دوشنبه 9 مهر 1403

کرونا تقاضای نام نویسی در مدارس دولتی ساوه را افزایش داد

خبرگزاری ایرنا مشاهده در مرجع
کرونا تقاضای نام نویسی در مدارس دولتی ساوه را افزایش داد

ساوه - ایرنا - مدیر آموزش و پرورش ساوه از ریزش دانش آموزان در مدارس غیرانتفاعی به دلیل شرایط اقتصادی متاثر از کرونا خبر داد و افزود: این موضوع سبب افزایش درخواست اولیا برای نام نویسی فرزندان شان در مدارس دولتی شده که می تواند به چالش بزرگی برای سیستم آموزشی این شهرستان تبدیل شود.

مدیر آموزش و پرورش شهرستان ساوه نیز گفت: با وجود تلاش‌های دولت و مشارکت خیرین مدرسه ساز برای تامین فضای آموزشی ساوه، اما این شهرستان همچنان با کمبود فضای آموزشی و معلم روبروست. «ابراهیم فراشیانی» روز یکشنبه در نشست شورای آموزش و پرورش این شهرستان اظهار کرد: بر اساس آمار سامانه ستاد آموزش و پرورش در سال تحصیلی جاری 52 هزار و 305 دانش‌آموز بدون احتساب آمار پیش‌دبستانی ها در سطح مدارس شهرستان ساوه مشغول به تحصیل هستند و مهمترین مشکلات پیش رو برای سال تحصیلی آینده نیز کمبود فضا و نیرو آموزشی است که با وجود تلاش های دولت و اهتمام خیران همچنان کاستی هایی در این زمینه ها وجود دارد. وی گفت: در مقایسه با سال تحصیلی گذشته و به دلیل ماهیت صنعتی و مهاجرپذیری ساوه، یک هزار و 394 دانش آموز جدید به آمار این شهرستان افزوده شد که باید برای تامین زیرساخت های مورد نیاز در حوزه آموزشی تلاش کنیم.

فراشیانی گفت: کمبود فضا و نیروی آموزشی سبب تحقق نیافتن برخی از اهداف سند تحول بنیادین در مقطع ابتدایی شده است ضمن اینکه مناطق حاشیه نیز با تراکم بالای دانش‌آموزی مواجه است به گونه ای که در یک مدرسه 500 دانش‌آموز در 13 کلاس درس تحصیل می‌کنند و در برخی از کلاس ها نیز تا 40 دانش آموز تراکم وجود دارد.

وی افزود: در مقطع متوسطه اول افزون بر 400 دانش آموز افزایش یافته است و در اکثر مدارس مقطع متوسطه اول نیز میزان دانش آموزان در هر مدارس بیشتر از میانگین کشوری است و دلیل آن افزایش نیافتن سرانه فضای آموزشی است.

فراشیانی اظهار داشت: سیاست آموزش و پرورش بر این است که 60 درصد دانش آموزان در رشته های فنی و مهارت محور هدایت و مابقی در رشته‌های نظری مشغول به تحصیل شوند که در مقطع متوسطه دوم پسرانه شرایط خوب است اما در مدارس دخترانه از معیار آموزش و پرورش کمی انحراف دارد به طوری که 37 درصد در هنرستان و مابقی در مدارس نظری تحصیل می‌کنند که دلیل آن کمبود امکانات و زیرساخت‌های آموزشی است. وی بر تامین اعتبارات لازم و فضای آموزشی برای ساخت مدارس با همکاری خیرین تاکید کرد و افزود: امیدواریم با تکمیل چند طرح آموزشی تا آغاز سال تحصیلی جدید بخشی از کمبود فضای آموزشی شهرستان برطرف شود. مدیر آموزش و پرورش شهرستان ساوه در خصوص کمبود نیروی انسانی و معلم اظهار کرد: هم اکنون 856 کلاس درس برای مقطع ابتدایی در نقاط شهری و روستایی مورد نیاز است که 478 نیروی انسانی معلم برای آن موجود است و با احتساب جمعیت دانش آموزی 403 معلم ابتدایی کمبود وجود دارد. همچنین تعداد 293 معلم در مقطع متوسطه اول، 194 مقطع متوسطه دوم و 191 معلم در هنرستان کمبود وجود دارد. وی عنوان کرد: بدون احتساب نیروهای حق‌التدریس، در تمام مقاطع تحصیلی شهرستان با کمبود یک هزار و 81 نیروی آموزشی در تمامی مقاطع تحصیلی مواجه هستیم که لازم است در این خصووص چاره اندیشی شود.

*س_برچسب‌ها_س* *س_پرونده خبری_س*