یک‌شنبه 30 دی 1403

کسری مالی کابینه اسرائیل در نتیجه جنگ غزه افزایش یافت

خبرگزاری فارس مشاهده در مرجع
کسری مالی کابینه اسرائیل در نتیجه جنگ غزه افزایش یافت

گروه اقتصاد بین الملل خبرگزاری فارس: بر اساس آخرین داده‌های منتشر شده توسط بخش حسابداری کل وزارت دارایی رژیم صهیونیستی، کسری مالی این رژیم افزایش یافته و در پایان ژانویه گذشته به 4.8 درصد تولید ناخالص داخلی رسیده است که نشان دهنده افزایش 0.6 درصدی نسبت به ماه قبل است.

کسری مالی که نشان دهنده شکاف بین درآمدها و هزینه‌های کابینه است در 12 ماه قبل از پایان ژانویه گذشته به 89.1 میلیارد شکل (24.24 میلیارد دلار) رسید.

مخارج کابینه رژیم صهیونیستی در ژانویه گذشته به طور قابل توجهی افزایش یافت و در مجموع به 41.2 میلیارد شکل (11.2 میلیارد دلار) رسید که نشان دهنده افزایش 36 درصدی نسبت به ژانویه 2021 است.

با این حال، طبق گزارش گلوبز بدون احتساب هزینه‌های مربوط به جنگ جاری در غزه، هزینه‌های کابینه اسرائیل با افزایش 14.6 درصدی مواجه شده است. از سوی دیگر درآمدهای کابینه در ماه ژانویه به 43.7 میلیارد شکل رسیده در حالی که در مدت مشابه سال 2023 به 44 میلیارد شکل رسیده بود.

حسابدار کل راه‌های رفع کسری رو به رشد کابینه اسرائیل را مطرح کرد و گفت: تامین مالی کسری از سه کانال اصلی استقراض محلی، استقراض خارجی و فروش دارایی‌های دولتی انجام می‌شود.

این در حالی است که موسسه رتبه بندی اعتباری آمریکایی مودیز رتبه اعتباری رژیم صهیونیستی را با چشم انداز منفی به «A2» کاهش داد. رتبه اعتباری معمولاً نشان دهنده توانایی کشورها برای دریافت وام و میزان اعتماد به توانایی آنها برای انجام به موقع تعهدات مالی است. هر چه رتبه بندی یک کشور بهتر باشد، خطرات مرتبط با استقراض آن کمتر می‌شود، در نتیجه آن کشور شرایط بهتر برای دریافت وام با هزینه‌های کم‌تر خواهد داشت.

رژیم صهیونیستی تاکنون 19 میلیارد شکل (5.2 میلیارد دلار) وام گرفته است اما بدهی داخلی 4 برابر مبلغ استقراض خارجی است که بالغ بر 5.4 میلیارد شکل است.

کنست چهارشنبه گذشته اولین قرائت بودجه اصلاح شده دولت برای سال 2024 را تصویب کرد. طبق توضیحات گلوبز، بودجه مصوب 6.6 درصد کسری مالی ایجاد می کند

کسری فزاینده مالی رژیم صهیونیستی، به ویژه با توجه به افزایش هزینه های کابینه مربوط به جنگ جاری در غزه، یک چالش اقتصادی بزرگ برای این رژیم ایجاد کرده است.

رژیم صهیونیستی در نتیجه تجاوز نظامی علیه نوار غزه، متحمل خسارات مداوم شده است و به گفته منابع وابسته به کابینه و غیر وابسته، این جنگ هزینه 100 تا 125 میلیارد دلاری را به صورت مستقیم یا غیرمستقیم به تل آویو تحمیل کرده و بیشتر آن مربوط به افزایش هزینه‌های نظامی جنگ است. اقتصاد اسرائیل به بن بستی بی سابقه رسیده و میزان زیان ها در برخی بخش ها و به خصوص بخش گردشگری این رژیم به 80 درصد رسیده است.

بر اساس سند منتشر‌شده از سوی وزارت خزانه‌داری رژیم صهیونیستی که با خوش‌بینانه‌ترین پیش‌بینی‌ها در خصوص سه سال آینده هم تهیه شده، بدهی‌های اسرائیل در سال‌های آتی به دلیل پیامدهای جنگ غزه رو به افزایش است.

بر اساس محاسبات جدید انتظار می‌رود کسری بودجه در اقتصاد اسرائیل در سال‌های 2025-2027 به میزان 134 میلیارد شکل (36 میلیارد دلار) افزایش یابد و به تبع آن بدهی‌ها تحت تأثیر بهره بدهی و همچنین هزینه‌های جنگ بیشتر خواهد شد.

بودجه 2024 رژیم صهیونیستی به دلیل هزینه‌های جنگ به 582 میلیارد شکل (156 میلیارد دلار) افزایش یافته که 55 میلیارد شکل (14.7 میلیارد دلار) با توجه به جنگی که به راه انداخته نسبت به بودجه اولیه تصویب شده برای امسال افزایش داشته است.

پایان پیام /

شما می توانید این مطلب را ویرایش نمایید

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید کسری مالی بودجه اسرائیل اقتصاد اسرائیل این خبر توسط افراد زیر ویرایش شده است