شنبه 3 آذر 1403

کمبود مدرسه و مسجد در منطقه 22/ کار در تهران نسبت به سایر نقاط کشور سخت‌تر است

خبرگزاری تسنیم مشاهده در مرجع
کمبود مدرسه و مسجد در منطقه 22/ کار در تهران نسبت به سایر نقاط کشور سخت‌تر است

سومین اجلاسیه مجمع رؤسای کمیسیون های فرهنگی و اجتماعی شوراهای اسلامی مراکز کلانشهرها با حضور رئیس شورای شهر تهران و شهردار تهران برگزار شد و در این جلسه بر کمبود مدرسه و مسجد در منطقه 22 تاکید شد.

- اخبار اجتماعی -

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری تسنیم، سومین اجلاسیه مجمع رؤسای کمیسیون های فرهنگی و اجتماعی شوراهای اسلامی مراکز کلانشهرها و ششمین اجلاسیه شهرهای حماسه‌ساز انقلاب اسلامی که به میزبانی شورای شهر تهران برگزار شد، در این جلسه مهدی چمران، رئیس شورای شهر تهران، علیرضا زاکانی؛ شهردار تهران، نرگس معدنی‌پور؛ رئیس کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای اسلامی شهر تهران، حجت‌الاسلام حاج علی اکبری؛ خطیب نماز جمعه تهران و رؤسای کمیسیون‌های فرهنگی و اجتماعی شوراهای اسلامی مراکز استان‌ها حضور داشتند.

برخی‌ها می‌خواهند اختیارات شورا کم شود

مهدی چمران؛ رئیس شورای شهر تهران در انتقاد به اینکه سال‌هاست کسانی به دنبال آن هستند تا اختیارات شوراها را کمتر کنند، اظهار کرد: وجود شوراها بسیار با اهمیت است و در قانون اساسی دیده شده است، اما می‌بینیم این چالش در برنامه هفتم توسعه کشور هم تسری یافته و ما در تلاشیم تا بتوانیم جایگاه شوراها را برگردانیم.

وی با بیان اینکه در شهرهایی با معماری اسلامی، محور شهرها بر مساجد استوار است، تصریح کرد: در بسیاری از شهرهای اروپایی، خیابان‌های اصلی به مراکز حکومتی منتهی می‌شوند و شهرسازی آنها بر این محور جلو می‌رود اما محور ساخت و ساز در کشور ما مسجد بوده است.

رئیس شورای اسلامی شهر تهران با بیان اینکه به ازای 300 واحد مسکونی باید مسجد، مدرسه و درمانگاه ساخته شود، اظهار کرد: بخش عمده‌ای از شهر تهران که منطقه 22 است، کمترین میزان مدرسه را در کل کشور دارد و نه‌تنها مسجد، بلکه مدرسه و مراکز پزشکی در آن ساخته نشده است. متأسفانه این به طراحی شهری بستگی داشته که باید زیر نظر شهرداری و توسط مشاور تشکیل می شد و به تصویب شورا می‌رسید و سپس به شورای عالی معماری و شهرسازی می‌رفت.

چمران افزود: ما در امور فرهنگی متأسفانه بسیار ضعیف عمل کردیم که در اغتشاشات سال گذشته نیز شاهد برنامه‌ریزی 10 ساله دشمن بودیم البته که این نقشه پلید با تدبیر رهبر انقلاب با شکست مواجه شد.

رئیس شورای اسلامی شهر تهران با تأکید بر اینکه کار فرهنگی زمان می‌برد تا به قوام برسد، گفت: ملت‌های بی‌فرهنگ دنیا نمی‌توانند برای خود فرهنگ بسازند؛ تمدن‌سازی و فرهنگ‌سازی زمان می‌برد و باید روی آن کار کرد.

وی با تأکید بر اینکه در اصلاحیه بودجه سال 1400 بدون اینکه از پیش بودجه‌ای در نظر گرفته باشند، مبلغی را برای حمایت از مساجد در نظر گرفتیم، گفت: این بودجه هر ساله رسماً پیش‌بینی می‌شود تا بتوانیم با مساجد هماهنگی داشته باشیم.

تأکید شهرداری تهران بر توجه به المان‌های هویت‌ساز در طرح‌های فرهنگی

برنامه اداره شهر تهران مبنای فرهنگی و اجتماعی دارد

علیرضا زاکانی؛ شهردار تهران در سومین اجلاس مجمع رؤسای کمیسیون‌های فرهنگی و اجتماعی شوراها گفت: هدف از برنامه‌های اجتماعی شهرداری، مدیریت آسیب‌هایی همچون اعتیاد، فساد اخلاقی، کودکان کار به‌ویژه کودکان خیابانی، تکدی‌گری و حاشیه‌نشینی است.

شهردار تهران با بیان اینکه در مجموعه کلانشهر تهران به دنبال الگوسازی متناسب با خاستگاه انقلاب اسلامی هستیم، اظهار کرد: این الگو قابل شکل‌گیری در شهرهای مختلف به اقتضای شرایط خاص آنها خواهد بود.

وی با بیان اینکه کار در تهران نسبت به سایر نقاط کشور سخت‌تر است، یادآور شد: با توجه به این موضوع اگر الگویی پیش‌بینی شود می‌تواند بر دیگر شهرها نیز اثرگذار باشد. در این راستا چهار تحول شامل تحول درون شهرداری، کالبد شهری، روح شهر و سبک زندگی و فناوری را مدنظر قرار داده‌ایم.

