یک‌شنبه 15 مهر 1403

کاهش جرایم سایبری نیازمند جریان سازی مسائل حقوقی است / مساجد تحول آفرین هستند

خبرگزاری دانا مشاهده در مرجع
کاهش جرایم سایبری نیازمند جریان سازی مسائل حقوقی است / مساجد تحول آفرین هستند

مسئول سازمان بسیج حقوق دانان استان اردبیل از مساجد به عنوان اصلی ترین پایگاه مردمی در تحول آفرینی مثبت در جامعه نام برد و گفت: تنها با جریان سازی مسائل حقوقی در فضای حقیقی و مجازی می توان به کاهش جرایم سایبری کمک کرد.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ رضا ندایی مسئول سازمان بسیج حقوق دانان استان اردبیل در گفتگو با سبلان ما، به اهمیت نقش آفرینی اقشار مختلف در فضای مجازی اشاره کرد و گفت: حقوق دانان نقش مهمی در سالم سازی فضای مجازی دارند.

وی با بیان اینکه بسیاری از فعالان فضای مجازی از روی جهالت و عدم آشنایی با مسائل حقوقی در فضای مجازی مرتکب جرم می شوند گفت: فعالیت های جهادی حقوق دانان و کارشناسان مسائل حقوقی در این حوزه و ارائه مسائل حقوقی به عموم مردم نقش مهمی در کاهش آسیب های اجتماعی و جرایم در فضای حقیقی و مجازی دارد.

ندایی در ادامه سخنان به چالش های موجود در فضای مجازی اشاره کرد و گفت: اگر مردم اموزش های حقوقی لازم در فضای مجازی را ببیند و از مسائل حقوقی اگاه شوند مسلما از میزان ارتکاب جرم در فضای حقیقی و مجازی نیز به طور چشمگیری کاسته خواهد شد.

وی به هفته مساجد اشاره کرد و گفت: راه اندازی نهضت اگاه سازی مسائل حقوقی در مساجد یکی از راهکارهای آشناکردن عموم مردم با مسائل حقوقی است.

ندایی گفت: ارائه خدمات مشاوره حقوقی، اگاه سازی مسائل حقوقی و بررسی آسیب های اجتماعی در محلات با حضور کارشناسان مسائل حقوقی و دادگستری در مساجد با حضور عموم مردم می تواند ضمن ارتقای بینش مردم نسبت به مسائل حقوقی از میزان ارتکاب به جرم در محلات نیز بکاهد چراکه مساجد مهمترین و اصلی ترین پایگاه مردمی برای تحول افرینی مثبت در جامعه هستند.

وی در بخش دیگری از سخنان خود به تشریح برخی از مسائل حقوقی در فضای مجازی پرداخت و گفت: متاسفانه عده‌ای در حالی دم از نوپا بودن فضای مجازی می‌زنند و آن را جزء جدایی‌ناپذیر زندگی می‌دانند و از تحول دیجیتال سخن می‌گویند که در واقع کوچک‌ترین گامی برای ساماندهی و حل مشکلات حقوقی در فضای مجازی بر نمی‌دارند.

مسئول سازمان بسیج حقوق دانان استان اردبیل خواهان جریان سازی مسائل حقوقی در فضای مجازی شد و گفت: تولید محتوای اثرگذار و انتشار مسائل حقوقی در فضای مجازی در اینخصوص کمک کننده است.

ندایی به الزامات حقوقی در فضای مجازی نیز اشاره کرد و گفت: مسئولیت انتشار محتوا در در پیج های اینستاگرام و سایر شبکه های اجتماعی، مقابله با سایت های هنجارشکن، تحریک افراد به ارتکاب جرم، رعایت نکردن حریم خصوصی افراد و سایر موارد از جمله آسیب هایی است که در صورت اگاه سازی افراد نسبت به جرم بودن فعالیت ها و تبعات آن بعد از ارتکاب عمل، می تواند نقش بسزایی در کاهش ارتکاب جرم و به تبع آن کاهش اسبیب های اجتماعی منجر شود چراکه بسیاری از افراد از روی نااشنایی به اعمال مجرمانه در فضای مجازی و به خاطر کسب درآمد دست به چنین اعمالی می زنند که قطعا با جهاد تبیین و آگاه سازی عمومی ارتکاب به جرم در فضای مجازی تا حد چشمگیری کاهش خواهد یافت.

وی به راهکارهای آموزش همگانی مسائل حقوقی در جامعه نیز اشاره کرد و گفت: بسیج حقوق دانان استان اردبیل در کنار فعالیت های مسجد محور خود، با حضور فعال در شبکه های اجتماعی و ارائه خدماتی چون مشاوره های حقوقی مجازی در قالب وکیل آنلاین، توزیع اگاه سازی های مسائل حقوقی در فضای حقیقی و مجازی به صورت پوستر، عکس نوشت، پادکست صوتی در شبکه های اجتماعی جهت اصلاح جامعه و ارتقای سلامت و امنیت جامعه به ایفای نقش می پردازند.

مسئول سازمان بسیج حقوق دانان استان اردبیل در پایان سخنان خود خاطرنشان کرد: جامعه به حقوقدانانی از نسل مومن انقلابی پای کار، باانگیزه، بانشاط و پاسخگوی جهادی نیاز دارد که بتواند در حوزه فعالیت های فرهنگی، محتوایی، خانواده کارهای مؤثر و ماندگاری انجام دهد.

انتهای پیام /