چگونه نماز لیله الرغائب بخوانیم؟
به گزارش گروه فرهنگی خبرگزاری دانشجو، «رجب»، ماه خداست؛ ماه پر برکتی است که اعمال بسیاری برای آن ذکر شده است. معنای لیله الرغائب چیست؟ لیله الرغائب به معنی شب دلدادگان است. سوال شده است که وقت و زمان لیله الرغایب کی هست؟ نخستین شب جمعه ماه رجب را لیله الرغائب میگویند. در دین ما اعتقاد بر این است که در این شب خاص فرشتگان به زمین میآیند تا رحمت الهی را به جامعه و مومنان عرضه دارند. ثواب...
به گزارش گروه فرهنگی خبرگزاری دانشجو، «رجب»، ماه خداست؛ ماه پر برکتی است که اعمال بسیاری برای آن ذکر شده است.
معنای لیله الرغائب چیست؟ لیله الرغائب به معنی شب دلدادگان است. سوال شده است که وقت و زمان لیله الرغایب کی هست؟ نخستین شب جمعه ماه رجب را لیله الرغائب میگویند.
در دین ما اعتقاد بر این است که در این شب خاص فرشتگان به زمین میآیند تا رحمت الهی را به جامعه و مومنان عرضه دارند. ثواب نماز لیله الرغائب طبق احادیث: به سبب انجام آن، گناهان بسیار آمرزیده میشود، و همچنین نمازی در آن وارد شده که هرکه آن را به جای آورد هنگام شب اول قبر خدا ثواب آن را به نیکوترین صورت و با روی گشاده و درخشان و زبانی گویا به سوی او می فرستد. بخش عترت سایت راسخون قصد آن را دارد تا این نماز را به شما آموزش دهد و از نظرات و برآورده شدن و دعاهای شما بهرمند گردد. چه گفت و شنودی برای ما در خارج از زمان غیر دنیایی رخ میدهد؟ پس به او میگوید که: ای حبیب من تو را بشارت باد که از هر شدت و سختی نجات یافتی، بنده میگوید تو که هستی؟ به خدا قسم من چهره ای زیباتر از چهره تو ندیدم، و سخنی شیرینتر از سخن تو نشنیدهام، و بویی بهتر از بوی تو نبوییدهام! این بر من سخت زیبا و شگرف است! و پاسخ میدهد: من ثواب آن نماز هستم که در فلان شب، از فلان ماه، از فلان سال به جای آوردی! امشب پیش تو آمدم تا حقت را ادا کنم، و مونس تنهایی تو باشم، و هراس را از تو بگیرم و آن هنگامی که در شیپور قیامت دمیده شود (صور)، در عرصه قیامت سایهای بر سرت خواهم افکند، پس خوشحال باش که خیر هرگز از تو جدا نخواهد شد.
لیله الرغائب به زبان ساده
لیله الرغائب معروف است به شب آرزوها. اولین شب جمعه ماه رجب را لیله الرغائب مینامند. در این شب ملائک بر زمین نزول میکنند. برای این شب عملی از رسول خدا صلی الله علیه و آله ذکر شده است که فضیلت بسیاری دارد و بدین قرار است:
نماز شب لیله الرغائب
ما بین نماز مغرب و عشا، دوازده رکعت نماز بجای می آوری، هر دو رکعت با یک سلام به این ترتیب که در هر رکعت یک مرتبه سوره «حمد» و سه مرتبه «سوره قدر» و دوازده مرتبه «سوره توحید» میخوانی و هنگامی که از نماز فارغ شدی هفتاد مرتبه می گویی: اللَهُمَ صَلِ عَلَی مُحَمَد النَبِیِ الأُمِیِ وَ عَلَی آلِهِ وَ آلِ مُحَمَد. خدایا! بر محمد پیامبر درس ناخوانده و خاندانش درود فرست سپس به سجده میروی و هفتاد مرتبه میگویی سُبُوح قُدُوس رَبُ المَلائِکَهِ وَ الرُوحِ پاک و منزه است پروردگار فرشتگان و روح آنگاه سر از سجده بر میداری و هفتاد مرتبه می گویی: رَبِ اغفِر وَ ارحَم وَ تَجَاوَز عَمَا تَعلَمُ اِنَکَ أَنتَ العَلِیُ الأَعظَمُ پروردگارا! مرا بیامرز و بر من مهرورز و از آنچه از من میدانی بگذر، تو خدای برتر و بزرگ تری دوباره به سجده می روی و هفتاد مرتبه می گویی: سُبُوح قُدُوس رَبُ المَلائِکَهِ وَ الرُوحِ پاک و منزه است پروردگار فرشتگان و روح سپس حاجت خود را میطلبی که به خواست خدا برآورده خواهد شد. نقل از پیامبر اکرم در باب فضیلت نماز لیله الرغائب هر کسی که نماز را به جا بیاورد خداوند متعال شب اول قبرش ثواب و برکت این نماز را به زیباترین شکل ممکن و با روی درخشان و گشاده و با زبان فصیح به سوی او میفرستد و به آن فرد میگوید: ای حبیب من، بشارت بر تو باد که از هر شدت و سختی نجات یافتی. مرحوم آیت الله میرزا جواد ملکی تبریزی در کتاب المراقبات خود یکی از مراقبتهای مهم در ماه رجب را به یاد داشتن حدیث «مَلَک داعی» عنوان میکند که از پیامبر (ص) روایت شده است. «پیامبر اکرم (ص) فرمود: «خدای متعال در آسمان هفتم فرشتهای را قرار داده است که «داعی» گفته میشود. هنگامی که ماه رجب آمد، این فرشته در هر شب این ماه تا صبح میگوید: خوشا به حال تسبیح کنندگان خدا، خوشا به حال فرمانبرداران خدا. در آنجا خداوند متعال عالمیان میفرمایند: همنشین کسی هستم که با من همنشینی کند، فرماندار قلب کسی هستم که فرمان بردارم باشد و بخشنده خواهان بخشایش هستم. ماه ماه من، بنده بنده من و رحمت رحمت من است. هر کسی در این ماه من را بخواند او را اجابت میکنم و هرکس از من بخواهد به او میدهم و هرکس از من هدایت بخواهد او را هدایت میکنم. من این ماه را رشتهای بین خود و بندگانم قرار دادم که هر کس آن را بگیرد به من میرسد.