یک‌شنبه 30 دی 1403

کرونا و روند کاهشی اقبال دانش‌آموزان برای ثبت‌نام در مدارس غیردولتی

خبرگزاری ایرنا مشاهده در مرجع
کرونا و روند کاهشی اقبال دانش‌آموزان برای ثبت‌نام در مدارس غیردولتی

خرم‌آباد - ایرنا - شیوع بیماری کووید 19 و آموزش‌های مجازی در مدارس استقبال از مدارس و موسسات غیردولتی را کاهش و تمایل به تحصیل در مدارس دولتی لرستان را با استقبال بیشتری مواجه کرده است.

به گزارش ایرنا، در سال تحصیلی گذشته که بصورت موقت مدارس تعطیل شدند کسی گمان نمی کرد که این تعطیلی طولانی مدت شود و اما به وجود اینکه به سرعت آموزش های مجازی و شبکه شاد جایگزین حضور فیزیکی دانش آموزان در مدارس شدند اما هنوز هم پس از گذشت چندین ماه از این تعطیلات اماکن بازگشایی مدارس و حضور دانش آموزان در کلاس های درس فراهم نشده است.

در این راستا آموزش ها به سمت کلاس های آنلاین و مجازی سوق داده شد و با همت معلمان و فرهنگیان تلاش شده است که آموزش و پرورش دانش آموزان تعطیل نشود.

با گذراندن ماه های تعطیلات تابستانی اکنون مدارس در آستانه بازگشایی قرار گرفته اند و با دستور وزیر آموزش و پرورش مدارس از 15 شهریور بازگشایی خواهند شد در این راستا سناریوهایی در نظر گرفته شده است تا بر اساس وضعیت های مختلف مناطق مدارس بازگشایی شوند.

اما در این میان برخی از موسسات و آموزشگاه های غیردولتی با کاهش ثبت نام و استقبال دانش آموزان مواجه شده اند و از طرف دیگر استقبال برای ثبت نام در مدارس دولتی بیشتر شده است.

مدیر یک آموزشگاه غیر انتفاعی در خرم آباد گفت: امسال بدلیل ماندگاری بیماری کرونا و برگزاری کلاسها به صورت مجازی، اولیاء تمایل کمتری به ثبت نام فرزند خود در این نوع مدارس دارند.

وی که خواست نامش در خبر ذکر نشود به ایرنا اظهار داشت: در سالهای گذشته برای پذیرش در برخی مدارس غیردولتی امتحان ورودی برگزار می شد که امسال بدلیل کاهش استقبال از ثبت نام در این نوع مدارس، دانش آموزانی که مراجعه کرده بودند ثبت نام شده اند.

یکی از اولیا دانش آموزان نیز که سال های گذشته فرزندش در مدارس غیرانتفاعی درس خوانده بود به ایرنا گفت: برغم اینکه در سال تحصیلی گذشته نیمی از کلاسها غیرحضوری برگزار شدند اما این مدارس شهریه کامل دریافت کردند و امسال هم 20 درصد شهریه ها را افزایش داده اند.

محمدحسین دلفان افزود: وقتی مدارس غیردولتی در زمان کلاسهای غیرحضوری هزینه در مدارس متحمل نمی شوند چگونه شهریه را افزایش داده اند و این مسله ظلم به اولیایی است که فرزندانشان را در این مدارس ثبت نام کنند.

برخی دیگر از والدین دانش آموزان پیگیری بیشتر شبکه شاد را در مدارس دولتی دلیل جابجایی فرزند خود را ذکر می کنند و می گویند: افزایش هزینه ها در مدارس غیردولتی لزومی ندارد.

والدین، مدارس دانش آموزان را شتابزده جابجا نکنند

مدیرکل آموزش و پرورش لرستان در این باره گفت گفت: جمعیت دانش آموزان ثبت نام شده در مدارس غیردولتی کمتر است و به همین دلیل امکان رسیدگی و پیگیری آموزش دانش اموزان به صورت مجازی بیشتر خواهد بود و از طرفی امکان رعایت پروتکل های بهداشت نیز بیشتر مهیا است.

