سه‌شنبه 23 بهمن 1403

کارآفرین خیالی فضای مجازی به دام افتاد

خبرگزاری ایرنا مشاهده در مرجع
کارآفرین خیالی فضای مجازی به دام افتاد

تهران - ایرنا - پلیس در اعلام مهم‌ترین حوادث 24 ساعت گذشته از دستگیری فردی خبر داد که در قالب کارآفرینی در فضای مجازی سوژه‌های خود را به دام می انداخت.

به گزارش روز یکشنبه پایگاه خبری پلیس فتا، سرهنگ جواد جهانشیری رئیس پلیس فتا استان خراسان رضوی افزود: با رصد و پایش فضای سایبری توسط کارشناسان پلیس فتا استان و همچنین تعدادی از تماس و ارتباطات مردمی، مشخص شد تبلیغاتی مبنی بر کارآفرینی و کار در منزل در سایت واسطه گر اینترنتی دیوار درج شده که داوطلبین جهت عضویت باید مبالغی از 50هزار تومان تا 150هزار تومان به حساب های اعلام شده واریز کنند و پس از واریز وجه دیگر کسی پاسخگو نبوده و سرمایه های ریز قربانیان جویای کار در دستان افراد سودجو تبدیل به رقم های وجوه سنگین می شود بر همین اساس رسیدگی به موضوع در دستور کار کارشناسان پلیس فتا استان قرار گرفت.

سرهنگ جهانشیری ادامه داد: عمده انتشار این تبلیغ در سایت واسطه گر اینترنتی دیوار بود که با بررسی کارشناسان پلیس فتا سرنخ هایی از هویت کلاهبردار به دست آمد. در ادامه روند شناسایی عامل یا عاملان کلاهبرداری نیز با بررسی های پلیسی و اقدامات میدانی مشخص شد متهم یا متهمان بعد از فریب افراد جویای کار در سایت واسطه گر اینترنتی وجوه کلاهبرداری شده را در حساب های دیگری به گردش درآورده اند.

این مقام مسئول افزود: با سرنخ های به دست آمده از کلاهبرداری موصوف مشخص شد شاکیان و قربانیان این کلاهبرداری به دلیل ارقام قابل اغماض از ارائه شکایت به مراجع قضایی خودداری کرده که این امر موجب گستاخی بیشتر مجرمین در رسیدن به اهداف سوء و کلاهبردارانه شان خواهد شد.

رئیس پلیس فتا استان خراسان رضوی گفت: با تلاش کارشناسان پلیس فتا استان متهم به همراه دو همدست وی مورد شناسایی قرار گرفتند و با هماهنگی قضایی به پلیس فتا استان منتقل شدند.

جهانشیری ادامه داد: در بررسی اولیه از حساب و مدت فعالیت 3 ماهه؛ متهمان با سوء استفاده از سایت های واسطه و درج تبلیغات کاریابی قربانیان زیادی را فریب داده مشخص شد در همین مدت اندک بیش از پانصد میلیارد ریال تراکنش مالی داشته اند که متهمین با پرونده به همراه مستندات جهت تعیین تکلیف نهایی به دادسرا اعزام شدند.

این مقام انتظامی یادآور شد: به خاطر داشته باشیم رویت آگهی در سایت های واسطه گر دلیلی بر اصالت آن نخواهد بود و همانطور که در ذیل آگهی درج شده در سایت مشخص می باشد، از هرگونه واریز وجه قبل از احراز اصالت و دریافت کالا و خدمات جدا خودداری شود.

رییس پلیس فتا خراسان رضوی به دارندگان حسابهای بانکی اکیدا توصیه کرد:‌هرگونه واگذاری اطلاعات حساب بانکی و دسترسی به حساب بانکی مسئولیت حقوقی و کیفری به همراه خواهد داشت بنابراین با حفظ اطلاعات حساب بانکی و عدم واگذاری کارت عابر بانک به همراه رمز های اول و دوم به دست افراد ناشناس راه مجرمین را در رسیدن به اهداف سوء شان مسدود کنیم.

کلاهبرداری اسکیمری با ترفند فروش صیفی‌جات 

سرهنگ مرتضوی رئیس پلیس فتا اصفهان از دستگیری فردی که به وسیله دستگاه "اسکیمر" و با ترفند فروش صیفی‌جات آن‌هم به صورت سیار موفق شده بود کارت عابر بانک 40 نفر از شهروندان اصفهانی را کپی کند، خبر داد و گفت: یکی از روش‌های برداشت غیر مجاز از حساب بانکی مردم کپی کردن کارت‌های اعتباری آن‌ها به وسیله دستگاه اسکیمر است، در همین رابطه کارشناسان پلیس فتا استان موفق شدند فردی که به این روش کارت‌های بانکی مردم را کپی می‌کردند، شناسایی و دستگیر کنند.

وی افزد: کارشناسان پلیس فتا استان اصفهان طی یک بازه زمانی کوتاه مدت با 60 پرونده شکایت مبنی بر سرقت 400 میلیون ریال از حساب‌های بانکی آنان مواجه شدند که پس از بررسی‌های تخصصی مشخص شد این اتفاق در محله‌های پر تردد اصفهان رخ داده است.

