کشت بهاره محصولات کشاورزی در استان همدان آغاز شد
همدان - ایرنا - معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی استان همدان با بیان اینکه همدان یکی از استانهای پیشرو در کشاورزی کشور است، گفت: کشت بهاره محصولات کشاورزی در اراضی زراعی این استان آغاز شده است.
به گزارش ایرنا، محمد شهرام پرورش روز پنجشنبه در جمع خبرنگاران افزود: با سپری شدن سرما و مساعد شدن شرایط آب و هوایی، کشت بهاره محصولات اساسی به ویژه چغندرقند، سیب زمینی، ذرت و آفتابگردان و سایر محصولات در استان همدان آغاز شده است.
وی خاطرنشان کرد: پنج هزار هکتار چغندرقند به صورت 100 درصد مکانیزه در سطح اراضی کشاورزی استان همدان کشت و کود مورد نیاز آن تامین و تدارک دیده شده است.
وی گفت: استان همدان به عنوان یکی از استان های تولید مهم سیب زمینی است که در این رابطه از اواخر اسفند کشت سیب زمینی در سطح استان همدان آغاز شده و با برنامه ریزی 19 هزار هکتار که در استان داریم 10 هزار هکتار کشت در مناطقی که شرایط آب هوایی مساعد دارند، انجام شده است.
وی افزود: محصول تولیدی این کشت از اواسط تیر به بازار عرضه می شود و کشت سه محصول ذرت علوفه ای و دانه ای و آفتابگردان نیز با مساعد شدن شرایط از اردیبهشت شروع می شود.
به گفته پرورش، سموم مورد نیاز قبل از کشت و بعد از کشت بهاره، سموم پایهای چون پتاسه و فسفاته با تدبیر دولت و وزارت جهاد با قیمت مناسب تامین و در میان کشاورزان توزیع می شود.
وی اضافه کرد: بخش کشاورزی 29 درصد اشتغال و 25 درصد ارزش افزوده فعالیت های اقتصادی استان همدان را به خود اختصاص داده است.
وی خاطرنشان کرد: همچنین بخش کشاورزی همدان 5.4 درصد از تولیدات و 4.3 درصد از ارزش افزوده بخش کشاورزی کشور را به خود اختصاص داده است.
پرورشی با اشاره به اینکه بخش کشاورزی این استان دارای 117 هزار بهره بردار است، یادآور شد: 692 هزار هکتار از اراضی کشاورزی استان زیرکشت محصولات زراعی و باغی است.
معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهادکشاورزی استان همدان ادامه داد: 293 هزار هکتار از اراضی استان آیش است و سالانه نزدیک به 9.4 میلیون تن انواع محصولات کشاورزی در این استان تولید می شود.
وی بر جایگاه مهم همدان در تولید محصولات اساسی زراعی، باغی و دام و طیور در سطح کشور تاکید کرد و گفت: همدان دارای تولید سالانه حدود 406 هزار تن انگور، 54 هزار تن گردو، 920 هزار تن سیب زمینی، 50 هزار تن سیر، 340 هزار تن جو و 15 هزار تن گیاهان دارویی است.