چه کسانی میخواهند پای ایران را به پرونده ترور ترامپ باز کنند؟ / داستان عجیب ترورهای سریالی در آستانه سفر رئیسجمهور به آمریکا
باز کردن پای ایران با هدف لاپوشانی در ابعاد ترورهای سریالی ترامپ آن هم با هدایت رسانههای نزدیک به گروهک تروریستی منافقین معنای خاصی دارد.
سرویس سیاست مشرق - روز گذشته کاخ سفید در یک اطلاعیه اعلام کرد که افبیآی توانسته دومین ترور رئیسجمهور سابق و نامزد حزب جمهوریخواه در انتخابات آمریکا را خنثی کند. بر اساس این بیانیه، فردی مسلح در 365 تا 457 متری محل بازی ترامپ قرار داشت و عوامل «سرویس مخفی» پس از مشاهده فرد مظنون چهار گلوله به سمت وی شلیک کردند.
در طول دو ماه این برای بار دوم است که ادعا شده که برخی در تلاش هستند تا ترامپ را ترور کنند. در هر دو پرونده ترور ناموفق برخی محافل خبری تلاش کردهاند پای ایران را نیز به این ماجار باز کنند. بار اول شبکه آمریکایی سیانان این ادعا را مطرح کرده و برای بار دوم شبکه اینترنشنال که نزدیک به گروهک منافقین است با راه انداختن یک نمایش رسانهای برای این حوادث سیاسی عجیب در آمریکا صحنه پردازی کرده است.
وبسایت رادیوفردا ارگان رسانهای سازمان سیا نیز پس از ترور اول در یک پرونده خبری به نقش احتمالی تهران در ترور ترامپ پرداخته است، این رسانه آمریکایی نوشته بود که ترور ترامپ میتواند بخشی از عملیات «انتقام سخت» از عواملی باشد که در ترور شهید سلیمانی در فرودگاه بغداد نقش داشتهاند.
واکاوی یک پرونده رازآلود!
با گذشت حدود دو ماه و نیم از ترور ناموفق دونالد ترامپ رئیس جمهور سابق آمریکا و نامزد کنونی انتخابات ریاست جمهوری این کشور، اف بی آی نتایج تحقیقات خود را در این خصوص تشریح کرده است. مقامات پلیس قدرال میگویند عامل سوءقصد به جان دونالد ترامپ، به تنهایی عمل کرده و هیچ نشانهای از مداخله خارجی در این عملیات وجود ندارد.
توماس کروکس 21 ساله، روز 13 ژوئیه در جریان تجمعی انتخاباتی در شهر باتلر در پنسیلوانیا به سوی رئیس جمهور سابق آمریکا که نامزد انتخابات است تیراندازی کرد. در آن تیراندازی یک نفر کشته شد، دو نفر به طور جدی مجروح شدند و یک گلوله گوش ترامپ را خراش داد. پس از آن، رئیس جمهور سابق آمریکا برای ثانیههایی در مقابل دوربینها ایستاد و از استقامت و اراده خود در راه نجات کشورش سخن گفت! اکنون شاهد روایتگری پلیس فدرال آمریکا از پشت پرده ماجرا هستیم. روایتی که به جای پاسخگویی به سؤالات و ابهامات اصلی، نوعی بازخوانی از ماجرا و ساده سازی آن است!
مقامات ارشد اف بی آی در یک کنفرانس خبری در روز چهارشنبه هفته گذشته تاکید کردهاند که انگیزه مهاجم در این سوءقصد همچنان مجهول است و گفتند که توماس کروکس - مهاجم 20 ساله - «مخلوطی از عقاید» را داشت. استفاده مقامات پلیس فدرال از کلید واژه «مخلوطی از عقاید»، منبعث از پارادوکسیکال بودن عقاید و باورهای عامل ترور بوده است. نکته اساسی اینکه توماس کروکس هوادار حزب جمهوریخواه بوده و حتی در سال 2021 حدود 15 دلار به این حزب (در قالب کمکهای فردی هواداران حزب جمهوریخواه) کمک کرد. بر اساس گزارش بی بی سی، پلیس فدرال آمریکا تاریخ جستجوهای اینترنتی کروکس را توضیح داد و عکسهایی از تفنگی که از آن استفاده کرد و وسایل انفجاری دستساز که در خودرو او پیدا شد را منتشر کرد.
اصلیترین ابهام پلیس فدرال، معطوف به انگیزه یک جمهوریخواه طرفدار ترامپ مبنی بر قتل اوست! یکی از موضوعاتی که برخی رسانههای آمریکایی پس از وقوع ترور به آن اشاره کردند، معطوف به غیر طبیعی بودن یا نبودن عامل این اقدام بوده است. ابهام اصلی این بود که آیا کروکس چنین عملیاتی را آگاهانه صورت داده یا در زمان ترور، وضعیت طبیعی نداشته است. نتایج آزمایشها نشان داد که توماس کروکس پیش از حمله از هیچنوع مخدر یا الکل استفاده نکرده بود؛ بنابراین، وی در زمان انجام عملیات دارای سلامت عقلی بوده است.
ابهام اول بی پاسخ در گزارش اف بی آی
اما کماکان ابهام اصلی در خصوص ترور ترامپ، به قوت خود باقیست و اف بی آی نیز قاعدتاً ارادهای در پاسخگویی به آن ندارد. این ابهام، معطوف به نحوه عملیات و آزادی عمل (هر چند محدود) به عامل ترور ناموفق رئیس جمهور سابق آمریکا بوه است.
