دوشنبه 26 خرداد 1404

کشورهای حامی رژیم صهیونیستی شریک‌جرم تجاوز هستند / همه آمریکایی‌ها و یا همه سیاستمداران آنها مایل به جنگ نیستند

وب‌گاه مشرق نیوز مشاهده در مرجع
کشورهای حامی رژیم صهیونیستی شریک‌جرم تجاوز هستند / همه آمریکایی‌ها و یا همه سیاستمداران آنها مایل به جنگ نیستند

سخنگوی وزارت خارجه گفت: همه کشورهایی که به نوعی از رژیم صهیونیستی حمایت کردند و یا درصدد توجیه این جنایت برآمدند بعنوان شریک‌جرم این تجاوز هستند.

به گزارش مشرق، اسماعیل بقایی سخنگوی وزارت خارجه در نشست خبری اظهار داشت: امروز روز چهارم دفاع ملی ما در برابر یک تجاوز آشکار است. زمانیکه مردم ما مشغول آماده سازی برای یک عید بزرگ بودند رژیم با انواع و اقسام سلاح‌هایی که ادعایی آمریکا بود سرزمین ما را مورد هدف قرار داد. بنده به همه خانواده‌ها و ملت ایران و آزادگان جهان به خاطر این جنایت و شهادت انسان‌های بزرگ تسلیت عرض می‌کنم. یاد و خاطره تک تک این عزیزان در تاریخ پرافتخار ایران باقی خواهد ماند.

کشورهای حامی رژیم صهیونیستی شریک‌جرم تجاوز هستند

وی ادامه داد: همه کشورهایی که به نوعی از این رژیم حمایت کردند و یا درصدد توجیه این جنایت برآمدند به عنوان شریک‌جرم این تجاوز هستند.

سخنگوی وزارت خارجه گفت: با تکیه بر توان خود رزم جانانه‌ای را شروع و با قوت ادامه خواهد یافت. پاسخ ما به این رژیم دفاع مشروع طبق حقوق بین‌الملل، عقل و منطق انسانی است.

نباید جنایاتی که در کرانه و غزه رخ می‌دهد را فراموش کنیم

وی افزود: تجاوز رژیم به ایران در خلأ به اتفاق نیفتاده است. ما نباید جنایاتی که در کرانه و غزه رخ می‌دهد را فراموش کنیم. سرزمین‌های کشورهای اسلامی در اشغال رژیم است.

سخنگوی وزارت خارجه بیان کرد: شورای امنیت باید به وظایفش عمل کند. حرف‌های دو پهلو و حرف‌هایی که در توجیه تجاوز است و جایگاه متجاوز و کشور مورد تعرض را یکسان قرار دهد و از ایران درخواست خویشتنداری کند چیزی جز ریاکاری و بی مسئولیتی نیست.

بقایی ادامه داد: حملات این رژیم امکان مسکونی و تأسیسات هسته‌ای ایران در نطنز و اصفهان را هدف قرار داده است. ترور شخصیت‌های نظامی ما در حالی که جنگی وجود نداشت ترور شهروندان بی‌گناه ایرانی و دانشمندان هسته‌ای، کشتار ایرانیان در حالی که در منازل خود مشغول زندگی بودند.

بقایی درباره انتظار ایران از جامعه بین‌المللی از جمله کشورهای دوست مثل چین و روسیه و کشورهای منطقه گفت: این جنگ فقط علیه ایران نیست. علیه تمدن انسانی است. جنگ یک دولت عادی بر سر یک اختلاف ارضی و یا مشکل ایدئولوژیک نیست. جنگی است که از سوی یک موجودیت اشغالگر و آپارتاید و علیه کشوری که هزاران سال ریشه در خاک دارد انجام می‌شود. این جنگ علیه منشور ملل متحد است. این جنگ علیه حاکمیت قانون است. تک تک دولت‌ها آنهایی که به تعهدات بین‌المللی و زیست مسالمت آمیز در سطح بین‌المللی باور دارند مکلف هستند اقدام کنند برای توقف این جنایت و برای اینکه این رژیم را پاسخگو کنند.

