سه‌شنبه 16 بهمن 1403

کرملین از اختلافات جدی روسیه با ترکیه بر سر کریمه خبر داد

خبرگزاری ایرنا مشاهده در مرجع
کرملین از اختلافات جدی روسیه با ترکیه بر سر کریمه خبر داد

مسکو - ایرنا - دیمیتری پسکوف سخنگوی رئیس جمهوری روسیه اعلام کرد که موضع آنکارا در مساله کریمه موجب اختلاف جدی بین روسیه و ترکیه شده است.

به گزارش ایرنا، سخنگوی پوتین روز جمعه در گفت و گوی مجازی با خبرنگاران با بیان اینکه مساله کریمه جزو اختلافات جدی دو کشور است، اظهار داشت: ما در این مساله موضع کاملا مقابل با یکدیگر داریم و به تبیین موضع اصولی خود در مساله کریمه به شرکای ترکیه ای ادامه می دهیم.

وی افزود: روابط دو کشور سودمند متقابل است و بر مبنای اصول عدم مداخله در امور داخلی یکدیگر و احترام به منافع همدیگر استوار شده است. با این حال بدیهی است که در روابط دو کشور اختلافاتی وجود دارد.

شبه جزیره کریمه در سال 2014 پس از برگزاری همه پرسی عمومی که اکثریت ساکنان این منطقه به جدایی از اوکراین رای دادند با امضای توافقنامه ای با روسیه، به این کشور ملحق شد.

مقامهای ترکیه بارها اعلام کرده اند که جدایی کریمه از اوکراین را به رسمیت نمی شناسند و این منطقه را بخشی از سرزمین اوکراین می دانند که روسیه تصرف کرده است.

روسیه موضع خود در قبال قره باغ را تغییر نداده است

سخنگوی رئیس جمهوری روسیه در بخش دیگری از سخنان خود به خبرنگاران گفت که روسیه موضع خود را در مورد موقعیت حقوقی قره باغ تغییر نداده است.

وی خاطرنشان کرد که مالکیت قره باغ از مدتها پیش با قطعنامه های شورای امنیت سازمان ملل تعیین و مشخص شده است.

پسکوف با بیان اینکه مالکیت (جمهوری آذربایجان) بر قره باغ از مدتها پیش در قطعنامه های مربوطه شورای امنیت تعیین شده است، اظهار داشت: روسیه هیچ چیزی را تغییر نداده و در واقع هیچ کشوری موضع خود را تغییر نداد.

وی ادامه داد: رئیس جمهوری روسیه اعلام کرده است که هیچ کشوری استقلال قره باغ را به رسمیت نشناخت و حتی دولت ارمنستان هم استقلال این منطقه را به رسمیت نشناخته بود.

درگیری‌های نظامی میان جمهوری آذربایجان و ارمنستان ششم مهر ماه گذشته در منطقه مورد مناقشه قره باغ آغاز شد و در 9 نوامبر (19 آبان ماه) گذشته با امضای بیانیه سه جانبه روسای جمهوری آذربایجان، روسیه و نخست وزیر ارمنستان پایان یافت.

جمهوری آذربایجان موفق شد در جریان این جنگ 44 روزه هفت شهرستان و نیز چند منطقه راهبردی اشغال شده در سالهای 1992 و 1993 از سوی نیروهای ارمنی در قره باغ را آزاد کند.

روسیه از منافع خود در طرج خط لوله گاز جریان شمالی2 دفاع می کند پسکوف در ادامه سخنان خود گفت که باتوجه به اقدامات آمریکا علیه طرح خط لوله گاز جریان شمالی 2، روسیه همه اقدامات ممکن برای دفاع از منافع خود در این طرح را بکار خواهد بست.

به گزارش رسانه های روسی، کنگره آمریکا بودجه دفاعی این کشور را تایید کرد که در آن گسترش تحریم ها در مورد طرح خط لوله گاز جریان شمالی 2 پیش بینی شده است.

خط لوله گاز جریان شمالی -2 برای انتقال سالانه 55 میلیارد متر مکعب گاز روسیه از طریق دریای بالتیک به آلمان برنامه ریزی شده که بخشی از برنامه شرکت روسی گازپروم برای رهایی از اتکا به مسیر کنونی اوکراین برای گاز رسانی به اروپا است. فاز نخست این خط لوله به آلمان که 1222 کیلومتر است، سال 2011 به بهره برداری رسیده و سالانه بیش از 20 میلیارد مترمکعب گاز روسیه را به این کشور اروپایی منتقل می کند. هزینه ساخت مرحله دوم این خط لوله حدود هفت میلیارد و 400 میلیون یورو برآورد شده است که گازپروم و چند شرکت اروپایی دیگر اعتبار مالی آن را تامین می کنند. اجرای این طرح، گاز روسیه را ارزان تر به بازارهای مصرف اروپایی می رساند، زیرا هزینه ترانزیت که اکنون به اوکراین و کشورهای دیگر مسیر پرداخت می شود، حذف خواهد شد و این کاهش بها برای مسکو به عنوان موفقیت عاملی است تا خریداران بیشتری جذب کند. آمریکا و اوکراین از مخالفان طرح انرژی روسیه هستند.

*س_برچسب‌ها_س*