پنج‌شنبه 12 مهر 1403

کل برق تولیدی ما از انرژی‌های تجدیدپذیر کمتر از یک درصد است!

خبرگزاری تسنیم مشاهده در مرجع
کل برق تولیدی ما از انرژی‌های تجدیدپذیر کمتر از یک درصد است!

سرپرست مرکز ملی هوا و تغییر اقلیم گفت: ما از نظر ظرفیت تولید انرژی خورشیدی و بادی جزو برترین کشورها هستیم و وزارت نیرو نیز برای تولید برق از این انرژی‌ها تکلیف دارد، اما متأسفانه کل برق تولید ما از انرژی‌های تجدیدپذیر کمتر از یک درصد است.

- اخبار اجتماعی -

داریوش گل‌علیزاده در گفت‌و‌گو با خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم در رابطه با دلایل عدم توسعه انرژی‌های پاک در کشور اظهار کرد: ما از نظر ظرفیت تولید انرژی خورشیدی و بادی جزو برترین کشورها هستیم. وزارت نیرو نیز در برنامه پنجم و ششم توسعه، قانون هوای پاک و قانون اصلاح الگوی مصرف وظیفه داشته تا بخشی از برق کشور را از طریق انرژی‌های پاک تولید کند اما این امر تاکنون محقق نشده است و متأسفانه کل برق تولید ما از انرژی‌های تجدیدپذیر کمتر از یک درصد است.

وی ادامه داد: یکی از مشکلات انرژی‌های تجدیدپذیر این است که پایدار نیستند و به همین دلیل نمی‌توانند منبع اصلی تأمین‌کننده برق باشند اما استفاده از آن‌ها به عنوان تکمیل‌کننده نیروگاه‌ها و ایجاد تنوع در سبد انرژی کشور ضروری است. در کنار انرژی‌های بادی و خورشیدی، انرژی زیست توده، زمین‌گرمایی و جزر و مدی نیز می‌تواند در کشور ما استفاده شود.

"توسعه انرژی‌های تجدیدپذیر" راهکار کلیدی کاهش آلودگی هواست

سرپرست مرکز ملی هوا و تغییر اقلیم، قیمت پایین سوخت را از دیگر دلایل عدم توسعه انرژی‌های تجدیدپذیر دانست و گفت: انرژی و سوخت ارزان قیمت باعث شده تا سرمایه‌گذار به سمت این انرژی‌ها نرود. همچنین سرمایه‌گذاری اولیه در نیروگاه‌های خورشیدی نیز هزینه بالایی دارد اما اگر سودآوری خوبی داشته باشد، بخش خصوصی حاضر به سرمایه‌گذاری است.

گل‌علیزاده افزود: پیشنهاد دادیم که الگوی مالی برای انرژی‌های خورشیدی را بگذارند که هزینه آن پایین‌تر از سوخت تولید شده از سوخت فسیلی باشد و بخش خصوصی را ترغیب به سرمایه‌گذاری کند. در سایر کشورها پنل‌های خورشیدی بر روی سدها زده می‌شود که این کار علاوه بر تأمین برق، جلوی تبخیر آب سد را نیز می‌گیرد.

وی بیان کرد: این نیروگاه‌های برق‌آبی در کشور ما نیز وجود دارد و سرمایه‌گذاری زیادی نیز برای آن انجام شده اما به این دلیل که سدهای ما آب ندارد، این سرمایه‌گذاری‌ها بی‌نتیجه بوده و این نیروگاه‌ها عملاً غیرقابل استفاده شده‌اند.

یارانه سوخت‌های فسیلی اصلی‌ترین مانع گسترش انرژی‌های تجدیدپذیر

وی با اشاره به وارداتی بودن مواد اولیه مواد پنل‌های خورشیدی خاطرنشان کرد: به تازگی یک شرکت ایرانی موفق شده است که 0 تا 100 پنل‌ها را داخلی‌سازی کند. مجموعا به این نتیجه می‌رسم که با وجود همه موانع، هزینه زیادی به واسطه عدم توسعه انرژی‌های تجدیدپذیر در کشور می دهیم و این هزینه بسیار بیشتر از موانع توسعه آن است، لذا باید هرچه سریع‌تر به سمت استفاده از انرژی‌های پاک برویم.