کارخانه سریالسازی به کندی پیش میرود / آقای رئیس صبر مخاطب اندازهای دارد
با وجود اهتمام شخص رئیس رسانه ملی بر امر سریال سازی، عدم رعایت زمان بندیهای معمول و نرسیدن سریالهای جدید به آنتن باعث میشود که مخاطب براحتی رسانه دیگری را برای دیدن سریالهای شبانه خود انتخاب کند.
به گزارش خبرنگار فرهنگی شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ سریال های تلویزیونی مخاطبان بسیاری دارند و با شبانه شدن این مجموعه های نمایشی، تماشاگر رسانه ملی عادت کرده که بر اساس زمانی مشخص، بیننده سریال های شبکه های اصلی تلویزیون باشد.
مدیران شبکه های مختلف سیما نیز بر اساس برنامه ریزی های صورت گرفته، سعی می کنند پس از پایان یک سریال نمایشی، برای اینکه مخاطب خود را از دست ندهند، بلافاصله پخش سریالی دیگر را در همان ساعت مشخص آغاز کنند.
پس از آمدن پیمان جبلی به عنوان رئیس رسانه ملی، تغییراتی در زمینه سریال سازی رخ داده است که تمرکز شخص جبلی در این مساله، خبر از افزایش کیفیت سریال سازی در رسانه ملی می دهد و همه این ها نشانگر این است که عمده تمرکز دوره جدید از زمانی که مدیریت سازمان تغییر کرده بر روی این حوزه است.
اخیرا آقای رئیس از سریال های شاخص و در حال ساخت سیما بازدید و در حاشیه این دیدارها درباره پایان بندی قصه به طالبی کارگردان سریال در حال ساخت «طلاق» میگوید: «برآیند کار باید به گونهای باشد که آخرش پرانتز بسته باشد یعنی نباید کاری را بگذاریم با پرانتز باز تمام شود.»
جبلی در این دیدار با اشاره به بیش از 100 سریال که در مراحل مختلف تولید قرار دارند، گفت: «خدا را شکر سریالهای دیگری در حال تولید است کارهای خوبی دارد آماده میشود و فکر میکنم امسال نوروز و ماه رمضان پرنشاط و متناسب با فضای این دو مناسبت خواهیم داشت.»
اهتمام شخص رئیس رسانه ملی در حوزه سریال سازی و تعیین تکلیف برای سیما فیلم به عنوان راس هرم این ماجرا، اگر به درستی مدیریت نشود، ممکن است آسیب هایی به لحاظ ریزش مخاطب به همراه داشته باشد؛ مخاطب شبانه سریال های تلویزیونی کاری به تغییرات مدیریتی ندارد و بنا بر عادت همیشگی خود به تماشای سریال های تلویزیون می نشیند. اما پس از اتمام یک سریال، اگر وقفه ای طولانی در پخش سریال جدید رخ دهد، همان تماشاگر به راحتی به تماشای سریالی دیگر از رسانه ای دیگر می نشیند؛ اتفاقی که مدتی است برای سریال های روتین تلویزیون افتاده است.
شبکه اول سیما در یک بلاتکلیفی در پخش سریال جدید شبانه خد به سر می برد و با وجود اینکه سریال «افرا» مدت هاست که به پایان رسیده، علارغم دو سریال «87 متر» کیانوش عیاری و «پس از آزادی» محمد علی باشه آهنگر برای پخش، ابتدا می نی سریال «چادر گلدار» که سال ها قبل پخش شده بود به آنتن آمد و پس از آن مجددا فصل اول سریال «زیر خاکی» در حال بازپخش است. همین اتفاق برای شبکه دو نیز افتاده و پس از اتمام سریال «در کنار پروانه ها»، سریال «زعفرانی ها» در حال بازپخش است.
روزنامه هفت صبح اخیرا در مطلبی نوشته است: «شنیده میشود پیمان جبلی رئیس جدید صدا و سیما دستور توقف 15 سریال را داده است که در میان آن ها سریال های نوروز و رمضان هم به چشم میخورد. پیمان جبلی یک شورا برای سامان دهی به سریال ها تشکیل داده و ماموریت اصلی را به سیما فیلم سپرده است. رئیس تازه صدا و سیما عزم خود را جزم کرده تا حوزه سریال سازی تکانی اساسی بخورد. از جمله این که واسطه ها از بین برود، قدرت به طور کامل دست سیما فیلم باشد و نظارت خودش بر تولید آثار بیشتر شود.»
اگر اهمیت مجموعه مدیریتی سازمان صدا و سیما بر امر سریال سازی، با مدیریت زمانی همراه نباشد، نتیجه مطلوبی عاید این سازمان نخواهد شد و به مرور با نرسیدن سریال های صدا و سیما به آنتن، مخاطبان همیشگی تلویزیون، به سرعت جایگزین جدیدی برای پر کردن اوقات فراغت خود پیدا خواهند کرد.
انتهای پیام /