چگونه یک روزنامه کوچک به تهدیدی بزرگ تبدیل شد؟
روزنامه «چاینا دیلی» که با هدف شناساندن چین به آمریکاییها و انگلیسی زبانان دنیا، سالهاست که منتشر میشود، این روزها با انتقادهایی از سوی سیاستمدارن آمریکایی مواجه شده است.
به گزارش مشرق، روزنامهها یکی از مهمترین ابزارهای کشورها برای رساندن پیام خود به نخبگان و سیاستمداران دیگر کشورها هستند. چین نیز از این ابراز بهره جسته و با انتشار روزنامهای در آمریکا سعی میکند پیام خود را به مردم آمریکا و انگلیسی زبانان منتقل کند.
الجزیره در همین زمینه درباره این روزنامه انگلیسی زبان چینی نوشته است:
روزنامه «چاینا دیلی» روزنامه ای به زبان انگلیسی است که در چین چاپ میشود. نسخه چاپی این روزنامه در روزنامه فروشیهای آمریکا قابل دسترسی است و به قیمت یک چهارم دلار (25 سنت) به فروش میرسد؛ این در حالی است که قیمت روزنامههایی مثل واشنگتن پست و نیویورک تایمز 3 دلار است.
این روزنامه چند روز قبل در مقدمه خود به متحدان آمریکا درباره حمایت از قمار آمریکا بر سر تایوان هشدار داده است. از جمله دیگر مواضع این روزنامه در روزهای اخیر اشاره به بهره گیری جو بایدن از کرونا برای دست یابی به مواضع سیاسی خود و تأکید بر ادامه یافتن همکاری چین و روسیه برای برقراری صلح و ثبات منطقه ای بوده است.
در قسمت بالای سایت این روزنامه بخشی به رییس جمهور چین اختصاص پیدا کرده که سخنان او، سفرها، اقدامات و مواضعش را بیان میکند. همچنین کاریکاتورهایی برای تمسخر آمریکا نیز در این سایت منتشر میشود.
وب سایت روزنامه در معرفی این نشریه (درباره ما) می نویسد، از زمان راه اندازی آن در سال 1981 هدفش تبدیل شدن به یک روزنامه انگلیسی زبان پیشرو در چین بوده است که نقش مهمی را در شناساندن چین به عنوان دومین اقتصاد بزرگ جهان به دنیا، ایفا میکند.
رسانههای خارجی بیشتر از هر روزنامه چینی دیگری، مطالب روزنامه «چاینا دیلی» را بازنشر میدهند. دفتر اصلی آن در پکن است و در برخی از شهرهای جهان از جمله شهرهای نیویورک، سان فرانسیسکو و لس آنجلس هم دفتر دارد. دفتر این روزنامه در واشنگتن دی سی در ساختمان معروف مطبوعات ملی تنها 200 متر با کاخ سفید فاصله دارد.
«چاینا دیلی» در شبکههای اجتماعی نیز حضوری فعال دارد. دنبال کنندگان صفحه این روزنامه چینی در فیسبوک حدود 106 میلیون و در توییر بیش از 4 میلیون نفر هستند.
اسناد وزرات دادگستری آمریکا نشان میدهد که دولت چین شرکت منتشرکننده نسخه انگلیسی «چاینا دیلی» را خریداری کرده است. این وزرتخانه همچنین فاش کرده که این شرکت چینی طی سالهای اخیر چندین میلیون دلار به روزنامههای معروف آمریکایی از جمله وال استریت جورنال، واشنگتن پست، نیویورک تایمز، لس آنجلس تایمز و سیاتل تایمز پرداخت کرده است.
این امر منجر شد تا مایک پومپئو نخست وزیر پیشین آمریکا در سال 2020 چین را متهم کند که نمایندگانی از حزب کمونیست چین را در قالب روزنامه نگاران به آمریکا میفرستند تا در نشستهای خبری دستگاههای حکومتی آمریکا و کنفرانسهای تحقیقاتی این کشور حضور پیدا کنند. دونالد ترامپ نیز روزنامه نگاران چینی در کشور آمریکا را کارگزاران دولت چین در این کشور معرفی کرده است.
روزنامه «چاینا دیلی» نیز در واکنش به این اظهارات گفته است: آمریکا نباید رسانههای کشورهای دیگر را بر اساس معیارها و ایدئولوژیهای خود قضاوت کند.
این رسانه چینی تاکید کرده که رسانههای چینی در آمریکا همواره به قوانین محلی و اخلاق حرفهای احترام گذاشتهاند و افزوده است: اخبار را به طور معمول پوشش میدهیم و هیچگاه در امور داخلی کشور آمریکا دخالت نکردهایم. در سالهای اخیر نقش مهم و مثبتی در ایجاد دوستی میان مردم چین و آمریکا ایفا کردهایم.
نیویورک تایمز درباره «چاینا دیلی» گفته است: «چاینا دیلی» مقالاتی پر از معلومات و آموزنده اما غیرمنطقی از رویدادهای جهان ارائه میدهد؛ معلوماتی که از دریچه حزب کمونیست عبور میکنند.
منبع: ایسنا