دوشنبه 5 آذر 1403

چگونه تهدید کرونا را تبدیل به فرصتی برای تحکیم خانواده کنیم؟

خبرگزاری دانا مشاهده در مرجع
چگونه تهدید کرونا را تبدیل به فرصتی برای تحکیم خانواده کنیم؟

حسین اسماعیلی ثانی با بیان اینکه مدیریت سیستم خانواده می‌تواند تهدید کرونا را تبدیل به فرصتی برای تحکیم خانواده کند، گفت: نقش فرهنگ ایرانی، خانواده را به عنوان کانون گرم و صمیمی بیش از جوامع دیگر بارز کرده است.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ حسین اسماعیلی ثانی، کارشناس حوزه خانواده در گفتگو با خبرنگار صبح توس؛ اظهار داشت: حدود 2 ماه است که با شروع ویروس کرونا در کشور شمار ماندن در خانه گسترش پیدا کرده است و با توجه به آغاز فصل بهار و شکفتن گل و گیاه و هوای دلچسب بهاری نشستن در خانه برای عده‌ای زجر آور بود.

وی با بیان اینکه حفظ جان در هر بحرانی در اولویت هر فرد، خانواده و جامعه قرار دارد، خاطرنشان کرد: خانواده‌ها نیز لذت تفریح و گشت و گذار در پارک ها و طبیعت گردی را به خاطر حفظ امنیت جسم اعضا کنار گذاشته و حفظ سلامت را سرلوحه کار خود قرار دادند که نمونه بارز در روز طبیعت همه مشاهده کردیم که چه اتفاقی در کشور رخ داد.

حسین اسماعیلی ثانی با بیان اینکه مدیریت سیستم خانواده می‌تواند تهدید کرونا را تبدیل به فرصتی برای تحکیم خانواده کند، گفت: نقش فرهنگ ایرانی، خانواده را به عنوان کانون گرم و صمیمی بیش از جوامع دیگر بارز کرده است.

کارشناس مسائل خانواده با تاکید بر اینکه نقش خانواده‌ها در این شرایط به عنوان مهمترین سیستم جامعه، بیش از پیش پررنگ‌تر ظاهر شد، تصریح کرد: ماندن کلیه اعضا در خانواده، خانواده را بعضا به عنوان کانون گرم همدل و لذت بخش تجربه می‌کردند.

وی با اشاره به اینکه تنش و کشمکش اعضای خانواده هم در برخی از خانواده ها بیشتر شده و باعث گسترش آسیب‌های داخل خانواده شده است، اذعان کرد: در این بین نقش فرهنگ ایرانی که خانواده را به عنوان کانون گرم و صمیمی بیش از جوامع دیگر بارز کرد و با تقسیم وظایف در خانواده و نقش مدیریتی پدر در خانه و مادر به عنوان منبع مهر و محبت بیش از پیش ظهور و نمود پیدا کرد.

اسماعیلی ثانی با بیان اینکه اما بودند خانواده هایی که طاقت تحمل اعضا را نداشت و باعث گسترش آسیب های جدیدی در خانواده شدند، عنوان کرد: اینجاست که نقش آموزش مهارتهای زندگی، آشنایی اعضای خانواده به وظایف خود و استفاده بهینه از با هم بودن اعضا در کنار یکدیگر و به نفع یکدیگر بیشتر خود را نمایان می کند.

وی همچنین در ادامه تشریح کرد: خانواده‌هایی این بحران ماندن در خانه را موفق تر سپری خواهند کرد که بتوانند از نقش فضای مجازی در سیستم خانواده استفاده درست کرده باشند و بتوانند مدیریت سیستم خانواده را که بسیار مهم است را به نحو بهتری اداره کنند.

این کارشناس مسائل خانواده با اشاره به چند نکته که بهتر می تواند مدیریت خانواده را به سمت تنش کمتر و گذر از این بحران در سیستم خانواده کمک کند، بیان کرد: اعضای خانواده از فرصت کنار هم بودن و حامی یکدیگر بودن لذت ببرند هر یک از اعضای خانواده به وظایف خود در سیستم خانواده آشنا باشد و آنها را به نحو احسن انجام دهد.

وی با بیان اینکه آموزش مهارت های زندگی در زمان بحران بسیار می تواند گره گشا در کاهش تنش در خانواده باشد سرگرمی و بازی های فکری کودکانه والدین با فرزندان و خواندن کتاب بیشتر می تواند در روابط عاطفی فرزندان را با والدین بیشتر کند، تاکید کرد: بازی‌های رایانه‌ای و مجازی با کودکان در فضای خانواده غافل نشوید.

اسماعیلی با تاکید بر اینکه محیط خانه را به محیطی شاد و مفرح جهت کودکان تبدیل کنید و از اعمال رفتار های سختگیرانه قبلی کمی چشم پوشی کنید، ابراز کرد: فرصت با هم بودن زن و مرد و گفت و گویی دو نفره را گسترش دهید تا زمینه ساز روابط عادی حسی خوبی بین یکدیگر شود.

وی در پایان خاطرنشان کرد: افکار منفی کمتری به سیستم خانواده تزریق و ماهی و با بیان اهداف بهتر و اندیشه های نیک امید و نشاط را به خانواده تزریق کنید.

انتهای پیام /