کروکس در مزرعه رالی باتلر، حدود شش دقیقه روی پشتبام ساختمان مجاور محل سخنرانی ترامپ حضور داشت و قبل از اینکه بر اثر شلیک تکتیراندازهای سرویس مخفی کشته شود، هشت گلوله به سمت ترامپ شلیک کرد. طبق گزارشهایی که رسانهها پس از وقوع حادثه منتشر کردند، برخی حضار نسبت به حضور وی در پشت بام ساختمان کناری و مشرف به محل حادثه مشکوک بوده و حتی محافظان ترامپ و نیروهای پلیس حاضردر محل سخنرانی این نامزد انتخاباتی در پنسیلوانیا را نسبت به این موضوع آگاه کرده بودند.
سؤال اصلی اینجاست که آیا با یک حادثه مدیریت شده (ترور محدود) رو به رو بودهایم که عامل آن نیز به صورت ناخواسته در آن پازل تعریف و قربانی این بازی شده است؟
نباید فراموش کرد که حادثه ترور ترامپ منجر به افزایش تصاعدی آرای وی در بین رأی دهندگان مستقل گردید و موازنه نظرسنجیها را به سود وی تثبیت و حتی ارتقا داد. همچنین ایالت محل حادثه ترور، یعنی پنسیلوانیا که دارای 20 رأی الکترال بوده و یکی از ایالات خاکستری و سرنوشت ساز انتخابات ریاست جمهوری آمریکا محسوب میشود، تبدیل به بستر رشد آرای حزب جمهوریخواه و نامزد آن گردید. با این حال پس از کناره گیری جوبایدن از رقابتهای انتخاباتی و جایگزینی کامالا هریس، جو ناشی از ترور ترامپ در این ایالت و دو ایالت مهم دیگر یعنی ویسکانسین و میشیگان فروکش کرد.
ابهام دوم؛ مهمتر از ابهام اول!
ابهام دوم، معطوف به رفتار پلیس پس از حادثه بوده است. رئیس دفتر افبیآی در پیتسبورگ در این نشست خبری به انتقادات درباره پاکسازی فوری صحنه جرم و تحویل فوری جسد توماس کروکس به خانوادهاش هم پاسخ داد و مدعی شد که روش استاندارد پاکسازی صحنههای قتل و ترور همین است و جسد کروکس نیز پس از تکمیل مراحل کالبدشکافی به خانوادهاش تحویل داده شد، چون نگهداری بقایای انسان برای مدتی نامحدود روشی استاندارد نیست.
با این حال پلیس فدرال حتی در مواردی که حادثهای مشکوک یا مبهم رخ میدهد، از پاکسازی فوری محل حادثه اجتناب میکند و حتی جسد فرد قاتل (در صورت کشته شدن در محل حادثه) را با هدف بررسیهای تکمیلی از جمله آزمایشهای سم شناسی و پرسشهای هدفمند از خانواده و نزدیکان وی تحویل نمیدهد. بدیهی است که ترور ترامپ با توجه به جایگاه سابق و کنونی وی، یکی از حساسترین پروندههای امنیتی در آمریکا محسوب میشود و ساده سازی صحنه ترور وی، موضوعی نیست که بتوان به راحتی از کنار آن عبور کرد.
اکنون یک کارگروه در کنگره، شامل نمایندگان جمهوریخواه و دموکرات، درحال بررسی نقایص امنیتی هستند که راه را برای سوءقصد به جان دونالد ترامپ باز گذاشته است. با این حال علاوه بر نقایص امنیتی، فرامتن و بستری که این نقایص در آن ظهور و بروز پیدا کرده نیز اهمیت دارد! به عبارتی گویاتر، باید مشخص شود کدام بخش از حادثه «ناگهانی»، کدام بخش «تصنعی»، کدام بخش «مدیریت شده» و کدام بخش «طبیعی» بوده است!
متعاقباً باید نقش هر یک از نهادهای وابسته به آژانس امنیت ملی آمریکا در این حوزهها مشخص شود. شاید حتی طرح این سؤالات تا دههها «عبور از خطوط قرمز اطلاعاتی» در واشنگتن تلقی گردد و رسانههای وابسته به دوحزب دموکرات و جمهوریخواه نیز انگیزه و حوصلهای برای ورود به آنها نداشته باشند، اما مسجل است که بخشهایی از قطعات پازل ترور ترامپ با یکدیگر همخوانی و همپوشانی ندارد.
با این همه باز کردن پای ایران با هدف لاپوشانی در ابعاد ترورهای سریالی ترامپ آن هم با هدایت رسانههای نزدیک به گروهک تروریستی منافقین معنای خاصی داشته و گویی لابی نفاق در تلاش است در آستانه سفر رئیسجمهور به نیویورک با ایجاد حواشی واهی مانع از تحقق برنامههای مسعود پزشکیان در مجمع عمومی سازمان ملل شود.
بیشک پرونده مجازات عوامل ترور شهید سلیمانی باز بوده و تهران طبق برنامه همه آنها از جمله دونالد ترامپ متهم ردیف اول را مجازات خواهد کرد، اما تلاش برخی عناصر ضدایرانی برای جهت دهی به سیاست خارجی آمریکا پس از تحولات سیاسی در ایران قابل تأمل است. تلاش برای چسباندن پرونده ترور ترامپ به ایران بیشباهت به یک خرابکاری خاص قبل از سفر رئیسجمهور به عراق نیست!