالیاتی مکلف به ثبتنام در سامانه پایانه فروشگاهی و استفاده از کارتخوان باشند که اولین گروه از آنها، پزشکان و فعالان حوزه درمان (مجوز فعالیت آنها توسط وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، سازمان نظام پزشکی ایران یا سازمان نظام دامپزشکی و سازمان دامپزشکی صادر میشود) بودند.
طبق اطلاعات اعلام شده از سوی سازمان امور مالیاتی، تا پایان سال 1398 فقط 50 درصد از پزشکان با وجود جریمهای معادل دو درصد فروش، اقدام به ثبتنام در پایانه فروشگاهی کردهاند و پس از الزام پزشکان، نوبت به وکلا برای ثبتنام در پایانه فروشگاهی و استفاده از کارتخوان رسید که با وجود پیگیریهای صورت گرفته اطلاعاتی از سوی سازمان امور مالیاتی منتشر شد.
از آنجا که طبق قانون بودجه سال گذشته، پزشکان و وکلا از ابتدای سال گذشته ملزم به استفاده از پایانه فروشگاهی بودند؛ اکنون طبق آنچه دیوان محاسبات در قالب گزارش تفریغ بودجه سال گذشته منتشر کرده است، نشان میدهد که از 155 هزار نفر مشمولین شناسایی شده در این زمینه، صرفا 54 هزار و 490 نفر معادل (35 درصد) مشمولین در سامانه مالیاتی ثبت نام کردهاند که لازم به توضیح است انجام ثبتنام مذکور به منزله استفاده از پایانههای فروشگاهی (دستگاه کارتخوان) نیست.
در این بین لازم به ذکر است، 50 گروه شغلی که باید برای اتصال به سامانه فروشگاهی اقدام کنند، بدین شرح هستند:
1. وکلا
2. مشاوران حقوقی و مشاوران خانواده
3. دفاتر اسناد رسمی
4. مشاورین املاک
5. تالار پذیرایی، رستوران ها، چلوکبابیها، کبابیها، اغذیه فروشیها و فست فودیها، سفره خانههای سنتی و کافی شاپها، کترینگها و تهیه غذاها، قهوه خانهها، سالنهای غذاخوری و باغ تالارها، باغ سراها، طباخیها، آش و حلیم پزی ها، جگرکیها، کته کبابیها، بریانی فروشیها و مشاغل مشابه
6. مرکز اقامتی از قبیل هتل ها، هتل آپارتمانها، مهمان پذیرها، مهمان سراها، مهمان خانهها، مسافرخانهها، باغ ویلاها، اقامتگاههای بین راهی و متلها
7. نمایشگاهها و فروشگاههای وسایط نقلیه موتوری (به استثنای ماشین آلات راهسازی، ساختمانی و کشاورزی)
8. آرایشگاههای مردانه و زنانه
9. آجیل و خشکبار فروشیها (به استثنای مشمولین ماده (81) قانون مالیاتهای مستقیم و واردکنندگان)
10. قنادیها و شیرینیفروشیها، آب میوه فروشی ها، بستنی و فالوده فروشیها
11. میوه و تره بار فروشهای مستقر در میادین میوه و تره بار، بار فروشیهای میوه و تره بار، میوهفروشیها
12. مجموعههای فرهنگی و ورزشی
13. لوازم تحریر و نوشت افزارفروشیها (به استثنای تولید کنندگان و وارد کنندگان)
14. بازیهای رایانهای (گیمنتها) و کافینتها
15. دفاتر خدمات ارتباطی (دفتر خدمات مشترکین تلفن همراه و ثابت و خدمات پستی)، دفاتر خدمات الکترونیکی (از جمله دفاتر پلیس +10، دفاتر خدمات الکترونیک شهر، دفاتر خدمات پیشخوان دولت و خدمات الکترونیک قضایی)