سه‌شنبه 2 بهمن 1403

چه کسی کلید قفل بی‌تدبیری پروژه سه‌راهی مرگ مهریان را گم کرد؟+ عکس

خبرگزاری دانا مشاهده در مرجع
چه کسی کلید قفل بی‌تدبیری پروژه سه‌راهی مرگ مهریان را گم کرد؟+ عکس

پروژه تقاطع غیرهمسطح مهریان معروف به سه‌راهی مرگ برای چندمین مرتبه وارد فاز فسخ پیمان شد تا مشخص نباشد چه کس کلید قفل بی تدبیری در این پروژه را گم کرده است.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا به نقل از صبح زاگرس روز گذشته نشست شورای فنی کهگیلویه و بویراحمد با حضور معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری این استان برگزار شد تا کیومرث حاجی زاده با بیان اینکه برای اولین بار ساختارشکنی کردیم و عمر پروژه‌های عمرانی را از 15 و 17 سال کاهش دادیم بگوید: طی یکی دو سال اخیر چندین پروژه را کلنگ‌زنی و افتتاح کردیم لذا اگر بخواهیم می‌توانیم پروژه‌های عمرانی را در مدت زمان کمی به بهره‌برداری برسانیم.

وی با بیان اینکه تعداد کمی از پروژه‌ها غیرفعال هستند که از محل‌های مختلف برای آنها اعتبار در نظر گرفته می‌شود، عنوان کرد: عمده پروژه‌ها و اعتبارات استان در حوزه راه و آب است لذا دستگاهی متولی با توجه به در پیش بودن فصل سرما خصوصا در مناطق سردسیری پروژه‌های حوزه راه را فعال کنند.

حاجی‌زاده در ادامه با اشاره به ساماندهی و نظارت دبیرخانه شورای فنی بر پل سوم و چهارم بشار و پل بنسنجان گفت: برای پل چهارم از محل اعتبارات نفت 10 میلیارد و پل بنسنجان 20 میلیارد تومان در نظر گرفته شده که دبیرخانه پیگری کند چرا پل چهارم تاکنون به بهره‌برداری نرسیده، ضمن اینکه راه و شهرسازی در صورت عدم تفاهم با پیمانکار پل سوم، قانون را اجرا کند.

معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری کهگیلویه و بویراحمد از اختصاص اعتبار به پروژه تقاطع تنگ مهریان خبر داد و عنوان کرد: مبلغ 20 میلیارد تومان به مصوبات قبلی سفر اضافه شده و پروژه باید فعال شود در غیر اینصورت ماده 46 قانون برای پیمانکار اجرا شود.

تا اینجای این گزارش موضوع خاصی ندارد و شاید کهگیلویه و بویراحمدی ها هم با شنیدن این خبر برای مسئولان استان ندانسته کف و سوت هم بزنند اما خبرنگار ما با شنیدن این خبر وارد فاز تحقیقات شد چراکه برخی از پروژه ها به دلایلی که می توان از آنها به عنوان پشت پرده های عمرانی استان یاد کرد به صورت قطره چکانی اعتبار دریافت می کنند و زمان موضوعی است که در بهره برداری آنها دیده نمی شود.

تقاطع غیر همسطح مهریان که پیراهن عثمانی خیلی از مسئولان کهگیلویه و بویراحمدی برای بیان گزارش عملکردشان می باشد مدهاست با کلید بی تدبیری قفل شده و فعالیتی از آن دیده نمی شود تا برای چندمین بار تهدیدات مسئولان استان در رابطه با ماده 46 قانون پیمانکاران یا همان خلع ید مجدد تکرار شود.

براساس گفته های منابع آگاه ما از راه و شهرسازی استان کهگیلویه و بویراحمد در این پروژه تا کنون از سوی پیمانکار بالغ بر 41 میلیارد تومان کار شده و هزینه دولت در سه راهی مرگ مهریان در حدود 13 میلیارد تومان بوده و با پیشرفت فیزیکی 20 درصد 2 ماهی می شود که بر روی این پروژه قفل نیمه تعطلی خورده است.

این منبع آگاه با انتقاد از وضعیت پیگیری مسئولان استان به دلیل ملی بودن پروژه گفت: بخش اعظمی از اعتبارات این پروژه به دلیل شراکت با یک استان دیگر خرج می شود و مسئولان توان چانه زنی ندارند.

او گفت: شنیده ام که در شورای فنی استان مسئولان از اجرای خلع ید پیمانکار گفته اند و کاهش عمر پروژه های عمرانی را از افتخارات خود می دانند این در حالی است که اگر مسئولان پیگیر باشند هیچ پروژه ای در طولانی مدت به بهره برداری نخواهد رسید و این ضعف مدیران را می رساند که یک پروژه روند فرسایشی بودن را طی کند.

وی خلع ید شدن را در جایی که نه می توانیم بیش از 20معارض را راضی و نه اعتبار جدیدی برای پروژه تدارک ببینیم کاری بیهوده ارزیابی کرد و ابراز داشت: فعال شدن همه پروژه های عمرانی استان نیازمند فعالیت جهادی مدیران انقلابی است نه شانتاژ و حرف های مدیران دوزیست سیاسی.

13شهریور ماه سال 1399 بود که با حضور اسلامی وزیروقت راه و شهر سازی کلنگ تقاطع غیر هم سطح مرگبار ترین 3 راهی مرکز استان بر زمین زده شد تا ناموس پروژه های راه سازی کهگیلویه و بویراحمد خیلی زود وارد فاز معارضات اجتماعی، اعتبارات قطره چکانی، حسادت های سندیکای پیمانکاران و پشت پرده های سیاسی شود، پروژه ای که می بایست ظرف مدت 24 ماه به بهره برداری می رسید و امروز 51 روز از این وعده مسئولان می گذرد.

اجرای تقاطع غیر همسطح در سه راهی «یاسوج - اقلید - مهریان» از مطالبات به حق مردم در دو دهه اخیر بوده اما جای پاسخ به این سوالات از سوی مسئولان همچنان باقی است چرا پروژه ای که معارض اجتماعی شدید دارد و کارفرما یک متر یک متر معترضین را راضی می کند و برای فعالیت پروژه باید به صورت قطره چکانی اعتبار تزریق شود.

امید است کلید بی تدبیری در اجرای این مینی پروژه در مرکز استان کهگیلویه و بویراحمد را کسی قورت نداده باشد و مسئولان موانع موجود بر سر راه بهره برداری از قتلگاه یاسوج را هموار کنند و فراموش نکنیم وقتی پروژه ای وارد فاز فسخ پیمان یا همان ماده 46 شود راه اندازی مجدد آن ممکن است سالها طول بکشد و افزایش قیمت ها می تواند برای استان گران تمام شود.

تلاش می کنیم گفتگویی را با پیمانکار پروژه، مسئولان راه و شهرسازی و معاون عمرانی استان کهگیلویه و بویراحمد ترتیب دهیم تا حقایق روشن، پروژه فعال و پشت پرده های افرادی که می خواهند این طرح که خواسته مردم است رو شود.

انتهای پیام /

چه کسی کلید قفل بی‌تدبیری پروژه سه‌راهی مرگ مهریان را گم کرد؟+ عکس 2
چه کسی کلید قفل بی‌تدبیری پروژه سه‌راهی مرگ مهریان را گم کرد؟+ عکس 3
چه کسی کلید قفل بی‌تدبیری پروژه سه‌راهی مرگ مهریان را گم کرد؟+ عکس 4