یک‌شنبه 15 مهر 1403

کاهش تعداد ساختمان‌های بسیار پرخطر پایتخت

خبرگزاری خبرنگاران جوان مشاهده در مرجع
کاهش تعداد ساختمان‌های بسیار پرخطر پایتخت

قدرت اله محمدی، مدیرعامل سازمان آتش‌نشانی و خدمات ایمنی شهرداری تهران گفت: تعداد ساختمان‌های بسیار پرخطر از 129 به 71 مورد کاهش یافت.

وی افزود: تا پایان سال این اماکن باید تعیین تکلیف شوند. این ساختمان‌ها شامل بیمارستان، کارخانه، اماکن تجاری، دولتی و انبار است که ایمن‌سازی را انجام نمی‌دهند و برای آنها پرونده قضایی تشکیل شده است.

محمدی با بیان اینکه اگر مالکین ساختمان‌های بسیار پر خطر تمکین نکنند و ایمن‌سازی را انجام ندهند، این ساختمان‌ها پلمب خواهند شد، گفت؛ از مالکین تقاضا می‌کنیم که ایمن سازی کنند، ما هم به آنها کمک خواهیم کرد. دستگاه قضایی در مسیر ایمن‌سازی ساختمان‌های ناایمن همراه ماست.

مدیرعامل سازمان آتش‌نشانی و خدمات ایمنی شهرداری تهران در ادامه با بیان اینکه 10 درصد از حریق‌های ما در سال به دلیل مباحث مربوط به سیم کشی و اتصال برق است، افزود: در سال 1401، 2536 حادثه مربوط به این مسائل بود. البته در سال 1402 این آمار کاهشی بود.

وی با اشاره به اینکه موارد مربوط به واحد‌های مسکونی برای یکسری تجهیزات محدود مثل یک یخچال، لباسشویی و... است، گفت: در حال حاضر در بعضی از خانه‌ها از چند وسایل برقی استفاده می‌کنند که این بار اضافه را به شبکه تحمیل می‌کند و ممکن است باعث اتصال برق و حریق شود.

محمدی در مورد بازار هم تاکید کرد: سیم کشی و ظرفیت بازار مربوط به 100 سال گذشته است و جوابگوی نیاز فعلی نیست. خسارات حادثه در بازار بالاست و نیاز به رسیدگی فوری دارد. جلسات زیادی در مورد بازار گذاشتیم که متاسفانه متوقف شد. برای موضوع ایمن‌سازی و نوسازی بازار یک کمیته شامل دستگاه قضایی، آتش‌نشانی، اصناف و بازاریان و... باید تشکیل شود. 80 درصد سرمایش بازار توسط کولر گازی است که نیاز است سیستم برق رسانی آن نو شود. در بازار سید ولی عملیات اطفای حریق 54 ساعت طول کشید، چون هیچ گونه وسیله ایمن‌سازی در آن وجود نداشت.

وی در پایان گفت: در موضوع بازار به دلیل وجود کابل ها؛ خودرو و نردبان‌های سازمان آتش‌نشانی و خدمات ایمنی شهرداری تهران نمی‌توانند از آن عبور کنند. 40 درصد حوادث بازار به موضوعات برق مربوط است این در حالی است که روزانه 1.5 میلیون نفر در آن تردد می‌کنند. البته 20 تا 30 درصد ایمن سازی موضوعات مربوط به برق در بازار با کمک دستگاه قضایی و میراث فرهنگی انجام شده است.