ریس فتا استان اصفهان از کشف 60 عدد کارت اعتباری کپی شده از مخفیگاه متهمان خبر داد و گفت: با اقدام سریع و به موقع پلیس فتا استان نسبت به مسدود کردن کارت‌های کپی شده اقدام و از سرقت رقم بسیار بالایی از اموال مردم جلوگیری به عمل آمد که این اقدام پیش دستانه در نوع خود بی سابقه است.

سرهنگ مرتضوی، با اشاره به تحویل متهمان به مراجع قضائی گفت: به شهروندان توصیه می‌کنیم در هنگام هرگونه پرداخت و خریدی خودشان نسبت به کشیدن کارت عابربانک در دستگاه کارت خوان اقدام کرده و از افشای رمز کارت در جمع دیگران خودداری کنند.

قدرت‌نمایی و انتشار تصاویر رعب‌آور با سلاح در فضای مجازی 

سرهنگ ابراهیم پرسا رئیس پلیس فتا استان گلستان با اشاره به اینکه هرگونه قدرت نمایی و انتشار تصاویر رعب آور با سلاح در فضای مجازی جرم است، گفت: کارشناسان این پلیس در پی رصد فضای مجازی، با صفحه‌ای دریکی از شبکه‌های اجتماعی روبرو شدند که گرداننده آن اقدام به انتشار تصاویر حمل و نگهداری سلاح‌های گرم و سرد غیرمجاز می‌کرد که موضوع در دستور کار این پلیس قرار گرفت.

وی افزود: یکی از مهم‌ترین وظایف و مأموریت‌های پلیس فتا، برخورد با برهم زنندگان آسایش و امنیت شهروندان است که در این راستا کارشناسان این پلیس بلافاصله با انجام اقدامات پلیسی، گرداننده یک صفحه اینستاگرامی را که اقدام به انتشار تصاویر و نگهداری سلاح‌های گرم و سرد و ایجاد رعب و وحشت در فضای مجازی می‌کرد، شناسایی کردند.

این مقام مسئول ادامه داد: پس از شناسایی گرداننده این صفحه، موضوع به پلیس اطلاعات و امنیت عمومی استان منعکس و متهم دستگیر شد و در این خصوص تعدادی سلاح گرم و سرد شامل کلت کمری و سلاح شکاری غیرمجاز، کشف و توقیف شد که نهایتا پرونده مربوطه و متهم جهت سیر مراحل قانونی به مرجع قضایی معرفی شدند.

سرهنگ پرسا افزود: خرید و فروش سلاح و مهمات در فضای مجازی جرم بوده و پلیس فتا با رصد و پایش مستمر این فضا با اعمال غیرقانونی و هنجارشکنی‌ها در این فضا، با قاطعیت برابر قانون رفتار خواهد کرد.

وی گفت: امنیت و آسایش شهروندان مهم‌ترین اولویت پلیس است و از کاربران می‌خواهیم به قوانین و هنجارهای پذیرفته شده و مقبول جامعه پایبند باشند.

دستگیری هکر درگاه‌های پرداخت الکترونیکی

رئیس پلیس فتا خوزستان از دستگیری هکری که با سوءاستفاده از آسیب‌پذیری برخی از درگاه‌های پرداخت، اقدام به خریدهای میلیونی کرده خبر داد و گفت: متهم با این روش ضرر و زیان فراوانی به فروشگاه‌های اینترنتی وارد کرده است.

سرهنگ شاهین حسنوند رئیس پلیس فتا استان خوزستان اظهار داشت: حسب دستور قضایی پرونده‌ای مبنی بر سوءاستفاده از درگاه‌های پرداخت الکترونیکی به این پلیس ارجاع داده شد که در آن شخصی با استفاده از آسیب‌پذیری برخی از درگاه‌های پرداخت الکترونیک، با پرداخت هزینه ناچیز بابت ارزش واقعی اجناس، اقدام به خرید محصولات از شرکت‌های مختلف کرده و آنها را از طریق اداره پست تحویل می‌گرفت.

وی افزود: با توجه به حساسیت موضوع پرونده مقدماتی تشکیل و در دستور کار کارشناسان پلیس فتا قرار گرفت. با بررسی‌های فنی و اقدامات پلیسی مشخص شد کلیه محصولات خریداری شده از فروشگاه‌های اینترنتی، فقط توسط یکی از ماموران اداره پست تحویل داده می‌شده که ظن مامورین را نسبت به همدستی کارمند پست با متهم ایجاد کرد.

این مقام انتظامی بیان داشت: در ادامه با هماهنگی مقام قضایی، مامور پست احضار شده و تحقیقات از وی آغاز شد که وی نسبت به جرم صورت گرفته اظهار بی اطلاعی کرد و گفت در ابتدا بسته‌های پستی را به فردی به هویت (م - ز) تحویل می‌دادم و پس از آن فرد دیگری بسته‌ها را تحویل می‌گرفت.

