کشف سیارهای که یک سال کامل در آن 16 ساعت است + عکس
ستاره شناسان موفق به کشف سیاره ای جدید در خارج از منظومه شمسی شده اند که تنها در 16ساعت به دور ستاره خود می چرخد.
به گزارش مشرق به نقل از پایگاه اینترنتی BGR، شکار مداوم سیارات خارج از منظومه شمسی به کشف بیش از 4 هزار جهان دوردست منجر شده است. برخی از این سیارات جدید به دور ستاره هایی می گردند که هزاران سال نوری از زمین فاصله دارند. این جهان های یافت شده شامل سیارات عظیم و همچنین غول های گازی بزرگی هستند که در برخی موارد شباهت هایی با سیارات منظومه شمسی دارند.
بیشتر بخوانید
*س_نخستین نمای سه بعدی از جو سیاره مشتری _س*محققان حتی برخی از سیارات شبیه به زمین را نیز در خارج از منظومه شمسی پیدا کرده اند. با این حال، آخرین اکتشاف ستاره شناسان شامل یک سیاره ساخته شده از گاز های داغ است که با سایر سیارات کشف شده تا حدی تفاوت دارد.
این سیاره تازه کشف شده مشتری فوق داغ نامیده می شود؛ زیرا دمای سطح این سیاره به حدود 3 هزار و 500 درجه کلوین (حدود 6 هزار درجه فارنهایت) می رسد و می توان مدعی شد که این حرارت تقریبا به اندازه یک ستاره کوچک داغ است. محققان این سیاره را TOI-2109b نامگذاری کرده اند و گفته می شود دومین سیاره داغی است که تاکنون کشف شده است.
با این حال موضوعی که این غول گازی را بسیار جالب می کند این است که این سیاره تنها در مدت 16 ساعت به دور ستاره خود می چرخد. این ویژگی سبب شده یک سال در این سیاره بسیار کمتر از یک شبانه روز زمینی باشد. محققان بر این باورند که دلیل ویژگی فوق، احتمالا واپاشی مداری سیاره TOI-2109b که بر اساس آن به آرامی دور ستارهاش می چرخد، نزدیک تر و نزدیک تر شده تا اینکه یک روز با آن برخورد کرد.
ماهواره بررسی گذر سیارات فراخورشیدی گذر ناسا به نام «تس» (TESS)، این سیاره فوق داغ را کشف کرد. «ایان وانگ»، سرپرست این تیم تحقیقاتی در مورد این کشف جدید می گوید: ممکن است بتوانیم بگوییم که چگونه این سیاره در یک یا دو سال آینده به ستاره خود نزدیکتر می شود.
ماهواره تس ناسا رصد TOI-2109 را در ماه مه 2020 آغاز کرد. این سیاره در بخش جنوبی صورت فلکی هرکول واقع شده و حدود 855 سال نوری از زمین فاصله دارد. این سیاره دو هزار و صد و نهمین شیء مورد توجه است که توسط ماهواره تس کشف شده است. این فضاپیما یک ماه برای اندازه گیری نور ستاره و همچنین گذر زمان صرف کرد. گذرها افت های دوره ای در نور ستارگان هستند که محققان از آن برای نشان دادن عبور یک سیاره از مقابل ستاره استفاده می کنند. این داده ها تأیید می کند که این ستاره میزبان جسمی است که هر 16 ساعت یک بار از اطراف آن عبور می کند.
مشروح این کشف در نشریه Astronomical منتشر شده است.
منبع: ایرنا