کمیسیون تلفیق هنوز برای حذف ارز ترجیحی قانع نشده
سخنگوی کمیسیون تلفیق لایحه بودجه 1401 با بیان اینکه تصمیم دولت حذف ارز ترجیحی در سال آینده است گفت که هنوز قاطبه کمیسیون تلفیق برای حذف ارز ترجیحی اقناع نشده اند.
به گزارش «تابناک» به نقل از ایسنا، رحیم زارع در توضیح جلسه امروز کمیسیون تلفیق بودجه 1401 گفت: پیرو جلسات صبح و عصر روز دوشنبه جلسه تلفیق با حضور رییس سازمان برنامه و بودجه و معاونیش، وزرای بهداشت و جهاد کشاورزی درباره تصمیم دولت برای حذف ارز ترجیحی تشکیل شد و امروز هم سازمان برنامه و بودجه رسما اعلام کرد ارز ترجیحی در لایحه بودجه 1401 نداریم و ارز با نرخ ای. تی. اس است. تقریبا 250 هزار میلیارد تومان یارانه برای 60 میلیون نفر کنار گذاشته شده است.
وی ادامه داد: وزیر بهداشت هم گفت که کارت سلامت برای بیماران مزمن بر اساس کد ملی آنها صادر کرده و ما به تفاوت داروی مورد نیاز برای بیماران حاد و مقطعی از طریق بیمهها پرداخت میشود منتها به دلیل نبود اعتماد لازم در بین بیمهها از لحاظ نبود زیرساختها به دنبال ترکیبی از کارت سلامت و پرداخت ما به تفاوت از طریق بیمهها هستیم. اعضای کمیسیون تلفیق درباره حوزه دارو برای حذف ارز ترجیحی قانع نشدند.
وی اضافه کرد: بحث این بود که حذف ارز ترجیحی فشار زیادی به منابع ارزی وارد کرده و کل صادرات نفت را برای تامین کالاهای اساسی در برمی گیرد از طرف دیگر دولت 250 هزار میلیارد تومان برای پرداخت یارانه 60 میلیون نفر در نظر گرفته است؛ پاسخ این سوالات این بود که دولت دو سه ماه اول حذف ارز ترجیحی یارانه نقدی پرداخت میکند و بعد به صورت بن کارا و کارت سلامت یارانه داده میشود البته درباره نان و گندم گفتند شاید یارانه آن را به همه بدهند.
زارع گفت که قاطبه کمیسیون تلفیق برای حذف ارز ترجیحی هنوز اقناع نشده و ان شاءالله در جلسات بعدی آن را بررسی کرده تا تصمیمی گرفته شود که دولت و مجلس هماهنگی و همدلی داشته باشند.
وی در پایان تاکید کرد: نظر همکاران در کمیسیون تلفیق برقراری آرامش معیشتی مردم است. استراتژی و راهبرد مجلس این است که دولت چه طور با حذف ارز ترجیحی میخواهد شرایط را جبران کند که هنوز ما به نتیجه واحدی نرسیدیم. ان شاءالله نتیجهای به نفع مردم گرفته شود.