شنبه 3 آذر 1403

چند راهکار ساده برای درمان افسردگی فصلی

خبرگزاری خبرنگاران جوان مشاهده در مرجع
چند راهکار ساده برای درمان افسردگی فصلی

یک روانشناس درباره علل ابتلای افراد به افسردگی فصلی و راهکارهای مقابله با آن توضیحاتی داد.

زهرا امام روانشناس و مشاور در گفت‌وگو با خبرنگار حوزه ازدواج و خانواده گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان، درباره اختلال افسردگی فصلی اظهار کرد: افسردگی فصلی مانند اختلال افسردگی است، اما تنها وجه تمایزش آن است که یک الگو تکرار شونده دارد، یعنی هر سال فرد در یک فصل دچار افسردگی می‌شود.

وی افزود: احساس ناراحتی، بی حوصلگی، ناامیدی، آشفتگی و بی ارزشی و کاهش وزن و اشتها و تمرکز از جمله نشانه‌های کلی افسردگی هستند و افراد افسرده اشتیاقی به انجام کارهای مورد علاقه خود در گذشته ندارند و در صورت حاد شدن این اختلال، افکار خودکشی را در سر می‌پرورانند.

این روانشناس ادامه داد: یکی از علائم افسردگی افراد در فصل زمستان خواب زیاد است، این افراد اجتماع را دوست ندارند و مصرف کربن هیدرات‌ها در آن‌ها افزایش می‌یابد؛ همچنین یکی از نشانه‌های افسردگی در فصل تابستان بی‌خوابی است، فرد آشفتگی و بی‌قراری دارد و رفتار‌های خشونت آمیز در آن دیده می‌شود.

امام درباره عواملی که خطر ابتلا به اختلال افسردگی را افزایش می‌دهند، گفت: یکی از عوامل افزایش خطر ابتلای افراد به افسردگی جنسیت است، بر همین اساس اختلال افسردگی در زنان 4 برابر بیشتر از مردان است؛ همچنین عامل جغرافیا از دیگر عوامل افزایش اختلال افسردگی است، چراکه در مناطق سردسیر ابتلا به افسردگی بیشتر از مناطق گرمسیر است.

وی با بیان اینکه علل خانوادگی از دیگر عوامل افزایش خطر ابتلا به افسردگی است، افزود: اگر یکی از اعضای خانواده دچار افسردگی باشد، خطر ابتلا به افسردگی در فرد نیز افزایش می‌یابد.

این روانشناس گفت: افرادی که مبتلا به افسردگی دو قطبی هستند، شکست‌های عاطفی را تجربه کردند، شوک بعد از حادثه شدند و یا عزیزی را از دست دادند بیشتر در معرض ابتلا به اختلال افسردگی فصلی قرار می‌گیرند.

امام درباره درمان افسردگی فصلی تصریح کرد: درمان اختلال افسردگی فصلی دارو درمانی، روان درمانی و مصرف ویتامین دی است، اگر فرد ورزش کند، با ترشح اندورفین آرامش در او ایجاد می‌شود و احساسات منفی‌اش کاهش می‌یابد.

بیشتر بخوانید: راهکار برای رهایی از حس یکنواختی

این روانشناس خاطرنشان کرد: افراد در صورت مشاهده این گونه علائم در خود حتما با یک روانشناس مشورت کنند، چرا که افسردگی فصلی از ابتدای پاییز آغاز و تا بهار ادامه می‌یابد و یکی از علت‌های اصلی بروز این اختلال کاهش نور خورشید است، به همین دلیل با ورزش و قرار گرفتن در معرض آفتاب می‌توانند از ابتلا به آن پیشگیری کنند.

انتهای پیام /

*س_راهکارهایی مفید برای درمان افسردگی فصلی_س*