کشت زراعت پاییزه در گنبدکاووس از مرز 105 هزار هکتار گذشت
گنبدکاووس - ایرنا - مدیر جهادکشاورزی گنبدکاووس گفت که از ابتدای فصل کشت زراعت پاییزه شامل چهار محصول "دانه روغنی کلزا، چغندرقند، جو و گندم" در این شهرستان تاکنون در 105 هزار و 120 هکتار از اراضی زراعی به زیرکشت این محصولات رفته است.
حبیب الله زارع روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهارداشت: فصل کشت زراعت پاییزه در گنبدکاووس از نیمه دوم مهرماه امسال با کاشت دانه روغنی کلزا آغاز شده و در ادامه با کشت چغندرقند و اکنون با کشت 2 محصول گندم و جو ادامه دارد.
وی پیش بینی کشت امسال چهار زراعت پاییزه در گنبدکاووس را در مجموع 142 هزار هکتار اعلام و اضافه کرد: تاکنون در سطح 105 هزار و 120 هکتار کشت محصول انجام شده که بیشترین آن مربوط به گندم با 85 هزار و 403 هکتار و کمترین آن مربوط به چغندرقند با 120 هکتار است.
زارع اضافه کرد: تاکنون در 13 هزار و 396 هکتار از اراضی زراعی گنبدکاووس زراعت جو و در سطح 6 هزار و 201 هکتار دانه روغنی کلزا کشت شده است.
مدیر جهادکشاورزی گنبدکاووس ادامه داد: سهمیه ابلاغ شده به این شهرستان توسط وزارت جهادکشاورزی برای سه محصول اصلی زراعت پاییزه یعنی دانه روغنی کلزا، گندم و جو در سال زراعی پیش رو به ترتیب 13، 107 و 22 هزار هکتار بوده است که به سبب کم بارشی و خشکسالی در زمان کشت هنوز محقق نشده است.
وی، بهترین زمان کشت برای 2 محصول گندم و جو در گنبدکاووس را نیمه نخست آذرماه دانست و افزود: میزان بذر مورد استفاده در هر هکتار گندم 180 کیلوگرم است که به ازای تاخیر هر روز در کشت باید یک کیلوگرم به این مقدار بذر اضافه شود.
زارع همچنین درخصوص توزیع نهادههای کشاورزی ویژه زراعت پاییزه در گنبدکاووس اظهارداشت: تاکنون 24 هزار و 50 تن انواع کود شیمیایی، 2 هزار و 500 تن بذر گواهی شده گندم، 476 تن بذر جو و 33 تن بذر کلزا بین کشاورزان شهرستان توزیع شده است.
به گفته وی امسال برای کشت زراعت پاییزه در گنبدکاووس مشکلی در تامین بذر گواهی شده و نهادههای کشاورزی موردنیاز وجود ندارد.
مدیر جهادکشاورزی گنبدکاووس با اشاره به شرایط خشکسالی حاکم بر سال زراعی پارسال و نبود بارش موثر از ابتدای سال آبی جاری تاکنون به کشاورزان بالاخص آنهایی که اراضی دیم دارند، توصیه کرد؛ استفاده از کشاورزی حفاظتی یا کشت مستقیم به منظور حفظ رطوبت حداقلی خاک را در دستور کار قرار دهند.
زارع افزود: کشاورزان برای کشت زراعت پاییزه به محض بارش باران حتی بهصورت محدود که اندک رطوبتی در خاک ایجاد نمایند، به روش کشت مستقیم اقدام کنند زیرا در کشاورزی حفاظتی یا کشت مستقیم نه تنها خللی در میزان تولید در واحد سطح ایجاد نمی شود بلکه در برخی مزارع بویژه اراضی دیم، افزایش تولید تا 2 برابر را به همراه خواهد آورد.
گنبدکاووس با 375 هزار نفر جمعیت و داشتن 162 هزار هکتار اراضی زراعی و باغی از شهرستانهای مهم استان گلستان در تولیدات کشاورزی بویژه گندم است.
*س_برچسبها_س*