چند روایت معتبر از پیشرفت در دیار گیلان
به گزارش گروه فرهنگی خبرگزاری دانشجو، مراسم عصر خاطره روایت پیشرفت از سوی دفتر هنر و ادبیات پیشرفت حوزه هنری استان گیلان عصر چهارشنبه 14 تیرماه و با حضور محمدمهدی دادمان، ریاست حوزه هنری انقلاب اسلامی و مهمانان ویژهای از جمله حمیده دانشکاظمی، همسر شهید علی انصاری، تنها استاندار شهید کشور و برخی از گیلانیان پیشرو در زمینههای گوناگون کشاورزی، دامداری، علموفناوری و فعالان اجتماعی در...
به گزارش گروه فرهنگی خبرگزاری دانشجو، مراسم عصر خاطره روایت پیشرفت از سوی دفتر هنر و ادبیات پیشرفت حوزه هنری استان گیلان عصر چهارشنبه 14 تیرماه و با حضور محمدمهدی دادمان، ریاست حوزه هنری انقلاب اسلامی و مهمانان ویژهای از جمله حمیده دانشکاظمی، همسر شهید علی انصاری، تنها استاندار شهید کشور و برخی از گیلانیان پیشرو در زمینههای گوناگون کشاورزی، دامداری، علموفناوری و فعالان اجتماعی در تالار مرکزی رشت برگزار شد.
در این مراسم فاطمه دریساوی، عضو فدراسیون جهانی گاومیش داران، غلامرضا محمدپور، زنبوردار نمونه کشوری، فرشته یحییپور، مدیر مدرسه شهید دستغیب و پونه نیکوی، شاعر و فعال اجتماعی بهعنوان سوژههای پیشرفت استان گیلان به پشت تریبون رفتند و فرازونشیبهای زندگی و روایت مسیر سختی کارشان را گفتند.
همچنین حمیده دانشکاظمی، به عنوان مهمان ویژه این مراسم، ضمن بیان خاطراتی از نحوه مدیریت شهید انصاری، از شنیدن روایتهای پیشرفت استان در مقایسه با شرایط نامطلوب گیلان در اوایل انقلاب اسلامی اظهار خرسندی کرد.
نرجس توکلی، مسئول دفتر هنر و ادبیات پیشرفت حوزه هنری گیلان درباره نحوه جستوجوی سوژههای پیشرفت و بانک اطلاعاتی این دفتر گفت: «از خردادماه سال1401 کار رصد سوژههای پیشرفت را با یازده رصدپژوه بهشکل کاملاً مردمی آغاز کردیم و با یک تیم مردمی پای کار و پرانرژی شهربهشهر گیلان را دنبال این سوژهها گشتیم.» او سپس از چند نفر از رصدپژوهشان که سختی زیادی را برای این کار متحمل شدند، اسم برد. نرجس توکلی در ادامه گفت: «راستش اولش فکرش را نمیکردیم گیلان حتی یک سوژه پیشرفت داشته باشد؛ اما الان به فهرست 2هزارتایی از سوژههای پیشرفت رسیدهایم. تازه به خودمان میگوییم این که چیزی نیست و گیلان خیلی بیشتر از اینها سوژه پیشرفت دارد.»
در این مراسم محمدمهدی دادمان، ریاست حوزه هنری انقلاب اسلامی ضمن تبریک عید غدیر گفت: «این تیم داراییهای اصلی جامعه ایرانی را پیش چشم ما آورده و به عنوان یک ایرانی به خاطر داشتن این افتخارات تبریک میگویم.» دادمان افزود: «انشاءالله با روایت صادقانه و هنرمندانه آن چیزی که در ایران عزیز و به خصوص گیلان دوست داشتنی اتفاق میافتد و پیش چشم همه ما قرار میگیرد، انگیزهها و آرزوهایمان را درستتر و عمیقتر شکل بدهد.»
در حاشیه این مراسم از آثار تولیدی دفتر هنر و ادبیات پیشرفت استان نیز رونمایی شد. از جمله این آثار، کتاب کودک مترسک قصهگو بهقلم سمیه رنجبر بود. این کتاب بر اساس زندگی مرحوم یوسف هاشمی زاده، کاشف برنج معروف هاشمی نوشته شده است. همچنین درسنامه یارش، درسنامه21 سوژه پیشرفت استان بهمنظور ارائه و معرفی سوژهها به دانشآموزان، از دیگر کتابهای منتشرشده از سوی این دفتر بود. تورنوشت بهقلم سیده فاطمه حسینی و معصومه دینمحمدی نیز رونمایی شد. این محصول فرهنگی با هدف معرفی روایی و مختصر 41نقطه پیشرفت استان گیلان عرضه شد.
گفتنی است این دفتر با هدف شناسایی و تولید محتوا از سوژههای پیشرفت شهرها و روستاهای استان، فعالیت خود را از اوایل سال 1401 آغاز و تا کنون بیش از 2هزار سوژه پیشرفت را شناسایی کرده است. این سوژهها در یازده حوزه مختلف از جمله: دامداری، کشاورزی، ورزشی، حفظ سنت و علموفناوری بوده که با بررسی و مصاحبههای انجام شده با تعدادی از آنها، چندین اثر هنری تولید شده است.