یک‌شنبه 4 آذر 1403

کشف انفجار فضایی فوق‌العاده قدرتمند توسط دانشمندان

خبرگزاری فارس مشاهده در مرجع
کشف انفجار فضایی فوق‌العاده قدرتمند توسط دانشمندان

به گزارش گروه علم و پیشرفت خبرگزاری فارس به نقل از رویترز، دانشمندان نمونه ای از یک نوع کاملاً جدید از انفجار کیهانی را کشف کردند که بر اکثر ابرنواخترها غلبه می کند. آن ها اعلام کردند این انفجار می تواند نتیجه یک سیاهچاله کوچک یا متوسط باشد که یک ستاره را نابود می کند.

این انفجار که AT2022aedm نامگذاری شده است، از یک کهکشان قرمز واقع در حدود 2 میلیارد سال نوری از زمین توسط ستاره شناسان با استفاده از شبکه تلسکوپ های روباتیک اطلس واقع در هاوایی، شیلی و آفریقای جنوبی مشاهده شد.

انفجاری که توسط دانشمندان مشاهده شد، 100 برابر بیشتر از یک ابرنواختر معمولی انرژی ساطع کرد. به علاوه، در حالی که ابرنواخترها در طول چند ماه محو شدند، AT2022aedm تنها در 14 روز به 1درصد از روشنایی اولیه خود رسید و پس از آن کاملاً ناپدید شد. این بدان معناست که تنها در 2 هفته، AT2022aedm به اندازه خورشید در طول عمر 10 میلیارد ساله خود انرژی ساطع کرده است.

یکی از رایج ترین انواع ابرنواخترها، ابرنواخترهای فروپاشی هسته است که وقتی سوخت ستارگان بزرگ با جرم بیش از 8 برابر خورشید برای همجوشی هسته ای تمام می شود، شکل می گیرد. در این اتفاق هسته ستاره که دیگر قادر به مبارزه با جاذبه نیست و در نهایت فرو می ریزد. این اتفاق یک سیاهچاله یا یک ستاره نوترونی در قلب بقایای ستاره ای از لایه های بیرونی ستاره باقی می گذارد.

AT2022aedm نمی‌تواند یک ابرنواختر معمولی با فروپاشی هسته باشد، زیرا کهکشانی که در آن دیده می‌شود، فقط ستاره‌های قدیمی کم‌جرم دارد و جرمی بیش از 8 برابر خورشید ندارد.

دانشمندان اعلام کردند که احتمالا امیدوارکننده‌ترین توضیح برای اینچنین انفجارهایی مدل‌هایی هستند که شامل نابودی ستارگان توسط یک سیاه‌چاله می‌شوند.

پایان پیام /

شما می توانید این مطلب را ویرایش نمایید

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید

مهدی فضائلی

انفجار قدرتمند ابرنواختر انفجاری قدرتمندتر از خورشید این خبر توسط افراد زیر ویرایش شده است
کشف انفجار فضایی فوق‌العاده قدرتمند توسط دانشمندان 2