شهردار تهران با اشاره به توانمندسازی خانواده‌ها، یادآور شد: تهران می‌تواند این هماهنگی را به گونه‌ای دنبال کند که به الگو تبدیل شود. این موضوع به مصوبه‌ای تبدیل شد که با عنایت ریاست جمهوری به تصویب رسید و هدف آن مدیریت آسیب‌هایی همچون اعتیاد، فسادهای اخلاقی، کودکان کار به ویژه کودکان خیابانی، تکدی‌گری و حاشیه‌نشینی است. پیوست تمام این طرح‌ها توانمندسازی خانواده همه این اقشار است.

نهاد شورا نقش ممتازی در بهبود متغیرهای فرهنگی و اجتماعی دارد

نرگس معدنی پور؛ رئیس کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای اسلامی شهر تهران در سومین اجلاس مجمع رؤسای کمیسیون های فرهنگی و اجتماعی شوراهای اسلامی مراکز استانها؛ روز تهران را فرصت مغتنمی برای معرفی ابعاد تاریخی و فرهنگی پایتخت دانست و بر نقش شوراها در بهبود عوامل فرهنگی و اجتماعی شهرها تأکید کرد.

معدنی پور گفت: نظر به جایگاه و تأثیر ویژه شهر تهران در تاریخ سیاسی کشور و اهمیت فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی آن در ایران اسلامی و به منظور معرفی قابلیت‌ها و ظرفیت‌های ارزشمند کلانشهر تهران به عنوان پایتخت جمهوری اسلامی ایران در داخل و خارج از کشور، روز چهاردهم مهرماه را که برای اولین بار طبق سند رسمی و قانونی در سال 1286 به عنوان پایتخت ایران انتخاب شده است به نام روز تهران، روز پایتخت ایران اسلامی نامگذاری شده است.

وی ادامه داد: اهمیت امور فرهنگی و اجتماعی شهر تهران برای شورای اسلامی دوره ششم به قدری مهم است که بودجه سال 1402 شهرداری تهران در حوزه فرهنگی و اجتماعی بیش از 76% درصد رشد کرده و 10% درصد از بودجه کل شهرداری را به خود اختصاص داده است. نهاد شوراهای اسلامی شهر نقش ممتازی در بهبود متغیرهای فرهنگی و اجتماعی که شامل طیفی از متغیرهای کلان همچون سرمایه اجتماعی، سبک زندگی، کیفیت زندگی، توانمندسازی و آسیب های اجتماعی می باشد را برعهده دارند. این اهمیت در شرایطی که عوامل مخاطره آمیز حوزه فرهنگی و اجتماعی به طور گسترده ای در حال افزایش بوده و اهتمام جدی را برای طراحی راهکارهای نوآورانه و مؤثر برای بهبود این متغیرها را نیازمند است، مضاعف می‌شود.

لزوم تغییر نگاه جدی به مساجد

حجت‌الاسلام محمد جواد حاج علی اکبری؛ رئیس شورای سیاست گذاری ائمه جمعه با تأکید بر اینکه طبع جمعی در امور فرهنگی کمتر دیده می‌شود و بیشتر شاهد امور فردی هستیم، گفت: شکل‌گیری شبکه‌های اجتماعی و همکاری از مواردی است که با دشواری‌های جدی دست و پنجه نرم می‌کند و این مشکلات در شهرهای بزرگ بیشتر قابل مشاهده است و به تصمیمات اساسی نیاز دارد.

وی با اشاره به سبک زندگی امروز در ساختمان‌ها، زیستگاه‌ها، محیط‌های تردد، ترافیک و فضاهای اداری فاصله‌های عاطفی را به مردم تحمیل می‌کند، یادآور شد: اگر این موضوع به خوبی کشف و شناسایی شود، می‌توان تدابیر دقیقی را در مورد آن اندیشید.

حاج علی اکبری ادامه داد: باید در زمینه خانواده و فرزندآوری که مدام به آن تاخته می‌شود، موضوع را جدی تر و حیاتی تر ببینیم؛ اگر دانش آموزان را در مدارس بررسی کنیم می توانیم حکایت روشنی از وضعیت خانواده‌ها را شاهد باشیم و شرایط نشان می‌دهد عملیات سنگینی که علیه خانواده انجام می‌شود؛ برای نابود کردن خانواده‌هاست و رژیم صهیونیستی در پس این عملیات هاست.

رئیس شورای سیاست گذاری ائمه جمعه با تأکید بر اینکه در شهرهای جدید، هویت شهری مسئله‌ای اساسی محسوب می‌شود، تصریح کرد: در شهرهایی که دارای بافت هویتی هستند؛ مراودات و ارتباطات و اخلاقیات به شکلی است و در شهرهایی غیر از این نیز به شکلی دیگر، تفاوت در این شهرها به وضوح خود را نشان می‌دهد.

وی در پایان با بیان اینکه نخبگان باید جدی گرفته شوند، اظهار کرد: ما از همکاری کمیسیون‌های فرهنگی و اجتماعی شوراها در بخش فرهنگی استقبال خواهیم کرد.