یک‌شنبه 30 دی 1403

ژرفای فرهنگ ایران عامل جذب پژوهشگران است

خبرگزاری ایرنا مشاهده در مرجع
ژرفای فرهنگ ایران عامل جذب پژوهشگران است

رشت - ایرنا - دانشیار تاریخ و مطالعات ایران شناسی دانشگاه گیلان و دبیر اجرایی همایش ایران شناسی در جهان گفت: با گذشت چند سده از آغاز پژوهش در حوزه فرهنگ مادی و معنوی ایران، ژرفای فرهنگی تاریخ ایران هنوز موجب جذب پژوهشگران می شود.

دکتر عباس پناهی روز چهارشنبه در همایش مجازی (وبیناری) «ایران شناسی در جهان» در دانشگاه گیلان با بیان این که تاریخ و فرهنگ ایرانی در طول زمان همانند رودی جوشان، زلال و گوارا بوده است، افزود: تنوع و گوناگونی فرهنگی، گویشی، آداب و رسوم، تاریخ کهن، ادبیات غنی و سایر شاخه های فرهنگی جامعه ایرانی موجب توجه شرق شناسان و ایران شناسان به مباحث فرهنگی این دیار شده است.

وی اظهار داشت: نخستین همایش بین المللی دوسالانه ایران شناسی در جهان گامی کوچک در مسیر همگرایی و هم افزایی پژوهشگران کشورهای مختلف به مطالعه و پژوهش در این زمینه است.

دکتر پناهی تصریح کرد: گستره و تنوع شرکت کنندگان این همایش از کانادا تا ژاپن نشان دهنده استقبال از این رخداد علمی است.

بی اثر کردن ایران هراسی

معاون گسترش زبان و ادبیات فارسی و ایران شناسی نیز در این وبینار گفت: برگزاری همایش های ایران شناسی در جهان جهش خوبی در گسترش همکاری ها با وجود شیطنت های ایران هراسی است.

امیرسعید کرمی اظهار داشت: برگزاری چنین همایش های می تواند پلی برای همکاری ها و فعالیت های دو جانبه و زمینه ای برای معرفی فرهنگ غنی ایران به دیگران باشد لذا باید از این ظرفیت و معرفی همتایان استفاده کنیم.

وی افزود: در حال حاضر یک هزار و 700 عضو هیات علمی در رشته های زبان و ادبیان فارسی در دانشگاه های ایران مشغول به فعالیت هستند و افزون بر هفت هزار دانشجوی کارشناسی و کارشناسی ارشد در این رشته تحصیل می کنند ضمن اینکه در مقطع دکتری نیز دانشجو داریم.

کرمی با اشاره به ظرفیت ها و توانمندی های مردم ایران در زمینه های مختلف بیان داشت: کسب رتبه ها در زمینه های مختلف از جمله علمی، هنری و ورزشی نشان از توانمندی های مردم ایران دارد.

قدمت دیرین ایران شناسی 

رئیس دانشگاه گیلان نیز در افتتاح نخستین همایش دوسالانه بین المللی ایران شناسی در جهان گفت: ایران شناسی از قدمت بسیار زیادی در بین کشورها برخوردار است.

احمد رضی اظهار داشت: هر چند ممکن است انگیزه های اقتصادی یا سیاسی انگیزه اولیه گروهی از ایران شناسان بوده باشد اما به گواه تاریخ به اهمیت فرهنگ ایران پی برده اند و به مطالعه در مورد تاریخ ایران پرداخته اند.

وی خاطرنشان کرد: یکی از اهداف برگزاری این همایش تداوم بخشیدن به این حرکت ارزشمند علمی است.

رضی بیان داشت: ایران شناسی یک حوزه مطالعات بین رشته ای است که محققان رشته های گوناگون از باستان شناسان و مورخان تا جامعه شناسان، سیاسیون و بازرگانان را درگیر کرده است.

رئیس دانشگاه گیلان خاطرنشان کرد: مشارکت بیش از 200 نفر از پژوهشگران ملت های مختلف در این همایش نشان از جاذبه مطالعات ایران شناسی است.

وی اظهار امیدواری کرد تا با سیاست های خوب در این زمینه شاهد رونق بیش از پیش در حوزه مطالعاتی باشیم.

ارائه 200 مقاله نشان دهنده توجه به ایران شناسی

دبیر علمی نخستین همایش بین المللی دوسالانه ایران شناسی در جهان نیز گفت: این همایش به کوشش مرکز مطالعات ایران، بالکان و اروپای مرکزی، دانشگاه گیلان، دانشگاه علامه طباطبائی، پژوهشگاه مطالعات علوم انسانی، دانشگاه صوفیه بلغارستان و انجمن ایرانی تاریخ در حال برگزاری است.

دکتر بهادر باقری با اشاره به ارایه بیش از 200 مقاله در این همایش افزود: این مهم نشان دهنده توجه به پژوهش های ایران شناسی در داخل و خارج از ایران است.

در این همایش کشورهایی از جمله آذربایجان، روسیه، ژاپن، بلغارستان، رومانی، کانادا، سارایوو، ترکیه، افغانستان، پاکستان، گرجستان و ارمنستان مشارکت کرده و مقاله ارایه دادند.

به گزارش ایرنا، نخستین همایش دوسالانه بین المللی ایران شناسی در جهان با میزبانی دانشگاه گیلان و به صورت ویدئو کنفرانسی برای مدت 2 روز از صبح چهارشنبه آغاز شد.

این همایش با تلاش مرکز مطالعات ایران، بالکان و اروپای مرکزی، دانشگاه گیلان، دانشگاه علامه طباطبائی، پژوهشگاه مطالعات علوم انسانی، دانشگاه صوفیه بلغارستان و انجمن ایرانی تاریخ برگزار شده است.

در این همایش کشورهایی از جمله آذربایجان، روسیه، ژاپن، بلغارستان، رومانی، کانادا، سارایوو، ترکیه، افغانستان، پاکستان، گرجستان و ارمنستان مشارکت دارند.

225 مقاله از پژوهشگران خارجی و داخلی به دبیرخانه همایش دوسالانه بین المللی ایران شناسی در جهان ارسال شد که در مجموع 140 مقاله به تایید داوران علمی این همایش رسید.

طی 2 روز برگزاری این همایش، 24 مقاله توسط پژوهشگران خارجی و 36 مقاله از سوی پژوهشگران داخلی به صورت سخنرانی ارائه می شود.

در این همایش اساتید و پژوهشگران داخلی و خارجی در رشته هایی از جمله تاریخ، باستان شناسی، زبان و ادبیات فارسی، جامعه شناسی، مطالعات فرهنگی، علوم سیاسی، روابط بین الملل و جغرافیا مقاله ارائه خواهند داد.

*س_برچسب‌ها_س*