وی ادامه داد: از همه کشورها و کشورهای منطقه و دوست به ویژه کشورهایی که در ساختار سازمان ملل و نهادهای بین‌المللی و ترکیب شورای امنیت نفوذ و حضور دارند انتظار داریم از همه توان و اختیارات خود برای تصویب قطعنامه‌های الزام آور علیه این رژیم استفاده کنند. این یک تجاوز است و نباید آن را به شیوه‌های مختلف توجیه کرد. این اقدام رژیم صهیونیستی چیزی جز عمل تجاوزکارانه نیست که ناقض منشور ملل متحد است.

بقایی تصریح کرد: این آزمونی برای همه کشورهاست که در برابر یک قانون شکنی آشکار و یاغی گری این رژیم که سابقه آن روشن است چگونه واکنش نشان خواهد داد.

طرح مذاکره در این شرایط بی معناست

سخنگوی وزارت امور خارجه درباره صداها در خصوص مذاکره با آمریکا اظهار کرد: حقیقت و واقعیت را در نظر بگیرید. ما مشغول مذاکره بودیم و در میانه یک روند دیپلماتیک با تجاوز این رژیم مواجه شدیم. با این اقدام رژیم صهیونیستی که نمی‌توانیم تصور کنیم بدون حمایت و همکاری آمریکا صورت بگیرد روند دیپلماتیک را تهی از معنا کردند. این بر عهده آمریکاست که در این خصوص موضع روشنی اتخاذ کند و مواضع متناقض و ضد و نقیض درباره این تجاوز کمکی به درک این واقعیت و رفع این شبهه بزرگ که در آن تردیدی نداریم، نمی‌کند.

وی در مورد اظهارات ترامپ تصریح کرد: طرح مذاکره در این شرایط بی معناست. آمریکا باید این تجاوز را محکوم کند. فرق نمی‌کند اگر منشور ملل متحد برای همه کشورها لازم‌الاجراست همه کشورهای سازمان ملل از جمله پنج عضو دائم شورای امنیت باید در برابر آن موضع گرفته و محکوم کنند و اقدامات جدی از جمله صدور قطعنامه روشن در محکوم کردن این تجاوز اتخاذ کنند.

پاسخ کشورها به رژیم صهیونیستی نیاز به هماهنگی با ایران ندارد

وی در مورد هماهنگی با کشورهای منطقه برای پاسخ مشترک صورت به رژیم صهیونیستی، گفت: پاسخ به رژیم صهیونیستی نیاز به هماهنگی با ایران ندارد. در هماهنگی با همه کشورهای منطقه و اسلامی هستیم برای اینکه در خصوص تبعات مترتب بر این قانون شکنی آشکار دیدگاه‌های خود را در میان بگذاریم.

بقایی در مورد میانجیگری میان ایران و اسرائیل و رویکرد وزارت خارجه گفت: تمرکز نیروهای مسلح و دستگاه دیپلماسی دفاع از کیان ایران است. بنابراین صورت مسئله روشن است و هرکسی که به دنبال ورود به این موضوع بر اساس مسؤلیت حقوقی و اخلاقی است که در گام اول ایادی رژیم را به توقف تجاوز وادار کنند. تا زمانی که تجاوز ادامه داشته باشد از کیان ایران دفاع خواهد کرد.

بقایی در مورد حملات پیشدستانه رژیم‌به ایران، گفت: این مضحک‌ترین توجیهی است که رژیم برای توجیه تجاوزاتش استفاده کرده است. عملیات پیشدستانه یک بهانه سیاسی و سخیف برای حمله به کشورهاست. لذا این تجاوز هیچ جایگاهی ندارد و با هیچ معیاری قابل توجیه نیست و طبق اساسنامه دیوان بین المللی کیفری یک جنایت وتجاوز است. بنابراین در این مورد تردیدی نیست.

در حال تکمیل...