رئیس پلیس فتا خوزستان بیان کرد: با توجه به اینکه هکر فعالیت خود را در سطح گسترده‌ای انجام می‌داد به دام انداختن وی کاری بسیار دشوار و زمان‌بر بود اما در نهایت با هماهنگی مقام قضایی در عملیاتی برنامه‌ریزی شده، ماموران پلیس فتا این هکر را دستگیر و بلافاصله هم‌دست وی را نیز به دام انداختند که در بازرسی از منزل متهم سیستم‌های حاوی داده به همراه دستگاه‌های استخراج رمز ارز کشف و ضبط شد.

این مقام مسئول گفت: در تحقیقات صورت گرفته، متهم در ابتدا منکر هرگونه بزه انتسابی شد ولی پس از مواجهه با ادله و مستندات کارشناسان پلیس فتا لب به اعتراف گشوده و اعلام داشت حفره‌ای (آسیب پذیری) در یکی از درگاه‌های پرداخت الکترونیک پیدا کردم که می‌توانستم پس از سفارش کالا در فروشگاه‌های اینترنتی، با پرداخت مبلغ ناچیز، هر نوع کالایی را خریداری کنم و عملیات پرداخت هم به صورت موفقیت آمیز انجام می گرفت.

سرهنگ حسنوند افزود: در واقع هکر به عنوان مثال یک عدد هارد به قیمت 8000000 ریال خریداری‌کرده و با جعل مبلغ صرفا مبلغ 1000 ریال را پرداخت می کرده است. فروشنده کالا نیز پس از مشاهده موفق آمیز بودن تراکنش، محصول خریداری شده را از طریق پست برای متهم ارسال می‌کرد.

رئیس پلیس فتا خوزستان اظهار داشت: پس از تکمیل تحقیقات متهمان به دادسرا ارسال شد و قرار مناسب برای آنها صادر و روانه زندان شدند.

کلاهبرداری 10 میلیاردی با وعده شراکت

جانشین پایگاه چهارم پلیس آگاهی تهران از دستگیری فردی که با وعده سرمایه گذاری در پرورش مرغ تخم گذار 10 میلیارد ریال کلاهبرداری کرده بود، خبر داد.

سرهنگ کارآگاه "مسعود برجی" گفت: اوایل امسال پرونده ای با موضوع کلاهبرداری برای رسیدگی تخصصی در اختیار کارآگاهان پایگاه چهارم قرار گرفت.

جانشین پایگاه چهارم پلیس آگاهی تهران بیان داشت: شاکی با حضور در پلیس آگاهی اظهار کرد، از طریق آگهی روزنامه برای مشارکت در تولید و پرورش مرغ تخم گذار با مردی میانسال آشنا شدم. وی مدعی بود سال هاست که در این حرفه فعالیت دارد و برای توسعه فعالیتش نیاز به سرمایه گذار دارد.

این مقام انتظامی ادامه داد: شاکی ادامه داد، قرارداد مشارکت کاری تنظیم کردیم و مقرر شد مبلغ 10 میلیارد ریال به ازای شراکت در توسعه سایت تولید در ورامین و دفتر فروشی در تهرانپارس پرداخت کنم و در این مکان ها سهیم شوم و سود حاصله نیز به صورت برابر بین من و او تقسیم شود.

وی ابزارداشت: شاکی افزود، مبلغ 10 میلیارد ریال طی دو فقره چک رمز دار بانکی به وی تحویل دادم. مدتی به بهانه اخذ مجوز از وزارت بهداشت، دامپزشکی و... سپری شد تا اینکه متوجه شدم از دفتر کار و منزل مسکونی اش واقع در شرق تهران گریخته است.

این مقام انتظامی افزود: پس از اخذ اظهارات شاکی قرارداد تنظیمی مال باخته بررسی و در پاسخ استعلام انجام شده به دست آمد متهم مشخصات هویتی خود را جعلی ارائه کرده است.

سرهنگ برجی اظهار کرد: در شاخه دیگری از تحقیقات پلیسی مشخص شد که متهم با ادعای بیماری فرزندش مبلغ ودیعه مسکن محل مسکونی اش را از موجر گرفته و بلافاصله محل سکونتش را تخلیه و تحویل موجر داده است.

رئیس پایگاه چهارم پلیس آگاهی با بیان اینکه در ادامه تحقیقات پلیسی مشخص شد که متهم با مبالغ دریافتی سکه و ارز خریداری کرده است، در ادامه تحقیقات پلیسی هویت واقعی وی شناسایی شد.

وی با اشاره به اینکه محل های تردد متهم در محدوده لویزان و شیان شناسایی شد، گفت: متهم با هماهنگی های قضائی در مخفیگاهش دستگیر و به جرم ارتکابی با استفاده از کارت ملی جعلی اعتراف کرد.

سرهنگ برجی تصریح کرد: متهم پس از تحقیقات تکمیلی در اختیار مرجع قضائی قرار گرفت و با دستور شعبه اول دادیاری دادسرای ناحیه 4 تهران روانه زندان شد.

*س_برچسب‌ها_س*