کرملین
کرملین
زلنسکی در نشست خبری با نخست وزیر اسپانیا گفت، دولت کییف آماده مذاکرات برای پایان دادن به درگیری است، اگر نیروهای روسی به صورت کامل از دونباس (شرق اوکراین) و کریمه عقب نشینی کنند.
شمشیر نادرشاه، بنیانگذار دودمان افشاریه روایتگر بخشی مهم از تاریخ ایران است. نادر سه بار به داغستان لشکر کشید. او در طی جنگها با شمشیرش مهاجمان مختلف از جمله افغانها، روسها و عثمانیها را از ایران بیرون راند، کشور را یکپارچه کرد و استقلال آن را بازگرداند. لقب نادرشاه که تا به هندوستان لشکر کشید جهانگشاست.
پس از پیروزی ولادیمیر پوتین در انتخابات ریاست جمهوری 2018، دیمیتری مدودف به عنوان نخست وزیر باقی ماند. دو منبع نزدیک به کرملین و یک منبع نزدیک به دولت روسیه در آن زمان به مدوزا گفتند که این بخشی از "معامله" بین پوتین و مدودف بود. مدودف می خواست دوباره [برای ریاست جمهوری] نامزد شود، اما پوتین به او اجازه نمی داد. از سوی دیگر، نخست وزیری مدودف برای دو دوره بعدی "تضمین شده" بود.
اقتصادنیوز: یک نشریه انگلیسی به نقل از مشاور رئیس جمهوری اوکراین گزارش داد که لندن و کییف درحال رایزنی در مورد سرنوشت یک تاجر اوکراینی ساکن انگلیس هستند که به جاسوسی برای روسیه مظنون است.
در گذشته، پوتین گفته است که هرگز نمیتواند خیانت را ببخشد؛ یعنی دقیقاً همان اصطلاحی که او در مورد اقدامات پریگوژین نیز به کار برده است. بنابراین گرچه میان پوتین و پریگوژین توافقی حاصل شده و پریگوژین با پادرمیانی لوکاشنکنو به بلاروس رفته، اما جان او همچنان در معرض خطر و تهدید است.
رییس سیا با سرگئی ناریشکین، مقام مسؤول سرویس اطلاعات خارجی روسیه تماس گرفته تا به اعلام کند، این شورش ارتباطی با آمریکا ندارد.
آژانس بینالمللی انرژی اتمی اعلام کرد که هیچ مین یا مواد منفجره دیگری در نیروگاه هستهای زاپوریژیا کشف نکرده است.
در شورش واگنر صرفنظر از اینکه کدام سناریو در عالم واقع اتفاق افتاده است اما از نگاه ناظران این اتفاق زنگ خطر و هشدار را نسبت به بکارگیری ارتش خصوصی و پیمانکاران نظامی به صدا درآورده است. احتمالاً پوتین با درک همین موضوع، از نیروهای واگنر درخواست الحاق به ارتش را کرده است.
عقبنشینی سریع واگنر به تنشهای داخلی در روسیه ارتباط مییافت یا نتیجه توافقی پشتپرده بود؟
هفتهنامه اکونومیست سرمقاله این هفته خود را به ارزیابی از شورش گروه واگنر در روسیه اختصاص داده است. به اعتقاد این نشریه این مساله به تصویر پرقدرت رئیس جمهور روسیه خدشه وارد کرده است؛ بهطوریکه همزمان با این رویداد آخرین پرده از نمایش ولادیمیر پوتین بهعنوان یکی از حاکمان تاریخی روسیه در 24ژوئن پایین افتاد.
در حالیکه شنیده میشد فریماه فرجامی در یکی دو روز گذشته از دنیا رفته است، خبر رسمی درگذشت او توسط انجمن بازیگران خانه سینما اعلام شد.
اقتصادنیوز: زلنسکی دستور تقویت نیروهای اوکراین در مرز بلاروس را صادر کرد.
هفته نامه اکونومیست در سرمقاله شماره یکم جولای سال 2023، با عنوان «حقارت ولادمیر پوتین» به شورش واگنر پرداخته و نوشته است: شورش واگنر ضعف رو به رشد حاکم ظالم روسیه را آشکار میکند اما هنوز نمیتوانید دور او را خط بکشید.
به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری دانشجو، شورش گروه واگنر به رهبری «یوگنی پریگوژین» یک روز هم زمان نبرد و فرمانده این گروه پس از میانجیگری «الکساندر لوکاشنکو»، رئیسجمهوری بلاروس از مواضع خود عقب نشست. اگرچه دولتهای غربی تحولات روسیه را بروز شکاف در قدرت پوتین تعبیر کردهاند، اما برخی کارشناسان هم فرضیه نمایشیبودن این اتفاقات را رد نمیکنند. با نگاهی موشکافانه به این رخداد و اخبار...
اقتصادنیوز: پریگوژین میدید که نسبت به ارتش روسیه شایستگی و توانایی بیشتری دارد و از مقامات نظامی روسیه و کارآیی آنها ناامید شد و دست آخر دست به شورش زد. برای همین است که یک حاکم باید همیشه توجه داشته باشد که یک مزدور به مثابه شمشیری دولبه است و هرچه تواناییاش بیشتر باشد، خطرش نیز بیشتر است.
تصاویر ماهوارهای پایگاهی نظامی در جنوبی شرقی مینسک، پایتخت بلاروس نشان میدهد که در روزهای اخیر ساخت یک پایگاه تازه برای نظامیان واگنر با سرعت در جریان است.