شنبه 10 آذر 1403

کاهش 30 درصدی سفارشات چاپی در نیمه نخست سال

خبرگزاری تسنیم مشاهده در مرجع
کاهش 30 درصدی سفارشات چاپی در نیمه نخست سال

مدیرعامل شرکت تعاونی لیتوگرافان ایران از کاهش 30 درصدی سفارشات چاپی در نیمه نخست سال خبر داد و گفت: طولانی شدن پروسه اختصاص ارز نیمایی برای واردات، ما را با کاهش دسترسی به مواد اولیه مواجه کرده است.

- اخبار فرهنگی -

غلامرضا شجاع مدیرعامل شرکت تعاونی لیتوگرافان ایران در گفت‌وگو با خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم، از کاهش سفارشات چاپی در 6 ماهه نخست سال جاری نسبت به بازه زمانی مشابه سال گذتشه خبر داد و گفت: بر اساس بررسی های انجام شده سفارشات چاپی حداقل 30 درصد نسبت به سال گذشته کاهش داشته است.

وی ادامه داد: در این راستا عمده فعالان صنعت چاپ با کمبود نقدینگی مواجه هستند که مشکلاتی را به لحاظ اقتصادی برای آنان ایجاد کرده است، از سوی دیگر در دسترسی به مواد اولیه مصرفی در چاپ نیز موانعی وجود دارد‌، برای نمونه هنوز این قانون وجود دارد که هر بازرگانی می‌تواند 85 درصد میانگین دو سال قبل خود واردات داشته باشد، برای نمونه اگر بازرگانی 100 هزار دلار در دو سال گذشته کالا وارد کرده باشد، امسال می‌تواند تنها 85 هزار دلار کالا وارد کنند. از آنجایی که 90 درصد مواد مصرفی و حیاتی و لازم برای صنعت چاپ را بازرگانان می آورند، ما با کمبود برخی اقلام روبرو هستیم‌، این کمبود فعلابا توجه به حجم اندک سفارشات چاپی خود را نشان نداده است، اما با افزایش حجم سفارشات ما قطعا با مشکل مواجه خواهیم شد.

به گفته شجاع معمولا از نیمه مهر ماه حجم سفارشات چاپخانه‌ها با افزایش روبرو می شود‌، اما امسال شاهد این افزایش نبودیم. تنها برخی از چاپخانه‌های بزرگ که مجتمع هستند و امور پیش از چاپ‌، چاپ و پس از چاپ را بر عهده دارند‌، حجم سفارشاتشان بد نیست‌، عمده واحدهای کوچک و متوسط با کاهش شدید سفارشات چاپی مواجه هستند.

هزار توی سرگردانی در فرسودگی ناوگان صنعت چاپ

وی از افزایش 10 درصدی قیمت زینک خبر داد و گفت: در برخی انواع زینک و سایزها مه متقاضیان بیشتری دارد‌، با کمیابی کالا مواجه هستیم‌، از سوی دیگر واردکننده‌ها نیز نتوانسته‌اند‌، برای واردات زینک ارز نیمایی دریافت کنند، قرار بود دولت 35 روزه ارز در اختیار قرار دهد‌، اما با گذشت بیش از 50 روز هنوز تجار نتوانسته‌اند‌، ارز لازم را دریافت کنند. در حوزه کاغذ نیز واردکننده‌های کاغذ و مقوا شدیدا با محدودیت ارز نیمایی مواجه هستند.