علیرضا نخعی از والدین تقاضا کرد که اجازه بدهند دانش آموزان در همان مدارس سال قبل تحصیل کنند و از طرفی از مدیران و موسسان مدارس غیردولتی تقاضا شده است که به دلیل شرایط اقتصادی تعامل با والدین برای پرداخت شهریه بیشتر شود.

تحصیل 33 هزار دانش اموز لرستانی در مدارس غیردولتی

رییس اداره مشارکت‌های مردمی آموزش و پرورش لرستان نیز گفت: پیش ثبت نام مدارس غیردولتی از قبل آغاز شده و اکنون ثبت نام ها ادامه دارد اما تاکنون درصد استقبال از مدارس غیردولتی مشخص نشده است.

علی اشرف حیدری افزود: در سال گذشته 33 هزار نفر از دانش اموزان استان یعنی حدود 12 درصد در مدارس غیردولتی و تمام نوآموزان پیش دبستانی در مدارس غیردولتی تحصیل کردند.

وی با بیان اینکه بر اساس برنامه ریزی های انجام شده قرار بر افزایش نیم درصدی دانش آموزان مدارس غیردولتی بود که در شرایط کنونی هنوز میزان آمار نامشخص است اظهارداشت: در موج نخست شیوع ویروس کرونا مدارس غیردولتی در بحث آموزش های مجازی کارنامه موفقی داشتند و رضایت مندی والدین و دانش آموزان را کسب کردند.

حیدری در خصوص افزایش شهریه ها برای سال تحصیلی جدید عنوان کرد: در سال تحصیلی جدید میانگین افزایش شهریه مدارس غیردولتی استان 20 درصد است.

وی گفت: در این راستا به مدارس اعلام شده که تا حد امکان با خانواده ها در زمینه پرداخت شهریه تعامل شود و در حد تمکن خانواده ها شهریه ها بصورت اقساط دریافت شوند.

حیدری ادامه داد: 620 مدرسه غیردولتی در لرستان فعال است.

سال تحصیلی جدید لرستان با حضور 360 هزار دانش‌آموز آغاز می‌شود

مدیرکل آموزش و پرورش لرستان همچنین گفت: سال‌تحصیلی جدید در استان 15 شهریور با حضور 360 هزار دانش‌آموز در پنج هزار و 300 مدرسه آغاز می‌شود.

نخعی اظهار داشت: در حال حاضر یک هزار و 600 مدرسه که تاکنون تحت پوشش اینترنت نبود متصل شدند و در این راستا اقدامات بسیار خوبی در استان شده اما به لحاظ وسایل ارتباطی حدود 30 درصد دانش آموزان فاقد گوشی های هوشمند هستند که تمهیدات لازم برای بازگشایی مدارس مطابق با ستاد مقابله با کرونا در سطح استان مهیا شده است.

وی عنوان کرد: در این زمینه هیچگونه نگرانی وجود ندارد و تمام دانش آموزان استان تحت پوشش تحصیلی قرار می گیرند و شیوه های جایگزین حتما خدمات آموزشی را دسترس دانش آموزان قرار می دهد.

نخعی گفت: خوشبختانه در لرستان مناطق دور دست، کم جمعیت هستند و کلاس های زیر 10 نفر را می توان حضوری برگزار کرد و 90 درصد مدارس مناطق محروم به صورت حضوری برگزار خواهند شد.

وی اظهار داشت: به منظور بازگشایی مدارس سناریوهایی در نظر گرفته شده تا هیچگونه مشکلی در روزهای آغاز سال تحصیلی پیش رو نباشد و به همین منظور در مناطق با شرایط قرمز کلاس ها بصورت غیرحضوری و در مناطق با شرایط زرد مدارس پرجمعیت به گروه ها کوچک تقسیم می شوند.

