کدام نانومواد بیشترین انتشارات را در سال 2019 داشتهاند؟
بر اساس آخرین آمارها گرافن بیشترین سهم از مقالات نانو را به خود اختصاص داده است و پس از آن نانوکامپوزیتها و نانولولهها در رده بعدی قرار دارند.
به گزارش ایسنا، مطابق استاندارد ISO/TS 80004 عنوان نانومواد به موادی اطلاق میشود که حداقل یک بعد آنها در مقیاس نانومتر (یک تا 100 نانومتر) باشد یا ساختار درونی یا سطحی نانو ساختار داشته باشند و این مواد بر اساس مورفولوژی به دستههای کوچکتری از قبیل نانولوله، نانومیله، نانوصفحه، نانوکره و غیره تقسیم بندی میشوند.
بر اساس بررسی آماری سالانه استت نانو، نزدیک به 190 هزار مقاله مرتبط با فناوری نانو در سال 2019 در بانک داده Web of Science نمایه شدند. از این تعداد 34 هزار و 650 مقاله یعنی حدود 30 درصد از مقالات مربوط به گرافن میشود که در بازه زمانی 10 ساله پس از اعطای جایزه نوبل به خاطر سنتز و کشف خواص گرافن با سرعت چشمگیری رشد کرده است.
رشد سالانه انتشار مقالات این نانوماده از 40 درصد در سال 2014 به 12 درصد در سال 2019 رسیده است.
پس از گرافن، نانو کامپوزیتها و نانولولهها با 22 و 17 درصد بیشترین سهم از مقالات نانوی 2019 را به خود اختصاص دادند.
نانومواد با مورفولوژیهایی مانند نانوفوم و nanoonion و بروفین کمترین تعداد مقالات را دارند.
گرافین از جمله نانومواد همخانواده گرافن است که از سال 2013 شناسایی شد و با وجود اینکه هنوز مقالات آن اندک است، اما بیشترین رشد سالانه (47 درصد) را داشته و از نظر میانگین ارجاعات نیز در سال 2019 جزو نانومواد برتر بوده است.
پس از گرافین، نانو سیالات و نانو صفحات (نانوورقها) به ترتیب با 36 و 24 درصد رشد سالانه در سال 2019 در ردههای بعدی قرار دارند.
بر اساس اعلام ستاد توسعه فناوری نانو، برخی از نانومواد نیز با افت توجه محققان روبهرو شدند و در سه سال گذشته سهم رشد مقالات آنها منفی بوده است که میتوان به لایههای خودآرا، درخت سانها، سیم کوانتومی و چاه کوانتومی اشاره کرد.
انتهای پیام