شنبه 10 آذر 1403

کرونا برگزاری نشست مقدماتی اپک را به تعویق انداخت

خبرگزاری ایرنا مشاهده در مرجع
کرونا برگزاری نشست مقدماتی اپک را به تعویق انداخت

تهران - ایرنا - مالزی نشست سه روزه میان مقامات مالی و بانک‌های مرکزی کشورهای عضو سازمان اپک را که قرار بود امروز (سه شنبه) در این کشور آغاز شود، به علت بحران کرونا به تعویق انداخت.

به گزارش خبرگزاری رویترز، سخنگوی دولت مالزی با صدور بیانیه‌ای ضمن اعلام این خبر، تصریح کرد: «این تصمیم به عنوان اقدامی برای حفظ امنیت و سلامت تمام نمایندگان و همچنین مسوولان برگزاری اتخاذ شده است.»

به گفته این مقام مالزیایی هنوز تاریخ جدیدی برای برگزاری این جلسه تعیین نشده است.

با افزایش آمار مبتلایان به ویروس «کووید -19» به 553 مورد در مالزی، دولت این کشور بر شدت تدابیر امنیت بهداشتی برای جلوگیری از گسترش بیشتر این ویروس مرگبار افزوده و مجازات‌های سنگینی را برای ناقضان این مقررات تعیین کرده است.

این کشور آسیایی ماه نوامبر (آبان - آذر) میزبان اجلاس آتی سازمان سازمان همکاری‌های اقتصادی آسیا - پاسفیک (APEC) خواهد بود.

اپک یک گروه اقتصادی منطقه‌ای متشکل از کشورهای حاشیه اقیانوس آرام است که در سال 1989 با هدف استفاده از وابستگی متقابل فزاینده کشورهای منطقه آسیا و اقیانوس آرام تشکیل شد و سران کشورهای عضو آن به صورت سالانه با یکدیگر ملاقات می کنند.

21 کشور استرالیا، برونئی، کانادا، اندونزی، ژاپن، کره جنوبی، مالزی، نیوزیلند، فیلیپین، سنگاپور، تایلند، تایوان، هنگ کنگ، پاپوآ گینه نو، چین، مکزیک، شیلی، پرو، روسیه، آمریکا و ویتنام، اعضای اپک هستند و پاپوا گینه نو اکنون ریاست دوره ای این سازمان را برعهده دارد. بر اساس گزارش بانک جهانی اعضای اپک با دارا بودن حدود 40 درصد جمعیت جهان، 57 درصد کل تولید ناخالص داخلی و 60 درصد خروجی اقتصادی جهان را در اختیار دارند. اما آنچه مانع از قدرت گرفتن و ایفای نقش اصلی اپک در اقتصاد جهانی شده شامل گستردگی و تنوع اقتصادهای این گروه بزرگ اقتصادی است.

اکنون مجموعه‌ای از کشورهای فقیر و ثروتمند در این سازمان عضویت دارند و هم سطح نبودن قدرت اقتصادی آنها به عنوان سدی برای افزایش اثر گذاری جهانی اپک عمل کرده است. این بلوک اقتصادی با سابقه حدود 30 سال خود که دبیرخانه آن در سنگاپور قرار دارد، به دنبال ایجاد مکانیزم اقتصادی پویا و تسهیل فضای تجاری مطلوب و پایدار است. چشم‌انداز این سازمان دستیابی به بازار مشترک آسیا - اقیانوس آرام در سال 2020 میلادی است و مسئولان آن اعلام کردند که در تلاش هستند تا آن زمان تمامی موانع تجارت کالا، خدمات و سرمایه‌گذاری در منطقه را به تدریج از میان بردارند.

*س_برچسب‌ها_س* *س_پرونده خبری_س*