نخعی با بیان اینکه درمدارس با شرایط زرد نهایت تلاش خواهد شد تا با رعایت فاصله های لازم و کمترین جمعیت در کلاس های درس دانش آموزان با هیچگونه مشکلی مواجه نشوند ادامه داد: در مناطق سفید کلاس ها بصورت حضوری برگزار خواهد شد و رعایت مسائل بهداشتی بسیار مورد تاکید است.

مدیرکل آموزش و پرورش لرستان عنوان کرد: تعطیلی آموزش و پرورش امکان ندارد و خانواده ها مطمئن باشند در صورتی که خطری دانش آموزان را تهدید کند به هیچ وجه کلاس های حضوری برگزار نمی شود.

تدوین سناریوهای بازگشایی مدارس در لرستان

رییس ستاد پروژه مهر در لرستان با بیان اینکه تدابیر لازم برای بازگشایی مدارس بر اساس وضعیت شیوع بیماری کووید 19 در شهرستان ها و مناطق مختلف در ستاد پروژه مهر لرستان در نظر گرفته شده است گفت: با توجه به شیوع بیماری کووید 19 امسال هفت کارگروه در این ستاد فعال شده و در کارگروه آموزش میزان دسترسی دانش اموزان استان به گوشی های هوشمند، توانمند سازی و اموزش مجازی مدیران، تهیه درسنامه و محتوای الکترونیک انجام شده است و کاملا مشخص شده بوده که اکنون آمادگی استان برای بازگشایی مدارس در چه حدی است.

نصرالله بازگیران بیان کرد: در حال حاضر دبیران در حال سپری نمودن روزهای پایانی برای توانمندسازی و آموزش های لازم جهت تدریس های مجازی و آنلاین هستند.

وی اظهار داشت: تمام مدیران مدارس موظفند که بر اساس سه وضعیت در خصوص بازگشایی مدارس برنامه ریزی کنند و میزان وضعیت را نیز ستاد مقابله با بیماری کووید 19 در استان مشخص می کند.

بازگیران ادامه داد: برنامه ریزی حضوری دانش اموزان در مناطق سفید و زرد انجام می شود و و همچنین شورای مدارس در خصوص نحوه حضور دانش اموزان می توانند تصمیم گیری های لازم را انجام دهند.

وی تاکید کرد: اولویت این برنامه ریزی ها سلام دانش آموزان است و در صورت تداوم وضعیت قرمز در مناطق استان دانش آموزان که دسترسی به گوشی های هوشمند و پوشش اینترنت ندارند از طریق درسنامه و محتوای آموزشی تحت آموزش قرار خواهند گرفتو در این راستا اقدامات لازم جهت تدوین محتوای الکترونیکی و درسنامه ها انجام شده و هیچگونه مشکلی برای بازگشایی مدارس وجود ندارد.

افزایش پهنای باند اینترنت جهت پوشش کامل شبکه شاد

معاون متوسطه آموزش و پرورش لرستان همچنین گفت: با همکاری دستگاه های مربوطه در استان پهنای باند اینترنت در مناطق مورد نیاز افزایش یافته است و مدارسی که در سال گذشته دچار مشکل بودند به شبکه شاد اضافه شدند.

بازگیران افزود: در این راستا تلاش شده که تا حد توان بسترهای لازم فراهم شود و دغدغه و نگرانی های والدین برطرف شود.

وی ادامه داد: در این راستا اعتماد سازی لازم انجام شده و نبست به ضدعفونی به موقع مدارس در مناطق مختلف برنامه ریزی شده است.

بازگیران در خصوص ایجاد مدارس خواهر خوانده در استان گفت: برای مدارس خاص که دارای شرایط قرمز هستند مدارس خواهر خوانده در نظر گرفته شده که می توانند از امکانات و تجهیزات مورد نیاز آنها استفاده کنند.

وی اضافه کرد: در طرح زوج و فرد نیز در مناطق دارای وضعیت زرد بر اساس مساحت مدارس با تصمیم شورای مدارس مدیران می توانند برخی دروس را از فضای مجازی ارایه دهند و در صورت لزوم برای حضور زوج و فرد دانش آموزان برنامه ریزی کنند.

*س_برچسب‌ها_س*